• Facebook
    • YouTube
    • Instagram
  • להזמנות ומידע נוסף חייגו 054-4844331

  • מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    מוס שוקולד ווניל
    דף הבית / מתכונים / מתכוני פסח

    מוס שוקולד ווניל

    תמיד טוב שיש קינוחי כוסות במקפיא, אפשר להכין אותם מראש ולשמור בקופסה אטומה. מבחינתי זו אופציה אידיאלית.
    לפסח ניתן להכין עם קרמבל מהמתכון של מוס לימון

    המתכון לאוכלי קטניות.

    8 כוסות

    חומרים

    למוס

    300 גרם חלב /חלב סויה
    150 גרם שמנת מתוקה חלבית או פרווה
    כפית משחת וניל או תמצית
    5 חלמונים
    100 גרם סוכר
    25 גרם קורנפלור
    40 גרם שוקולד לבן חלבי או פרווה
    40 גרם שוקולד מריר
    6 גרם ג'לטין מומס ב36 גרם מים
    300 גרם שמנת מתוקה חלבית או פרווה

    לקרמבל שקדים

    50 גרם קמח
    50 גרם אבקת שקדים
    50 גרם סוכר
    50 גרם חמאה/מרגרינה

    אופן ההכנה:

    מוס

    • מערבבים חלמונים סוכר וקורנפלור לתערובת אחידה
    • מרתיחים חלב החלק הקטן של השמנת (150 גרם) ווניל
    • יוצקים את החלב החם על תערובת החלמונים תוך כדי ערבוב עד לקבלת תערובת אחידה.
    • מחזירים לסיר ומבשלים תוך כדי ערבוב להסמכה מלאה.
    • מסירים מהאש ומוסיפים ג'לטין. מערבבים לאיחוד
    • מחלקים את התערובת ל2 חלקים שווים ולכל חלק מוסיפים סוג אחד של שוקולד ומערבבים להמסה מלאה
    • מכסים בניילון נצמד על גבי הקרם ומצננים לטמפ' החדר.
    • מקציפים מחצית מכמות השמנת ומקפלים אל הקרם המריר
    • מניחים כוסות על גבי תבנית ביצים באלכסון ומזלפים מהמוס.
    • מקפיאים כחצי שעה – שעה להתייצבות
    • מקציפים את המחצית השנייה של השמנת ומקפלים אל המוס הלבן
    • מיישרים את הכוס ומזלפים מהמוס במחצית השנייה של הכוס.
    • מקפיאים כשעה להתייצבות

    קרמבל

    • מעבדים את כל החומרים במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה לקבלת תערובת פירורית
    • שוטחים על נייר אפיה
    • אופים כ15 דקות בחום של 170 מעלות עד להזהבה
    • מצננים ומפזרים מעל המוס
    • ניתן לקשט בפטל ובנשיקות מרנג

     

    צילום: אלי סגל סטיילינג: נועה קנריק

    קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y6wgfw2g
    שיתוף
    פורסם ב: מתכונים לפסח, קינוחי כוסות תגיות: פסח, קינוח בכוס, שוקולד לבן, שוקולד מריר
    « הקודם
    הבא »

    מתכונים נוספים שעשויים לעניין אתכם

    עוגיות שוקולד צ'יפס לפסח

    עוגיות שוקולד צ'יפס כשרות לפסח

    בחושה פיסטוק ללא גלוטן

    בחושה פיסטוק ללא גלוטן

    טארט שוקולד לוז לפסח

    טארט שוקולד לוז לפסח

    קטגוריות נוספות

    עוגות ראווה >
    עוגות שמרים >
    עוגות בחושות >
    קינוחי כוסות >
    קינוחים אישיים >

    פגשו אותי בפייסבוק

    מלכי אדלר‏

    עקבו אחריי באינסטגרם

    מלכי אדלר באינסטגרם >

    עוגת מוס פטל ווניל
    ריבועי שוקולד שומשום
    מוס שוקולד חלב וקסיס
    מוס שוקולד לבן וקרמל
    טריקולד פרווה
    מגנום ווניל קרמל
    הישארו מעודכנים לפני כולם!

