• Facebook
    • YouTube
    • Instagram
  • להזמנות ומידע נוסף חייגו 054-4844331

  • מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    מוס שוקולד לבן וקרמל
    דף הבית / מתכונים / מתכונים לאירוח

    מוס שוקולד לבן וקרמל

    העוגה מבוססת על מוס שוקולד לבן, ומורכבת ממספר מרקמים, ביסקוויט עם מרקם רך, שכבת קראנץ ושכבת קרמל מפנקת וכדי לאזן את המתיקות יש קרם שוקולד עדין, זו עוגה מפנקת שמספיק ממנה פרוסה קטנה כדי להנות ממיגוון מרקמים וטעמים.

     

    2 עוגות 25X8  גובה 6 ס"מ

     

    חומרים:

    ביסקוויט שוקולד

    80 גרם (3 יחידות) חלבונים
    80 גרם (4 כפות) סוכר
    55 גרם (3 יחידות) חלמון
    20 גרם (כף) אבקת שקדים
    20 גרם (כף) קקאו

    שכבת קראנץ'

    50 גרם (כף גדושה) מחית פרלינה (נוגט)
    20 גרם שוקולד מריר
    30 גרם שבבי וופל

    קרמל

    90 גרם (כוס פחות חצי כף) סוכר
    90 גרם (1/3 כוס) שמנת מתוקה
    45 גרם גלוקוזה
    10 גרם חמאה
    3 גרם מלח ים אנלנטי (לא חובה)

    קרמו שוקולד חלב ונוגט

    125 גרם (חצי כוס) חלב
    125 גרם (חצי כוס) שמנת מתוקה
    50 גרם (2 חלמונים L) חלמונים
    30 גרם (כף וחצי) סוכר
    4 גרם ג'לטין מומס ב24 מ"ל מים)
    170 גרם שוקולד חלב
    80 גרם (2 כפות לא גדושות) מחית פרלינה (נוגט)

    מוס שוקולד לבן

    114 גרם (חצי כוס פחות כף) חלב
    114 גרם (חצי כוס פחות כף) שמנת מתוקה
    55 גרם (2 חלמונים L) חלמונים
    46 גרם (3 כפות) סוכר
    6 גרם ג'לטין מומס ב36 מ"ל מים
    480 גרם שוקולד לבן
    400 גרם (כוס +2/3) שמנת מתוקה

    גלאסז'

    150 גרם (2/3 כוס) מים
    300 גרם (כוס וחצי) סוכר
    300 גרם גלוקוז
    200 גרם חלב מרוכז
    140 גרם מסת ג'לטין
    300 גרם שוקולד לבן
    צבע מאכל לבן

    מוס שוקולד לבן וקרמל

    אופן ההכנה:

    ביסקוויט שוקולד

    • מקציפים חלבון וסוכר למרנג יציב
    • מוסיפים חלמונים ומערבבים, מוסיפים יבשים ומערבבים
    • יוצקים לתבנית 30X11 ס"מ ואופים בחום של 210 מעלות 5 דקות

    שכבת קראנץ'

    • ממיסים שוקולד ומערבבים עם שאר החומרים
    • מורחים על הביסקוויט

    קרמל

    • מחממים את הסוכר בסיר עד לקבלת קרמל זהוב
    • במקביל מחממים את שאר החומרים בסיר
    • יוצקים את התערובת החמה על הסוכר ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה
    • מצננים מעט ויוצקים על הקראנץ. מקפיאים מספר שעות להתייצבות

    קרמו שוקולד חלב ונוגט

    • מערבבים חלב, שמנת, חלמונים וסוכר ומבשלים תוך כדי עירוב להסמכה (84 מעלות)
    • במד ליטר שמים שוקולד, פרלינה וג'לטין
    • יוצקים למד ליטר את התערובת החמה דרך מסננת וטוחנים בבלנדר מוט
    • יוצקים מעל הקרמל ומקפיאים

    מוס שוקולד לבן

    • מערבבים חלב, שמנת, חלמונים וסוכר ומבשלים תוך כדי עירוב להסמכה (84 מעלות)
    • במד ליטר שמים שוקולד, וג'לטין
    • יוצקים למד ליטר את התערובת החמה דרך מסננת וטוחנים בבלנדר מוט
    • מצננים לטמפרטורת גוף
    • מקציפים שמנת מתוקה למרקם יוגורט ומקפלים לקרם
    • יוצקים לתבנית את המוס ומטביעים את האינסרט עם השכבות הפוך בתוך המוס. (כך שכשנהפוך את העוגה הביסקוויט שוקולד יהיה תחתון)
    • מקפיאים לילה להתייצבות, מחלצים מהתבנית, מניחים על רשת ויוצקים את הגלאסז'

    גלאסז'

