זה לא סוד ששילוב של פיסטוק ופטל הוא שילוב מנצח. אז ניסיתי להכין בצק פריך פשוט בתוספת פטל ולמלא במחית פיסטוק איכותית. התוצאה הייתה טעימה ונימוחה.
15 עוגיות
חומרים:
לבצק
150 גרם קמח
90 גרם חמאה או מרגרינה
60 גרם אבקת סוכר
25 גרם אבקת שקדים
10 גרם אבקת פטל (אפשר לשים מעט תמצית פטל)
1 חלמון
למילוי
100 גרם מחית פיסטוק
אופן ההכנה:
מילוי פיסטוק
- שמים בתבנית חצאי כדור קוטר 2 ס"מ כחצי כפית מחית פיסטוק ומקפיאים.
- אם אין תבנית כזו ניתן לשים תלוליות של מחית על נייר אפיה ולהקפיא.
בצק
- שמים במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה את כל חומרי הבצק מלבד החלמון
- מערבבים עד לקבלת תערובת פירורית
- מוסיפים חלמון ומערבבים עד לקבלת בצק (ערבוב מינימאלי כדי לא לפתח גלוטן)
- מרדדים בין 2 ניירות אפיה או 2 דפי גיטרה לעובי של 5 מ"מ ומקפיאים כ30 דקות לפחות.
- כשבצק קר קורצים עיגולים בקוטר 7 ס"מ, במרכז כל עיגול שמים מחית פיסטוק קפואה וסוגרים לכדור.
- ניתן לאפות על נייר אפייה את הכדורים או לשים כל כדור בתבנית חצי כדור קוטר 4 ס"מ ולסדר בתבנית כך שיתקבלו עוגיות בצורת חצי כדור.
- אופים בחום של 160 מעלות כ15 דקות להזהבה.
- מאבקים באבקת סוכר ושומרים בקופסה אטומה.
,
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y6ycfdrq