מחפשים מה לעשות עם הילדים בחופש? תנו להם לגלגל עוגיות. עוגיות שכיף להכין ועוד יותר כיף לאכול. כמה דקות ויש לכם מגש של עוגיות חמות וריחניות
20 עוגיות
חומרים:
עוגיות:
100 גרם חמאה/ מרגרינה
180 גרם (3/4 כוס) סוכר חום
1 ביצה
חצי כפית משחת ווניל/תמצית איכותית
210 גרם (כוס וחצי) קמח
1 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית סודה לשתיה
קורט מלח
גנאש
90 גרם (1/3 כוס) שמנת מתוקה או שמנת צמחית
140 גרם שוקולד מריר
30 גרם (1/2 כף) מחית נוגט (לא חובה)
אופן ההכנה:
גנאש
- מחממים שמנת לסף רתיחה (80 מעלות)
- יוצקים על השוקולד והפררלינה וטוחנים בבלנדר מוט
- שמים במקרר כדי שיתייצב מעט
עוגיות
- במיקסר עם וו גיטרה מערבבים חמאה רכה וסוכר עד לקבלת תערובת אחידה
- מוסיפים את הביצה והווניל ומערבבים לאיחוד
- מוסיפים את היבשים וממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת אחידה ולא יותר
- מחלקים ל20 יחידות (אני שקלתי כל עוגיה 25 גרם בצק)
- מגלגלים לכדור, ובעזרת הבוהן יוצרים גומה
- מזלפים מעט גנאש לגומה (אפשר עם כפית או באמצעות שק זילוף) וסוגרים מסביב למילוי ומגלגלים לכדור
- מקפיאים כ20 דקות
- מניחים על גבי נייר אפיה במרווחים של 5 ס"מ – העוגיות משתטחות באפיה
- אופים בחום של 170 מעלות ב12-15 דקות
- מעבירים לרשת לצינון מלא
הערה: הכמויות בנפח מתייחסות לכוסות מדידה אוניברסליות, אם כי אני ממליצה להשתמש במשקל.
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y4fwkukx
אפשר במקום סוכר חום סוכר לבן?
אפשר, המרקם והתוצאה יהיו שונים
שלום מלכי
האם אפשר להחליף את החמאה\מרגרינה בשמן קוקוס לפרווה?
לא. שמן קוקוס נמס בטמ' מאד נמוכה, לא יצאו לך עוגיות אלא פיתות
תודה רבה
סוכר חום כהה?
העוגיות יצאו די חיוורות…
כן סוכר חום, לא סוכר דמררה
מתכון מעולה!
יצא מושלם, הכנו פעמיים.
ההבדל בין שתי ההכנות היה נוחות העבודה-
בפעם הראשונה היה קשה לעבוד עם העיסה הרכה של העוגיות ולסגור את העוגיה על המילוי שגם הוא רך.
בפעם השניה הקפאנו גושי גנאש קטנים וגם את העיסה של העוגיות קיררנו לפני כדרור הכדורים ולא אחרי, מה שיצר עבודה מהירה וקלה.
תודה מלכי על מתכונים נהדרים!!
שמחה לשמוע. גם אני הכנתי כמה פעמים, ובפעם השנייה הגנאש התקרר יותר ואז עשיתי כדורים מהגנאש ועטפתי בבלילה של העוגיות ללא קירור וגם היה יותר קל. כך שכל אחד יכול למלוא מה שנח לו.
נראה נהדר!
מספר שאלות לגביי אופציות מילוי:
1) האם ניתן להחליף את שוקולד מריר בשוקולד לבן? באותה כמות?
2) כמו כן, בנוסף לשוקולד הלבן האם אפשר לשים מחית פיסטוק טבעי במקום נוגט?
3) האם אפשר להחליף את כל המילוי בנוטלה? אם כן, מה הכמות?
. תודה!
1. אפשר לשים גנאש שוקולד לבן, אבל שימי יותר שוקולד ביחס לשמנת.
2. בהחלט
3. את יכולה לזלף תלוליות נוטלה על נייר אפייה ולהקפיא ואז לשים בכל עוגיה תלולית קפואה, כך יהיה לך יותר קל לעבוד.