עוגיות קוקוס לפסח זה MUST, והפעם עוגיות סנדוויץ' ריבה. בגלל השימוש בקמח קוקוס אין את המרקם של שבבי הקוקוס הרגילים, אלא מרקם עדין וחלק עם טעם קוקוס.
הכנתי את העוגיות ב2 טכניקות, האחת כעוגיות סנדוויץ' במילוי ריבה והשניה בזילוף. ספרו לי מה אהבתם. כמובן שניתן להכין את העוגיות ללא הריבה.
כ30-35 עוגיות
חומרים:
140 גרם קמח קוקוס
150 גרם אבקת סוכר
100 גרם שמן קוקוס קר
4 ביצים מדיום (200 גרם)
למילוי
ריבת תות
אופן ההכנה:
- שמים במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה קמח קוקוס ואבקת סוכר ומערבבים לאיחוד.
- מוסיפים שמן קוקוס וטוחנים בפולסים לקבלת פירורים.
- מוסיפים את הביצים ומערבבים לקבלת בצק אחיד.
- בשלב זה מתקבל בצק רך. אם רוצים עוגיות מזולפות – מעבירים את הבצק לשק זילוף עם צנתר משונן ומזלפים עוגיות בקוטר 4 ס"מ.
- בעזרת ידית של כף עץ עושים שקע במרכז העוגיה ומזלפים בשקע מעט ריבה.
- אם רוצים עוגיות סנדוויץ' – מרדדים את הבצק בין 2 ניירות אפיה לעובי של 3 מ"מ ומקפיאים.
- מסירים את נייר האפיה וקורצים עוגיות בקוטר 4-5 ס"מ. במרכז מחצית מהעוגיות עושים חור.
- אופים 12 דקות ומצננים
- מפדרים באבקת סוכר את העוגיות עם החור ואת העוגיות המזולפות.
- מורחים ריבה על העוגיות ללא החור וסוגרים בעוגיה עם חור.
- בעוגיות המזולפות שמים עוד קצת ריבה בשקע.
- שומרים בקופסה אטומה..
הערות
- אם בחרתם להכין את העוגיות ללא ריבה בכלל ניתן להוסיף מעט אבקת סוכר לבצק. במקום 150 גרם ימו 180 גרם אבקת סוכר.
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/yyz3b3jn
הי מלכי, אפשר להמיר את שמן הקוקוס בשמן צמחי אחר?
בחמאה. לא בשמן נוזלי
היי, האם ניתן להמיר את הקמח קוקוס לקמח שקדים?
לא, קמח קוקוס סופח נוזלים ולא ניתן להמיר לקמח שקדים שמתנהג שונה לגמרי.
איפה ניתן לקנות קמח קוקוס כשל"פ?
אני הזמנתי ישירות מהאתר של חברת ירושלים לשומשום, אבל יש גם בחנויות טבע