תמיד טוב שיש קינוחי כוסות במקפיא, אפשר להכין אותם מראש ולשמור בקופסה אטומה. מבחינתי זו אופציה אידיאלית.
לפסח ניתן להכין עם קרמבל מהמתכון של מוס לימון
המתכון לאוכלי קטניות.
8 כוסות
חומרים
למוס
300 גרם חלב /חלב סויה
150 גרם שמנת מתוקה חלבית או פרווה
כפית משחת וניל או תמצית
5 חלמונים
100 גרם סוכר
25 גרם קורנפלור
40 גרם שוקולד לבן חלבי או פרווה
40 גרם שוקולד מריר
6 גרם ג'לטין מומס ב36 גרם מים
300 גרם שמנת מתוקה חלבית או פרווה
לקרמבל שקדים
50 גרם קמח
50 גרם אבקת שקדים
50 גרם סוכר
50 גרם חמאה/מרגרינה
אופן ההכנה:
מוס
- מערבבים חלמונים סוכר וקורנפלור לתערובת אחידה
- מרתיחים חלב החלק הקטן של השמנת (150 גרם) ווניל
- יוצקים את החלב החם על תערובת החלמונים תוך כדי ערבוב עד לקבלת תערובת אחידה.
- מחזירים לסיר ומבשלים תוך כדי ערבוב להסמכה מלאה.
- מסירים מהאש ומוסיפים ג'לטין. מערבבים לאיחוד
- מחלקים את התערובת ל2 חלקים שווים ולכל חלק מוסיפים סוג אחד של שוקולד ומערבבים להמסה מלאה
- מכסים בניילון נצמד על גבי הקרם ומצננים לטמפ' החדר.
- מקציפים מחצית מכמות השמנת ומקפלים אל הקרם המריר
- מניחים כוסות על גבי תבנית ביצים באלכסון ומזלפים מהמוס.
- מקפיאים כחצי שעה – שעה להתייצבות
- מקציפים את המחצית השנייה של השמנת ומקפלים אל המוס הלבן
- מיישרים את הכוס ומזלפים מהמוס במחצית השנייה של הכוס.
- מקפיאים כשעה להתייצבות
קרמבל
- מעבדים את כל החומרים במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה לקבלת תערובת פירורית
- שוטחים על נייר אפיה
- אופים כ15 דקות בחום של 170 מעלות עד להזהבה
- מצננים ומפזרים מעל המוס
- ניתן לקשט בפטל ובנשיקות מרנג
צילום: אלי סגל סטיילינג: נועה קנריק
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y6wgfw2g
רציתי לשאול אם אני יכולה להכין מהמוס הלבן כיפות מוס לפטיפור?
אפשר להכין כל מוס באיזה צורה שרוצים
אפשר להכין את המוס בלי ג'לטין?
במה אפשר להחליף את זה?
ללא גלטין המוס לא יהיה יציב ולא תוכלי להכין באלכסון. את יכולה להכין 2 שכבות ישרות ולהקפיא בין השכבות. לאכול חצי קפוא או מהמקרר ישר לשולחן.
יש סיכוי שהשכבות יתערבבו קצת בגלל שהמוס פחות יציב.
היי.
האם שומרים את המוס בפריזר או מקרר?
מקרר.
אפשר גם להקפיא אם את מכינה ורוצה שיאכלו עוד שבועיים.
היי !
המתכונים שלך מושלמים !!!!
אני יכולה להכין את המוס וניל ולזלף בתבנית של מיני מגנום ?
ומה אני יכולה לעשות שזה יישאר יציב בבר ?
יש בזה ג'לטין. אמור להשאר יציב
היי,
את הקראמבל והנשיקות לשים ממש לפי ההגשה או אין בעיה לשים אותו יממה מראש ולשמור כך במקרר?
ועוד שאלה – אין לי מעבד מזון או וו גיטרה, איך עוד אפשר להכין את הקראמבל?
את הקרמבל אין בעיה. נשיקות סופחות לחות, אז לא מומלץ לשים במקרר אלא לפני ההגשה.
אפשר לנסות להכין פריך ידני, לא עם ידעיים כי הם מחממות את השומן. את יכולה לנסות לערבב עם 2 סכינים