בעוגיות אלו עשיתי שימוש בסוכריות צבעוניות שנמסו בתנור ומתקבל מעין חלון ויטראז שקוף וצבעוני
20 עוגיות
חומרים:
250 גר' קמח
125 גר' חמאה/מרגרינה
125 גר' אבקת סוכר
50 גר' אבקת שקדים
1 ביצה
סוכריות קשות בצבעים שונים
אבקת סוכר לפידור
אופן ההכנה:
- מכניסים את הקמח, הסוכר, אבקת השקדים והחמאה/המרגרינה למעבד מזון ומעבדים עד לקבלת תערובת פירורית.
- מוסיפים את הביצה ומעבדים רק עד שהתערובת מתגבשת לבצק.
- שוטחים לצורת דיסק, עוטפים בניילון נצמד ומקררים כשעה לפחות
- מחממים תנור ל160 מעלות
- מרדדים את הבצק למלבן בעובי 4-5 מ"מ וקורצים ריבועים. בכל ריבוע קורצים 2 עיגולים.
- מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה.
- שוברים בעזרת פטיש לשניצלים את הסוכריות הצבעוניות וממלאים את השברים בחורים שקרצנו.
- אופים את העוגיות כ15 דק' להזהבה
- מצננים ומפדרים באבקת סוכר.
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/yam9ynly
היי, אשמח לדעת באיזה סוכריות השתמשת.
סוכריות שקופות, קניתי בחנות שמוכרת על משקל
האם יש בעיה להקפיא את העוגיות בגלל הסוכריות?
במקפיא יספחו לחות וימסו.
תודה
נהנית מאד מהמתכונים !