• Facebook
    • YouTube
    • Instagram
  • להזמנות ומידע נוסף חייגו 054-4844331

  • מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    מוס שוקולד חלב וג'לי קסיס
    דף הבית / מתכונים / מתכונים לאירוח

    מוס שוקולד חלב וג'לי קסיס

    העוגה מבוססת על מוס שוקולד חלב, שוקולד החלב מתוק יותר ולכן שילבתי אותי עם קסיס, החמיצות של פירות היער מאזנת את מתיקות השוקולד, והמרציפן בבסיס רק מוסיף עונג לביס.

     

    עוגה קוטר 22 או 2 עוגות קוטר 18

    חומרים:

    ביסקוויט מרציפן

    110 גרם מרציפן
    80 גרם ביצים (ביצה וחצי M או אחת XL)
    10 גרם (1/2 כף) קמח
    10 גרם (1/2 כף) קמח תפו"א או קורנפלור
    35 גרם (2 כפות) שמן

    ג'לי קסיס

    200 גרם מחית קסיס
    100 גרם מחית פטל
    25 גרם (כף וחצי) סוכר
    5 גרם פקטין NH
    4 גרם ג'לטין מומס ב24 גרם מים

    מוס שוקולד חלב

    400 גרם שוקולד חלב
    400 מ"ל (כוס +2/3) שמנת מתוקה
    8 גרם ג'לטין מומס ב48 גרם מים
    400 מ"ל (כוס +2/3) שמנת מתוקה

    גלאסז'

    150 גרם (2/3 כוס) מים
    300 גרם (כוס וחצי) סוכר
    300 גרם גלוקוזה
    200 גרם חלב מרוכז
    140 גרם מסת ג'לטין
    300 גרם שוקולד לבן
    צבע מאכל סגול

    אופן ההכנה:

    ביסקוויט מרציפן

    • טוחנים מרציפן וביצים במעבד מזון לקבלת תערובת חלקה
    • מעבירים למיקסר ומקציפים עד לקבלת תערובת תפוחה
    • מוסיפים קמחים ומערבבים
    • מוסיפים שמן ומערבבים
    • יוצקים לרינג קוטר 20 או 2 רינגים קוטר 16
    • אופים בחום של 175 מעלות כ10 דקות ומצננים

    ג'לי קסיס

    • מחממים מחיות ל40 מעלות
    • מערבבים פקטין וסוכר
    • מוסיפים בהדרגה לתערובת וטוחנים
    • מביאים לרתיחה ויוצקים מעל הביסקוויט

    מוס שוקולד חלב

    • מחממים 400 גרם שמנת מתוקה ל80 מעלות (סף רתיחה)
    • יוצקים על השוקולד והג'לטין וטוחנים בבלנדר מוט
    • מצננים לטמפרטורת הגוף
    • מקציפים שמנת למרקם יוגורט ומקפלים לתערובת השוקולד
    • מניחים ברינג 22 את הבסיס עם הג'לי ויוצקים מעליו את המוס
    • מקפיאים לילה להתייצבות, מחלצים מהרינג, מניחים על רשת ויוצקים את הגלאסז'

    גלאסז'

    • מרתיחים מים סוכר וגלוקוזה
    • מוסיפים חלב מרוכז ומרתיחים
    • מוסיפים שוקולד, ג'לטין וצבע מאכל וטוחנים
    • מכינים 24 שעות לפני השימוש
    • לפני השימוש מחממים ל35 מעלות

    צילום: אסף אמברם סטיילינג:  אליהו בכר

    המתכון הופק עבור מגזין קולינרי עיתון "הדרך"

    קישור מקוצר: https://tinyurl.com/wrqmjf9
    שיתוף
    פורסם ב: עוגות ראווה תגיות: חלבי, קסיס, שוקולד חלב
    « הקודם
    הבא »

    מתכונים נוספים שעשויים לעניין אתכם

    עוגת מוס פרלינה ותפוחים

    עוגת מוס שוקולד פקאן

    עוגת מוס פקאן שוקולד קפה

    טריקולד גבינה

    קטגוריות נוספות

    עוגות ראווה >
    עוגות שמרים >
    עוגות בחושות >
    קינוחי כוסות >
    קינוחים אישיים >

    פגשו אותי בפייסבוק

    מלכי אדלר‏

    עקבו אחריי באינסטגרם

    מלכי אדלר באינסטגרם >

    עוגת מוס פטל ווניל
    ריבועי שוקולד שומשום
    מוס שוקולד חלב וקסיס
    מוס שוקולד לבן וקרמל
    טריקולד פרווה
    מגנום ווניל קרמל
    הישארו מעודכנים לפני כולם!

