לכבוד שבועות התארחתי בתוכנית "בנימה נשית" עם מתכון קליל לקינוח מרענן לחג.
קרם לימון ומוס יוגורט
חומרים
קרם לימון
200 גרם (כוס) סוכר
4 ביצים
זסט מלימון אחד (כפית)
120 גרם (1/2 כוס) מיץ לימון
120 גרם חמאה
מוס יוגורט
165 גרם שוקולד לבן
135 גרם יוגורט
גרידת לימון
225 מ"ל שמנת מתוקה
קרמבל
50 גרם חמאה
50 גרם סוכר
50 גרם שקדים טחונים
50 גרם קמח
אופן ההכנה:
קרם לימון
- מערבבים בקערה חסינת אש סוכר, ביצים , זסט, ומיץ.
- מניחים את הקערה על בן מרי כ15-20 דק' עד להסמכה
- מוסיפים את החמאה ומערבבים בעזרת בלנדר מוט
- יוצקים לצנצנות
מוס יוגורט
- ממיסים שוקולד לבן
- מוסיפים את היוגורט (בטמ' החדר) ואת גרידת הלימון
- מקפלים שמנת מוקצפת למרקם יוגורט
- יוצקים לצנצנות
קרמבל
- מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את כל החומרים
- שוטחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה
- אופים בחום של 165 מעלות 15-20 דקות להזהבה
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/ycbhyy4l
כמה מנות /כוסות ניתן למלא מתערובת זו?
והאם ניתן להקפיא את הקינוח המוכן עם הכוסות?
תלוי בגודל הכוס, בערך 12 כוסות. ניתן להקפיא
תודה על המתכון. האם אפשר להחליף חמאה במחמאה?
הקינוח חלבי, למה להחליף? בקרם לימון לא ממליצה להחליף, הטעם יהיה נורא
חייב להוסיף חמאה?
כן