עוגיות מבצק פריך חמאתיות שהוספתי להם קצת אבקת אפייה, למרות שבד"כ בבצק פריך לא שמים חומרי התפחה, רציתי קצת נפח והתקבלה עוגיה אוורירית, פריכה וטעימה.
ואם כבר עוגית חמאתית וחלבית, מה יותר טוב ממילוי קרמל מלוח? הקרמל מעט נוזלי אז אחרי המילוי הקפאתי את העוגיה וסיימתי את השחיתות בציפוי של שוקולד חלב.
אהבתם? הכנתם? אני תמיד שמחה לראות את התוצרים, שתפו באינסטגרם או בפייסבוק, ואל תשכחו לתייג.
18 עוגיות
חומרים:
בצק פריך קקאו
150 גרם קמח
20 גרם קקאו
1 גרם אבקת אפייה
100 גרם חמאה
65 גרם אבקת סוכר
20 גרם אבקת שקדים
2 חלמונים
1 גרם מלח
קרמל רך
105 גרם סוכר
50 גרם גלוקוזה או סירופ תירס
135 גרם שמנת
1/2 כפית משחת ווניל או תמצית ווניל איכותית
1 גרם מלח ים אטלנטי
80 גרם חמאה
ציפוי
200 גרם שוקולד חלב
20 גרם שמן
לקישוט
30 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה:
בצק
- שמים במיקסר או במעבד מזון את כל היבשים ומערבבים לאיחוד
- מוסיפים חמאה חתודה לקוביות ומעבדים לתערובת פירורית.
- מוסיפים את החלמונים ומעבדים עד לקבלת בצק
- מרדדים בין 2 דפי גיטרה או 2 ניירות אפיה ומקפיאים.
- בינתיים מכינים את הקרמל
- כשהבצק קפוא, קורצים עיגולים בקוטר 5 ס"מ ואופים בחום של 150 מעלות 10-12 דקות
- מצננים על רשת
קרמל
- שמים בסיר סוכר וגלוקוז ומחממים עד לקבלת קרמל עינברי.
- במקביל מחממים שמנת ווניל וכשהסוכר מקורמל ללא גושים יוצקים בזהירות את השמנת החמה ומערבבים.
- ממשיכים לערבב על אש נמוכה עד שמתקבל טופי חלק.
- מקררים (בערך ל60-65 מעלות, ומוסיפים את החמאה והמלח.
- טוחנים בבלנדר מוט
- מקררים את הקרמל כדי שיהיה נח לזילוף
- מסדרים את העוגיות בזוגות, על מחצית מהם מזלפים קרמל וסוגרים עם העוגייה השנייה.
- מקפיאים מספר שעות כדי שהקרמל יתייצב ויהיה נח לטבול את העוגיות הציפוי.
ציפוי
- ממיסים שוקולד חלב ושמן וטובלים את העוגיות בציפוי.
- מניחים על נייר אפיה
- ממיסים את השוקולד המריר, מכניסים לשקית זילוף, עושים חור קטן בקצה ומזלפים פסים על העוגיות.
- שומרים במקרר בקופסה סגורה. ממליצה לשים נייר אפיה בין השכבות של העוגיות על מנת שלא ידבקו זו לזו.
כל השלבים מצולמים ומופיעים בהיילטס באינסטגרם, מוזמנים לעקוב.
קישור מקוצר: http://tinyurl.com/y6cm6x5t
היי מלכי,
מה ניתן להשתמש/ להחליף במקום גלוקוזה וסירופ תירס?
תודה!
את יכולה לעשות מתכון אחר של קרמל. תני את זה
אבקת אפיה זה גרם 1? איך את מודדת את זה?
מוסיפה קצת, לא ממש שוקלת. כמו שציינתי רוצה קצת תפיחה לפריך.
1. העוגיות נראות מטריפות אך איך אפשר לעשות את הקרמל פחות נוזלי?
2. האם זה הולך גם בלי הציפוי ?
את יכולה להוסיף 2-3 גרם גלטין לקרמל והוא יהיה יותר יציב. הציפוי גם שומר שהקרמל לא יצא מחוץ לעוגיה וגם מוסיף המון טעם. לא ממליצה לוותר.
למען הרגישים לחלב אפשרי להכין בגרסת פרווה
אפשר להכין קרמל מהמתכון הזה
הי מלכי,
שאלה דחופה
ניתן לשלב בצק של אלפחורס שוקולד עם המילוי קרמל?
זה יעבוד?
בהחלט