    10 תגובות

    1. פערי אוגוסט 30, 2020 בשעה 7:22 am הגב

      רציתי לשאול אם אני יכולה להכין מהמוס הלבן כיפות מוס לפטיפור?

      • malky adler אוגוסט 31, 2020 בשעה 6:38 am הגב

        אפשר להכין כל מוס באיזה צורה שרוצים

    2. אילה ח נובמבר 19, 2020 בשעה 2:44 pm הגב

      אפשר להכין את המוס בלי ג'לטין?
      במה אפשר להחליף את זה?

      • malky adler נובמבר 19, 2020 בשעה 3:11 pm הגב

        ללא גלטין המוס לא יהיה יציב ולא תוכלי להכין באלכסון. את יכולה להכין 2 שכבות ישרות ולהקפיא בין השכבות. לאכול חצי קפוא או מהמקרר ישר לשולחן.
        יש סיכוי שהשכבות יתערבבו קצת בגלל שהמוס פחות יציב.

    3. דבי פברואר 24, 2021 בשעה 1:13 pm הגב

      היי.
      האם שומרים את המוס בפריזר או מקרר?

      • malky adler פברואר 24, 2021 בשעה 1:27 pm הגב

        מקרר.
        אפשר גם להקפיא אם את מכינה ורוצה שיאכלו עוד שבועיים.

    4. רחל אפריל 16, 2023 בשעה 4:27 pm הגב

      היי !

      המתכונים שלך מושלמים !!!!

      אני יכולה להכין את המוס וניל ולזלף בתבנית של מיני מגנום ?

      ומה אני יכולה לעשות שזה יישאר יציב בבר ?

      • malky adler מאי 5, 2023 בשעה 11:14 am הגב

        יש בזה ג'לטין. אמור להשאר יציב

    5. נעמי אוגוסט 17, 2023 בשעה 8:19 am הגב

      היי,
      את הקראמבל והנשיקות לשים ממש לפי ההגשה או אין בעיה לשים אותו יממה מראש ולשמור כך במקרר?
      ועוד שאלה – אין לי מעבד מזון או וו גיטרה, איך עוד אפשר להכין את הקראמבל?

      • malky adler אוגוסט 22, 2023 בשעה 10:12 am הגב

        את הקרמבל אין בעיה. נשיקות סופחות לחות, אז לא מומלץ לשים במקרר אלא לפני ההגשה.
        אפשר לנסות להכין פריך ידני, לא עם ידעיים כי הם מחממות את השומן. את יכולה לנסות לערבב עם 2 סכינים

    השארת תגובה

    ביטול

    מלכי אדלר

    מלכי אדלר, קונדיטורית המתמחה במתכונים איכותיים ומיוחדים. מספקת שירותי קונדיטוריית פטיסרי לארועים בכשרות מהדרין. מעבירה סדנאות מקצועיות בטכניקות חדשניות, ועוסקת בבניית מתכונים לחברות וכתיבה עיתונאית.

    קרא עוד >

    ניווט מהיר
    • אודות מלכי
    • סדנאות
    • מתכונים
    • הפקת אירועים
    • מתכונים לחברות
    • מן התקשורת
    • שאלות נפוצות
    • About
    הישארו מעודכנים

    הצטרפו לניוזלטר של מלכי וקבלו עדכונים שוטפים, מתכונים בלעדיים, הטבות ועוד:

    שמרו על קשר

    טלפון: 054-4844331
    אימייל: malky@malky-adler.co.il

    מוזמנים לעקוב:

    • Facebook
    • YouTube
    • Instagram
    Created by Web3d
    כל הזכויות שמורות 2018 © מלכי אדלר malky adler
    גלילה לראש העמוד
    דילוג לתוכן
    פתח סרגל נגישות כלי נגישות

    כלי נגישות

    • הגדל טקסטהגדל טקסט
    • הקטן טקסטהקטן טקסט
    • גווני אפורגווני אפור
    • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
    • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
    • רקע בהיררקע בהיר
    • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
    • פונט קריאפונט קריא
    • איפוס איפוס