    • מרתיחים מים סוכר וגלוקוזה
    • מוסיפים חלב מרוכז ומרתיחים
    • מוסיפים שוקולד, ג'לטין וצבע מאכל וטוחנים
    • מכינים 24 שעות לפני השימוש
    • לפני השימוש מחממים ל35 מעלות

    צילום: אסף אמברם סטיילינג:  אליהו בכר

    המתכון הופק עבור מגזין קולינרי עיתון "הדרך"

    קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y5dbz9ch
    שיתוף
    פורסם ב: עוגות ראווה תגיות: חלבי, קראנץ', קרמל, שוקולד לבן
    « הקודם
    הבא »

    מתכונים נוספים שעשויים לעניין אתכם

    עוגת מוס פרלינה ותפוחים

    עוגת מוס שוקולד פקאן

    עוגת מוס פקאן שוקולד קפה

    טריקולד גבינה

    קטגוריות נוספות

    עוגות ראווה >
    עוגות שמרים >
    עוגות בחושות >
    קינוחי כוסות >
    קינוחים אישיים >

    פגשו אותי בפייסבוק

    מלכי אדלר‏

    עקבו אחריי באינסטגרם

    מלכי אדלר באינסטגרם >

    עוגת מוס פטל ווניל
    ריבועי שוקולד שומשום
    מוס שוקולד חלב וקסיס
    מוס שוקולד לבן וקרמל
    טריקולד פרווה
    מגנום ווניל קרמל
    הישארו מעודכנים לפני כולם!

    45 תגובות

    1. תמר אוקטובר 28, 2019 בשעה 7:02 am הגב

      איך יוצרים את הקישוט המהמם מלמעלה?

      • malky adler אוקטובר 30, 2019 בשעה 7:10 am הגב

        מורחים שוקולד לבן מטומפרר על שקף עם טקסטורה ומניחים בצורה מעוגלת להתייצבות. לאחר מכן מחממים צנתר ועושים חורים בשוקולד.

    2. אלף-בית נובמבר 1, 2019 בשעה 4:59 pm הגב

      שלום לך מלכי,
      למה את מתכוונת ב"שקף עם טקסטורה"? לאיזו טקסטורה את מתכוונת?

      • malky adler נובמבר 4, 2019 בשעה 9:39 am הגב

        איזה טקסטורה שאת אוהבת. תסתכלי על הטקסטורה בקישוט (חריצים) זו הטקסטורה שבחרתי, יש כמה דוגמאות

    3. אס דצמבר 21, 2019 בשעה 5:07 pm הגב

      שלום מלכי. לא הבנתי את הסעיף של האינסרט במוס הלבן. מה זה אינסרט?ואיך עושים את הצורה המעוגלת? תודה.

      • malky adler דצמבר 22, 2019 בשעה 6:40 am הגב

        אינסרט זה השיכבה הפנימית בתוךצ העוגה. הצורה, זה תבנית

    4. ספיר אליהב אפריל 14, 2020 בשעה 3:48 pm הגב

      היי!
      האם יש תבנית מרובעת שהעוגה תתאים לה? ואם כן, איזה מידות?

      תודה רבה!

      • malky adler אפריל 17, 2020 בשעה 5:37 am הגב

        את יכולה להכין ב20X20

    5. מיטל אפריל 15, 2020 בשעה 4:21 pm הגב

      היי מלכי אני רוצה לעשות את העוגה בתבנית אחת עגולה בגודל 22 סמ האם המתכון מתאים או שצריך לחלק כמויות אם כן בכמה? תודה..

      • malky adler אפריל 17, 2020 בשעה 5:34 am הגב

        הכמות מתאימה לקוטר 22
        אני ממליצה לך להשתמש במחשבון המרת תבניות. כנסי לקישור

    6. יסמין אפריל 23, 2020 בשעה 6:58 am הגב

      את אדירה!! ראיתי אותך פעם ראשונה בסרטון של פקאל׳ה ורק מסרטון אחד למדתי ממך המון והיה פשוט כיף ותענוג לצפות. תודה רבה !! :))
      הייתי שמחה לראות יותר סרטונים כאלו שלך 🙂

      • malky adler אפריל 24, 2020 בשעה 5:27 am הגב

        תודה רבה. מוזמנת לבוא לסדנאות שלי. אני גם מעלה סירטונים מידי פעם למתכונים קצרים שאני מכינה.מוזמנת לעקוב גם באינסטגרם וביוטיוב.

