• Facebook
    • YouTube
    • Instagram
  • להזמנות ומידע נוסף חייגו 054-4844331

  • מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    מוס לימון ברוטב תותים
    דף הבית / מתכונים / קינוחי פרווה

    מוס לימון ברוטב תותים

    מוס לימון עם קרמבל כשר לפסח, פרווה וללא מרגרינה. מעל המוס רוטב תותים. קינוח מרענן וקל להכנה.

     

    6 כוסות

    חומרים

    לקרמבל

    1 כוס קמח תפו"א
    1/3 כוס שמן
    1/3 כוס סוכר
    1/3 כוס שקדים טחונים
    1 ביצה

    למוס לימון

    2 חלמונים
    1 ביצה
    150 גרם (3/4 כוס) סוכר
    1 סוכר וניל
    150 מ"ל מיץ לימון
    גרידת לימון
    2 חלבונים
    50 גרם (1/4 כוס) סוכר

    לרוטב תותים

    200 גרם תותים
    50 גרם (1/4 כוס) סוכר

    אופן ההכנה:

    קרמבל

    • מערבבים את חומרי הפירורים ומפזרים על נייר אפייה.
    • אופים  בחום של 180 מעלות כ15 דקות להזהבה. מערבבים באמצע האפייה שלא יישרף.

    מוס לימון

    •  מבשלים על אש נמוכה תוך כדי ערבוב, מיץ לימון, סוכר (הכמות הראשונה), ביצה, חלמונים וסוכר וניל עד לקבלת תערובת סמיכה. מסננים ומוסיפים את גרידת הלימון ומצננים לטמ' החדר.
    • מקציפים חלבונים עם 1/4 כוס סוכר ומקפלים לתערובת.

    רוטב תותים

    • טוחנים בבלנדר מוט את התותים עם הסוכר מחממים מעט כדי להמיס את הסוכר.

    מרכיבים את המנה

    • מפוררים את הקרמבל בתחתית הכוס
    • מזלפים את המוס ומכסים ברוטב תותים.

     

     

    קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y9al9uy7
    שיתוף
    פורסם ב: מתכונים לפסח, קינוחי כוסות, קינוחי פרווה תגיות: לימון, פסח, תותים
    « הקודם
    הבא »

    מתכונים נוספים שעשויים לעניין אתכם

    עוגיות שוקולד צ'יפס לפסח

    עוגיות שוקולד צ'יפס כשרות לפסח

    בחושה פיסטוק ללא גלוטן

    בחושה פיסטוק ללא גלוטן

    טארט שוקולד לוז לפסח

    טארט שוקולד לוז לפסח

    קטגוריות נוספות

    עוגות ראווה >
    עוגות שמרים >
    עוגות בחושות >
    קינוחי כוסות >
    קינוחים אישיים >

    פגשו אותי בפייסבוק

    מלכי אדלר‏

    עקבו אחריי באינסטגרם

    מלכי אדלר באינסטגרם >

    עוגת מוס פטל ווניל
    ריבועי שוקולד שומשום
    מוס שוקולד חלב וקסיס
    מוס שוקולד לבן וקרמל
    טריקולד פרווה
    מגנום ווניל קרמל
    הישארו מעודכנים לפני כולם!

    24 תגובות

    1. miri יולי 26, 2018 בשעה 7:39 am הגב

      נראה טוב, האם טוב בהקפאה? מכינים את המוס יחד עם רוטב התותים או שאת הרוטב שופכים לפני ההגשה?

      • malky adler יולי 26, 2018 בשעה 10:31 am הגב

        אפשר להקפיא קודם את המוס לימון וכשיציב לשפוך את הרוטב תותים ולהקפיא יחד בקופסה אטומה

    2. איילת אפריל 8, 2019 בשעה 5:17 am הגב

      היי, האם אפשר להחליך את הלימון ביוזו?

      • malky adler אפריל 8, 2019 בשעה 5:58 am הגב

        בהחלט

    3. אסתי ינואר 16, 2020 בשעה 10:42 pm הגב

      היי ,
      האם ניתן להשתמש בתותים קפואים לרוטב תותים?

      • malky adler ינואר 17, 2020 בשעה 6:09 am הגב

        בהחלט

    4. חני יולי 14, 2020 בשעה 10:52 am הגב

      אני רוצה להשתמש בתותים קפואים – כמה צריך? ואם אני משתמשת בתותים שטחונים כבר – כמה צריך? כוס? שתיים?