    10 תגובות

    1. חיה דצמבר 11, 2019 בשעה 12:01 pm הגב

      שלום מלכי אם אני לא מספיקה להכין 24 שעות קודם את הגלאסז' זה קריטי?
      נגיד 6-8 שעות לפני הציפוי?

      • malky adler דצמבר 11, 2019 בשעה 12:05 pm הגב

        הג'לטין מתחיל קשירה לאחר מספר שעות. והקשירה במייטבה לפחות אחרי 24 שעות. לפעמים כשקצרים בזמן ולא מחכים מספיק הגלאסז לא נתפס טוב על העוגה והשוליים של העוגה לא מצופים טוב, הוא "מחליק" מהעוגה כי לא המתינו מספיק.

    2. עולא חמאיסי נובמבר 6, 2020 בשעה 6:44 am הגב

      מלכי מדהימה כתמיד…
      יש לי המון שאלות
      איך העוגה היא מעוגלת כזאת את יכולה לצלם לנו את התבנית?
      ומה זה הצהוב למעלה?
      ואיך השכבה הראשונה לא נרטבת ?
      והאם אפשר לשים מחית מנגו במקום קסיס?

      • malky adler נובמבר 8, 2020 בשעה 8:36 am הגב

        העוגה בתנבנית מעוגלת שפעם הבאתי מפריז.
        הקישוט עשוי משוקולד עם אבקת זהב
        הג'לי מתייצב על הבסיס. אין סיבה שירטיב אותו
        המתיקות ורמת החומציות של מנגו שונה מקסיס, ולכן צריך מתכון עם יחסים שונים.

    3. ליאור ינואר 9, 2023 בשעה 4:47 am הגב

      איך אפשר להמיר את החלב המרוכז בגלסאז לטובת המרה לפרווה. תודה רבה

      • malky adler ינואר 21, 2023 בשעה 7:41 pm הגב

        כן. אפשר גלידן לא מדולל או קרם קוקוס

    4. זלדה פברואר 27, 2023 בשעה 12:44 pm הגב

      עם איזה תבנית עושים את העוגה?
      את תבנית מעוגלת רגילה ?

      • malky adler פברואר 28, 2023 בשעה 11:53 am הגב

        זה תבנית בצורה שרואים בתמונה, אבל אפשר בכל תבנית

        • נעמה מאי 5, 2024 בשעה 2:29 pm הגב

          האם זו תבנית Eclip של 1 ליטר?

          • malky adler מאי 8, 2024 בשעה 10:12 am הגב

            כשאני קנניתי היה רק גודל אחד, נראה לי שאחכ עשו גם קטנה יותר, זו קוטר 20 בערך

    השארת תגובה

    ביטול

    מלכי אדלר

    מלכי אדלר, קונדיטורית המתמחה במתכונים איכותיים ומיוחדים. מספקת שירותי קונדיטוריית פטיסרי לארועים בכשרות מהדרין. מעבירה סדנאות מקצועיות בטכניקות חדשניות, ועוסקת בבניית מתכונים לחברות וכתיבה עיתונאית.

    קרא עוד >

    ניווט מהיר
    • אודות מלכי
    • סדנאות
    • מתכונים
    • הפקת אירועים
    • מתכונים לחברות
    • מן התקשורת
    • שאלות נפוצות
    • About
    הישארו מעודכנים

    הצטרפו לניוזלטר של מלכי וקבלו עדכונים שוטפים, מתכונים בלעדיים, הטבות ועוד:

    שמרו על קשר

    טלפון: 054-4844331
    אימייל: malky@malky-adler.co.il

    מוזמנים לעקוב:

    • Facebook
    • YouTube
    • Instagram
    Created by Web3d
    כל הזכויות שמורות 2018 © מלכי אדלר malky adler
    גלילה לראש העמוד
    דילוג לתוכן
    פתח סרגל נגישות כלי נגישות

    כלי נגישות

    • הגדל טקסטהגדל טקסט
    • הקטן טקסטהקטן טקסט
    • גווני אפורגווני אפור
    • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
    • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
    • רקע בהיררקע בהיר
    • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
    • פונט קריאפונט קריא
    • איפוס איפוס