קינוח של מוס אוורירי עם קרם פרש מרענן וקציפת פטל אוורירית
הכנתי לכם סירטון של הכנת הקינוח לצפיה בסרטון לחץ כאן
חומרים
ג'לי תות
50 מ"ל מים
50 גרם סוכר
3 גרם ג'לטין מומס ב18 גרם מים
70 גרם מחית תות
מעט פירות יער קפואים
מוס קרם פרש
200 גרם קרם פרש "השף הלבן"
40 גרם אבקת סוכר
200 מ"ל שמנת מתוקה
לקציפת פטל
70 גרם מחית פטל
40 גרם סוכר
6 גרם אבקת אלבומין (להשיג בחנויות המתמחות)
אופן ההכנה
ג'לי תות
- מרתיחים מים וסוכר
- מוסיפים את הג'לטין, לאחר שספח את הנוזלים ומערבבים להמסה מלאה
- מוסיפים את מחית התות ומערבבים
- יוצקים לכוסות עד כ1/3 גובה
- מוסיפים מעט פירות יער ומקררים להתייצבות
מוס קרם פרש
- מערבבים את הקרם פרש עם אבקת הסוכר
- מקציפים את השמנת למרקם יוגורט ומקפלים אל הקרם פרש
- מעבירים לשק זילוף ומזלפים מעל הג'לי
קציפת פטל
- מקציפים את כל החומרים עד לקבלת קרם אוורירי יציב לזילוף
- מזלפים מעל המוס
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/ybctmbdy
במה אפשר להמיר את אבקת האלבומין?
אין תחליף לקציפת האלבומין בקציפת הפטל. את יכולה להכין מרנג רגיל ולזלף או לקשט בנשיקות
מה זה אלבומין?
חלבון מיובש
ניתן להכין את המתכון פרווה? תודה
קרם פרש הוא מוצר חלבי ולא ניתן להמיר לפרווה
האם המתכון טוב בהקפאה?
כן
האם חובה דווקא מחית פטל?
או שניתם מחית תות?
או אוכמניות?
אפשר בהחלט
לכמה כוסות מספיקה הכמות הזאת?
תלוי בגודל הכוס, בין 6-10
בקצפת פטל המחית צריכה להיות מופשרת או שאפשר גם להקציף אותה קפואה?
מופשרת
האם ניתן לשמור בהקפאה ואם כן לכמה זמן?
תודה.
אפשר לשמור בהקפאה בקופסה סגורה. אם את שומרת ללא הקציפה יכול להיות גם חודשיים, הקציפה לא מחזיקה זמן רב. מספר ימים בלבד בהקפאה
נהנית מאוד מכל מתכון, המתכונים מיוחדים, טעימים אך יש קצת חוסר איזון בכמויות, בין הגל תותים למסה של הקרם פרש, ובמתכונים אחרים גם יש בעיה זו.
שמחה שאת אוהבת. המתכונים והכמויות בד"כ מדוייקים לכוסות ולכמויות אותם הכנתי, מכיוון שבקינוחי כוסות כל אחד משתמש בכוס אחרת אי אפשר להשוות וגם הכמות ששמת לכל שכבה לא בהכרח זהה למה שאני שמתי.
אם תחלקי את הכמויות במתכון לכמות הכוסות שציינתי תדעי כמה גרם שמתי בכל כוס ותראי שזה תואם.
היי מלכי, אמנם המתכון לא חדש אבל עדיין תודה לך על שיתוף המתכונים 🙂
בהנחה שאני מכינה את הקינוח יום חמישי ושמה במקרר, האם הקציפה תחזיק עד ליום שבת? או שזה טיפה גבולי ?
עדיף להקפיא
תודה רבה !
הי מלכי
הג'לי לא כ"כ נקרש לי
מה להוסיף ?
הג'לטין אמור להקריש אותו, אין כמות גדולה כדי שלא יהיה מדי קפיצי, אולי לא עבדת נכון עם הג'לטין?