      • malky adler יולי 15, 2020 בשעה 5:52 am הגב

        הוספתי משקל (זה מתכון מאד ישן….)

    5. רינת מרץ 5, 2021 בשעה 2:51 pm הגב

      שרשום מיץ לימון הכוונה ללימון סחוט או סוג של פריגת

      • malky adler מרץ 7, 2021 בשעה 6:46 am הגב

        סחוט

    6. רוני מרץ 22, 2021 בשעה 9:42 am הגב

      הי מלכי. האם המוס ניתן לזילוף? ראיתי שכתוב, אבל אני שואלת כי בתמונה הוא לא מסולף.
      ניתן להקפאה אחרי הזילוף?

      • malky adler מרץ 22, 2021 בשעה 9:45 am הגב

        לא זילוף עם צורה

    7. סימה מאי 18, 2021 בשעה 7:46 am הגב

      הי. מה שמים במקום קמח תפוא לא בפסח

      • malky adler מאי 18, 2021 בשעה 8:57 am הגב

        תכיני קרמבל אחר. יש כאן

    8. ללי ספטמבר 2, 2021 בשעה 8:10 am הגב

      אפשר להחליף את החלבונים בקצפת צמחית?

      • malky adler ספטמבר 2, 2021 בשעה 8:26 pm הגב

        אפשר לנסות, יצא מרקם אחר, אבל נראה לי שלא אמורה להיות בעיה

    9. מיכל ינואר 24, 2022 בשעה 1:23 pm הגב

      האם אפשרי במקום התותים פירות יער/חמוציות או שזה יהיה חמוץ מידי?

      • malky adler ינואר 25, 2022 בשעה 12:52 pm הגב

        אפשד בהחלט. החמיצות באה מהפרי. אם אוהבים את הטעם זה סבבה

    10. רחל ספטמבר 10, 2023 בשעה 6:53 am הגב

      אפשר להמיר את השקד הטחון בקמח תפו"א (בנוסף לכוס שכבר רשומה)?
      במידה ולא אפשר להמיר למשהו אחר?

      • malky adler ספטמבר 10, 2023 בשעה 10:33 am הגב

        אפשר לשים אגוזים טחונים לאבקה

    11. איידי מרץ 15, 2024 בשעה 11:38 am הגב

      היי, נשאר לי הרבה מהפרורי קראמבל, אשמח לדעת אם יש לך קינוח נוסף שאפשר לשלב את הפרורים איתו.
      תודה רבה

      • malky adler מרץ 17, 2024 בשעה 8:42 am הגב

        אפשר להקפיא ולהשתמש לקינוחים בכוסות

    12. עדי אפריל 16, 2024 בשעה 7:39 am הגב

      היי, האם אפשר להכין כעוגה?

      • malky adler אפריל 16, 2024 בשעה 10:49 am הגב

        לא יהיה יציב

    השארת תגובה

    ביטול

    מלכי אדלר

    מלכי אדלר, קונדיטורית המתמחה במתכונים איכותיים ומיוחדים. מספקת שירותי קונדיטוריית פטיסרי לארועים בכשרות מהדרין. מעבירה סדנאות מקצועיות בטכניקות חדשניות, ועוסקת בבניית מתכונים לחברות וכתיבה עיתונאית.

    קרא עוד >

    ניווט מהיר
    • אודות מלכי
    • סדנאות
    • מתכונים
    • הפקת אירועים
    • מתכונים לחברות
    • מן התקשורת
    • שאלות נפוצות
    • About
    הישארו מעודכנים

    הצטרפו לניוזלטר של מלכי וקבלו עדכונים שוטפים, מתכונים בלעדיים, הטבות ועוד:

    שמרו על קשר

    טלפון: 054-4844331
    אימייל: malky@malky-adler.co.il

    מוזמנים לעקוב:

    • Facebook
    • YouTube
    • Instagram
    Created by Web3d
    כל הזכויות שמורות 2018 © מלכי אדלר malky adler
    גלילה לראש העמוד
    דילוג לתוכן
    פתח סרגל נגישות כלי נגישות

    כלי נגישות

    • הגדל טקסטהגדל טקסט
    • הקטן טקסטהקטן טקסט
    • גווני אפורגווני אפור
    • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
    • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
    • רקע בהיררקע בהיר
    • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
    • פונט קריאפונט קריא
    • איפוס איפוס