    7. כרמית.דור מאי 6, 2020 בשעה 5:03 am הגב

      היי מלכי,לא הבנתי את השלב ששמים את המוס בתבנית,אם כל השכבות נמצאות בתבנית,איך שופכים את המוס כך שייצא שהשכבות יהיו בחלק התחתון? מה עושים בדיוק בשלב שהוצאנו את התבנית מהמקפיא ,איך שופכים את המוס? תודה רבה ❤

      • malky adler מאי 6, 2020 בשעה 5:07 am הגב

        מרכיבים את העוגה הפוך. שמים את המוס הלבן בתבנית ומטביעים הפוך את שכבות האינסרט ומקפיאים. אח"כ הופכים ומחלצים מהתבנית.

    8. לאה קניגסברג מאי 19, 2020 בשעה 7:29 pm הגב

      העוגה מאלפת! מאיפה אני משיגה את התבנית, תודה מראש.

      • malky adler מאי 20, 2020 בשעה 4:33 am הגב

        זו תבנית פלסטיק שמוכרים בחלק מהחנויות המתמחות, יש גם תבניות סיליקון בצורה הזו.

    9. פנינה יוני 3, 2020 בשעה 4:33 pm הגב

      העוגה מדהימה!!
      הכנתי לשבועות בתבנית קוטר 22, יצאה מדהים.
      תודה!

      • malky adler יוני 3, 2020 בשעה 4:59 pm הגב

        אני ממש שמחה לשמוע. תודה על הפידבק

    10. לבנת יולי 1, 2020 בשעה 9:57 pm הגב

      היי.. יש אפשרות להחליף במוצר אחר בשכבת הקרמל את הגלוקוזה או להשמיט?

      • malky adler יולי 2, 2020 בשעה 6:21 am הגב

        בסירופ תירס

    11. חגית מלכה אוגוסט 9, 2020 בשעה 2:04 am הגב

      אם מכינה ברינג 22. את האינסרט להכין ברינג 20?

      • malky adler אוגוסט 9, 2020 בשעה 5:56 am הגב

        כן

        • חגית מלכה אוגוסט 10, 2020 בשעה 2:16 am הגב

          תודה רבה.

    12. עדי גולדרט אוגוסט 19, 2020 בשעה 4:03 am הגב

      היי, לגבי השלב בו מכינים אנגלז. ראיתי שאת מכינה בטרמומיקס. עבור אלו שמכינים בלעדיו, האם אכן שמים הכל על הכיריים ומגיעים ל-84 מעלות או שיש צורך לחמם לפני את השמנת ולעשות השוואת טמפרטורות עם החלמונים ורק אז לחמם את המסה כולה?
      תודה רבה!

      • malky adler אוגוסט 19, 2020 בשעה 5:19 am הגב

        בכמויות האלו אפשר הכל ביחד

    13. רבקי פברואר 16, 2021 בשעה 4:55 pm הגב

      הכנתי את העוגה ויצאה מדהים אבל הכמות של הג'לטין מרגישה לי קצת מדי גדולה במרקם ובטעם
      כמה אפשר להוריד וגם ישאר יציב?

      • malky adler פברואר 17, 2021 בשעה 7:48 am הגב

        את מוזמנת לנסות, בפעם הראשונה הכנתי עם פחות וזה נמס די מהר אחרי שיצא מהמקפיא.
        את עושה ג'לטין ביחס 1:6 או 1:5?
        כי המתכונים שלי הם 1:6 ולפעמים מי שעושה 1:5 זה מדי ג'לטיני

    14. שרה מרץ 19, 2021 בשעה 4:43 am הגב

      היי , הכנתי את העוגה אבל שמתי את כל השכבות ביחד ולא עשיתי אינטרנט , האם המרקם של הקרמל משפיע על העוגה ? הכוונה אם זה נמס או לא !

      • malky adler מרץ 19, 2021 בשעה 5:28 am הגב

        הקרמל זו עוד שכבה. מה הכוונה משפיע על העוגה?

    15. בתיה אוגוסט 10, 2021 בשעה 3:11 pm הגב

      מלכי שלום,

      אשמח לדעת איזה ממתכוני המוס יכול להיות עמיד בבר כקינוח אישי (לא בכוס)?

      • malky adler אוגוסט 11, 2021 בשעה 7:10 am הגב

        כל המתכונים יכולים לעמוד בחדר ממוזג כ3-4 שעות

    16. רבקי דצמבר 16, 2021 בשעה 10:53 pm הגב

      שלום לך מלכי
      יש מצב שאת שמה תמונה של התבנית
      תודה רבה

      • malky adler דצמבר 20, 2021 בשעה 4:55 pm הגב

        זו תבנית פלסטיק חצי עיגול. יש גם תבניות סיליקון כאלו

    17. crufh דצמבר 22, 2021 בשעה 5:25 pm הגב

      אני לא זוכרת אם כבר שאלתי,
      איך מטמפרים שוקולד???
      אשמח לתשובה
      נראה ממש טוב!!

