למי שאוהב טעם לימון אין יותר טעים מלמון קארד, קרם לימון חמאתי שטעים לאכול בכפית, או למרוח על לחם והכי טעים כמילוי בעוגיות חמאה. הקרם חלבי ואל תנסו להמיר את החמאה במרגרינה כי התוצאה שתתקבל אינה אכילה.
20 יח'
חומרים
260 גרם קמח (2 כוסות פחות כף)
90 גרם אבקת סוכר (1/2 כוס)
130 גרם חמאה
1 ביצה
1 חלמון
גרידה מלימון אחד
אופן ההכנה:
- טוחנים במעבד מזון את היבשים
- מוסיפים את החמאה קרה וחתוכה לקוביות ומעבדים בפולסים עד לקבלת תערובת פירורית
- מוסיפים ביצה וחלמון ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד
- מרדדים לעלה של 1/2 ס"מ ומקפיאים שעתיים
- וקורצים עיגולים במחצית מהעיגולים קורצים חור קטן במרכז העוגיה ומקפיאים כ15 דקות
- אופים להזהבה כ15 דק' בתנור שחומם מראש ל170 מעלות.
- שמים על העוגיות ללא החור כפית ממילוי הלימון וסוגרים בעוגיה עם חור
למון קארד
חומרים:
3 ביצים
240 גרם סוכר (כוס ורבע)
150 מ"ל מיץ לימון (מיץ מ3 לימונים)
120 גרם חמאה
גרידה מ2 לימונים
אופן ההכנה
- טורפים את הביצים
- מחממים על אש נמוכה לימון, גרידה , סוכר וחמאה עד להמסת החמאה
- יוצקים את התערובת החמה בזרם דק תוך כדי בחישה על הביצים
- מחזירים את התערובת לסיר ומבשלים תוך כדי טריפה כ3 דקות עד לקבלת תערובת סמיכה במרקם פודינג.
- מסננים ומעבירים לצנצנות מעוקרות . מקררים ומכניסים למקרר
צילום: נחמי וולף סטיילינג: מיכל ליבוביץ'
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y9wznsuf