טכניקה נחמדה מאד לעיטור עוגיות, כמובן שאפשר להכין אותן ללא השקף, ואז מתקבלות עוגיות סנדוויץ חלקות וטעימות.
עוגיות סנדוויץ' פיסטוק
16 עוגיות
חומרים
לעוגיות
300 גרם קמח (2 כוס+כף)
200 גרם חמאה /מרגרינה קרה חתוכה לקוביות
80 גרם אבקת סוכר (1/2 כוס+כף)
80 גרם אבקת שקדים (כוס פחות כף)
1 ביצה
שקף מדוגם (דף טרנספר) לבחירה
קרם פיסטוק
70 גרם (1/4 כוס+כף) שמנת מתוקה או צמחית
1 גרם ג'לטין מומס ב6 גרם מים
30 גרם (כף גדושה) מחית פיסטוק
10 גרם חמאת קקאו מומסת
150 גרם שמנת מתוקה או צמחית
אופן ההכנה:
בצק פריך
- שמים במעבד מזון את כל החומרים מלבד החלמון ומעבדים לתערובת פירורית
- מוסיפים חלמון ומעבדים מעט עד לקבלת גושים גדולים
- מרדדים בין 2 ניירות אפייה לעובי של 3 מ"מ,
- מסירים את הנייר העליון ומניחים את השקף מעל הבצק
- מרדדים היטב את השקף על הבצק שידבק טוב ומקפיאים כחצי שעה
- מוציאים מהמקפיא ומסירים את השקף, הדוגמא עברה לבצק
- קורצים עוגיות בצורה הרצויה ואופים 150 מעלות כ20-25 דקות להזהבה
- מצננים את העוגיות
קרם פיסטוק
- מחממים את הכמות הקטנה של השמנת לסף רתיחה
- מוסיפים את שאר החומרים וטוחנים בבלנדר מוט
- מכסים מניילון נצמד ומקררים 12 שעות
- מעבירים את הקרם לקערת המיקסר ומקציפים על לקבלת קרם יציב ואוורירי.
- מזלפים מהקרם על מחצית מהעוגיות סוגרים לסנדוויץ עם המחצית השניה.
צילום: אסף אמברם סטיילינג: נועה קנריק
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/ybz96gar