לקראת פסח התארחתי בתוכנית חסכון "שווה בדיקה" עם מנחם הורוביץ.
עוגת גבינה פיסטוק ותותים
עוגה בקוטר 18 ס"מ (לתבנית בקוטר 24 יש להכפיל כמויות)
בסיס דקואז פיסטוק
2 חלבונים M
15 גר' (כף גדושה) סוכר
35 גר'(2 וחצי כפות) אבקת סוכר
35 גר' פיסטוק טחון לאבקה
- מקציפים חלבון וסוכר לקצף יציב
- מוסיפים אבקת סוכר ופיסטוק ומערבבים לאיחוד
- יוצקים לרינג בקוטר 16 ס"מ
- אופים בחום של 160 מעלות 12-15 דק' להזהבה
- ניתן להחליף את הפיסטוקים בשקדים או אגוזי לוז טחונים לאבקה
מוס גבינה ושוקולד לבן
250 גר' גבינה 9%
1 גביע שמנת חמוצה 15%
250 גר' שמנת מתוקה
50 גר' (1/2 חבילה) אבקת סוכר
50 גר' שוקולד לבן
5 גר' ג'לטין מושרה ב25 מ"ל מים
- ממיסים את השוקולד עם 25 מ"ל מתוך השמנת חמה ומערבבים לאיחוד
- ממיסים את הג'לטין במיקרו מספר שניות עד לקבלת נוזל חלק ושקוף ומוסיפים לגנאש השוקולד והשמנת.
- מוסיפים את הגבינה והשמנת ומערבבים
- מקציפים את יתרת השמנת עם אבקת הסוכר ומקפלים לתערובת
- יוצקים לתבנית סיליקון בומב בקוטר 18 ס"מ ומניחים מעל את הבסיס
- מקפיאים כ6 שעות ומחלצים מהתבנית
- מכבירים למקרר להפשרה
רוטב תותים
100 גר' תותים
30 גר' אבקת סוכר
- טוחנים יחד בבלנדר מוט את התותים והסוכר ויוצקים על העוגה
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y9m7bmd3