      • malky adler דצמבר 22, 2021 בשעה 5:50 pm הגב

        טימפרור שוקולךד הוא תהליך שיש ללמד. אפשר להכין את העוגה ללא הקישוט . או לבוא ללמד איך מטמפררים שוקולד בסדנא שלי.
        או ללמד מיוטיוב.

    18. גיטי דצמבר 23, 2021 בשעה 7:30 am הגב

      מלכי יקרה!

      המתכונים שלך -ליגה !!

      והעוגה הזו בכל מוציאה אותי מהכלים כמעט…….

      אני חייבת לנסות אותה ,לפחות את הטקסטורה המהממת הזו מלמעלה

      היא מתאימה גם לרורלדה חלבית ,לקשט אותה מלמעלה?

      ואיך חותכים אותה ז"א כיצד נוהגים בה ?? :))

      • malky adler דצמבר 23, 2021 בשעה 2:38 pm הגב

        כשחותכים השוקולד נשבר. או שמסירים לפני החיתוך

        • גיטי דצמבר 26, 2021 בשעה 8:51 pm הגב

          נסיתי לשחק עם השקף ולנסות לעשות משהו שיזכיר טיפה את מה שאת עשית

          התוצאה היתה עגומה מאד :((

          איזה שוקולד שמת ?
          הוספת משהו לזה ?
          וכשהורדת את השקף לא נשבר לך ?

          וד"א יש לך סדנא דיגיטלית לעוגות וויטרינה וקישוטים ?
          אני מאד רוצה !!

          • malky adler דצמבר 27, 2021 בשעה 8:32 am הגב

            שוקולד לבן מטומפרר. לא צריך להוסיף כלום לשוקולד.
            כרגע אין סדנאות דיגיטליות. מקווה שבעתיד הקרוב.

    19. גיטי דצמבר 26, 2021 בשעה 12:06 am הגב

      תודה מלכי על התגובה !

      איזה כיף שענית לי ….

      לא מורידים את השוקולד מהשקף ?

      ז"א ממיסים את השוקולד, מורחים על השקף וכך מקשטים ??

      טנקס על כל תשובה !

      • malky adler דצמבר 26, 2021 בשעה 8:32 am הגב

        ברור שמורידים. אחרי שהוא מתייצב

    20. מוריה חשין אוגוסט 4, 2024 בשעה 2:27 pm הגב

      אפשר להמיר את האבקת שקדים שמשהו אחר?
      ואת המחית פרלינה (נוגט) במשהו אחר?

      • malky adler אוגוסט 5, 2024 בשעה 1:00 pm הגב

        אפשר לשים קמח במקום אבקת השקדים
        במקום מחית פרלינה אפשר מחית פיסטוק, כמובן שהטעם שונה

    21. חיה אוקטובר 13, 2024 בשעה 8:00 am הגב

      היי
      המתכון נירא פצצה!!
      רציתי לשאול אם זה אפשרי להמיר לפרווה? אם זה יוצא טוב…
      ואם אפשרר לעשות באיישים?
      תודה

      • malky adler אוקטובר 25, 2024 בשעה 6:41 am הגב

        מוס שוקולד לבן לא יהיה טעים עם שמנת צמחית ושוקולד פרווה, אז לדעתי פחות מתאים.
        יש מספיק מתכונים פרווה טעימים ללא הרבה תחליפים

    השארת תגובה

    ביטול

    מלכי אדלר

    מלכי אדלר, קונדיטורית המתמחה במתכונים איכותיים ומיוחדים. מספקת שירותי קונדיטוריית פטיסרי לארועים בכשרות מהדרין. מעבירה סדנאות מקצועיות בטכניקות חדשניות, ועוסקת בבניית מתכונים לחברות וכתיבה עיתונאית.

    קרא עוד >

    ניווט מהיר
    • אודות מלכי
    • סדנאות
    • מתכונים
    • הפקת אירועים
    • מתכונים לחברות
    • מן התקשורת
    • שאלות נפוצות
    • About
    הישארו מעודכנים

    הצטרפו לניוזלטר של מלכי וקבלו עדכונים שוטפים, מתכונים בלעדיים, הטבות ועוד:

    שמרו על קשר

    טלפון: 054-4844331
    אימייל: malky@malky-adler.co.il

    מוזמנים לעקוב:

    • Facebook
    • YouTube
    • Instagram
    Created by Web3d
    כל הזכויות שמורות 2018 © מלכי אדלר malky adler
    גלילה לראש העמוד
    דילוג לתוכן
    פתח סרגל נגישות כלי נגישות

    כלי נגישות

    • הגדל טקסטהגדל טקסט
    • הקטן טקסטהקטן טקסט
    • גווני אפורגווני אפור
    • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
    • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
    • רקע בהיררקע בהיר
    • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
    • פונט קריאפונט קריא
    • איפוס איפוס