אנחנו רגילים לעוגות גבינה אפויות או קרות, אז יש עוד סוג של עוגות גבינה, עוגות בחושות וזו אחת הטעימות שבהם. אני עשיתי את העוגה במנות אישיות ושדרגתי עם קרם ווניל, כמובן שאפשר לאפות באינגליש קייק ולוותר על הציפוי והקרם.
הכנתי את העוגה לאירוח בתוכנית של אלישע גליסקברג, אלישבע איתגרה אותי בהכנת מנות לבנות, וזו הייתה אחת מהן. לצפיה בכתבה לחצו כאן.
20 מנות
חומרים:
לעוגה:
170 גרם חמאה
350 גרם סוכר
כפית משחת וניל
170 גרם גבינה 30% שומן
170 גרם גבינה 9% שומן
320 גרם קמח
כף אבקת אפייה
3 ביצים L (180 גרם) ביצים
קרם שנטילי וניל
500 גרם שמנת מתוקה
230 גר' שוקולד לבן
כף משחת וניל
4 גרם ג'לטין מומס ב24 גרם מים
ציפוי
350 גרם שוקולד לבן
100 גרם שמן
50 גרם בראס לוז
צבע מאכל לבן
אופן ההכנה:
עוגה:
- מחממים תנור ל 160 מעלות
- מקרימים את החמאה והסוכר באמצעות וו גיטרה עד לקבלת תערובת קרמית חלקה.
- מוסיפים וניל וגבינות ומערבבים
- מערבבים את הקמח ואבקת האפייה
- מוסיפים לתערובת את הקמח והביצים לסירוגין
- משמנים רינגים קוטר 7 ס"מ בחמאה ומקמחים
- יוצקים את הבלילה לרינגים עד 3/4 גובה ואופים 20 דקות
ציפוי
- ממיסים את חומרי הציפוי וטובלים את התחתית והשוליים של העוגות בציפוי
קרם שנטילי
- מחממים שמנת ווניל לסף רתיחה ויוצקים מעל השוקולד והג'לטין
- טוחנים בבלנדר מוט לתערובת אחידה
- מצננים לילה במקרר
- מקציפים מזלפים מעל העוגות
הכנתם קינוח מהאתר?יש לכם שאלות? אני תמיד שמחה להיות אתכם בקשר באינסטגרם או בפייסבוק, ואל תשכחו לתייג.
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/ybge5ddo
מתאים להכין את העוגה עם שמן במקום חמאה ועם גבינה פחות שמנה? מטעמי בריאות..
לא ממש. אני זוכרת כשלמדנו אצל אסטלה ואנשים שאלו שאלות כאלו היא ענתה, אפשר לאכול חתיכה יותר קטנה, או שעושים כמו שצריך או שלא עושים.
אפשר לעשות אותה בתבנית 26?
בתבנית 26 יצא נמוך. אפשר ב22 או 24
רציתי לשאול באיזה גבינות צריך להשתמש בכוונה של לבנה שמנת
כתוב איזה אחוז שומן של הגבינות. מה הכוונה איזה?
הי מלכי
האם ניתן להקפיא ללא הקצפת? כלומר לשמור בהקפאה עד שימוש?
אפשר להקפיא את הקינוח
מצפים את העוגה כשהיא בטמפרטורת החדר או שהיא קרה? והאם שמקפיאים את העוגה היא לא מקבלת את אפקט הדמעה
כשהעוגה קרה או פואה הציפוי מתקשה יותר מהר.
מקפיאים בקופסה אטומה כדי שלא יתפוס לחות.
בס"ד
מלכי שלום,
בגבינה לבנה 30% הכוונה לגבינה שמנת?
תודה רבה
כן. אבל יש גם גבינת שמנת 16%, אז אני מדגישה את אחוזי השומן