כבר תקופה ארוכה שאני מנסה הרבה מתכונים של עוגיות שוקולד צ'יפס, משנה כל מיני רכיבים והן יוצאות מאד טעימות אבל הילדים מבקשים שלא יהיו צ'ואיות אלא פריכות, דומות לשל אוסם או MERBA ולא מצאתי את המתכון המתאים.
הבן שלי הרים את הכפפה וניתח את טבלת הרכיבים והערכים התזונתיים של העוגיות של אוסם ועשינו כמה וכמה נסיונות עד שהגענו לטעם שהוא היה מרוצה.
ניתוח הכוונה לדוגמא לקחת את כמות החלבונים בטבלה ולראות כמה חלבון יש בשוקולד ציפס וכמה בקמח וככה להגיע לכמויות פחות או יותר, ואז לעשות ניסיונות והיו לא מעט…
20 עוגיות
חומרים:
100 גרם חמאה או נטורינה רכה
90 גרם סוכר חום כהה
30 גרם מים
160 גרם קמח
30 גרם קורנפלור
7 גרם אבקת אפיה
1 גרם מלח
120 גרם שוקולד צ'יפס (עם 55% מוצקי קקאו, לא צימקאו)
אופן ההכנה:
- מערבבים במיקסר עם וו גיטרה או במעבד מזון חמאה וסוכר
- מוסיפים את שאר החומרים חוץ מהשוקולד צ'יפס ומערבבים לתערובת אחידה
- מוסיפים שוקולד צ'יפס ומערבבים (אם מכינים במעבד מזון יש לערבב את השוקולד ידנית)
- בעזרת כף קפיצית מכינים עוגיות ומשטחים אותם מעט על נייר אפיה.
- אופים טורבו 170 מעלות 15 דקות ואז מייבשים בחום של 100 מעלות עוד 15 דקות
- מעביירים לרשת צינון, ומאחסנים בקופסה אטומה
הערה:
לאור הקושי להשיג סוכר חום, עשיתי ניסיון עם סוכר לבן, העוגיות יוצאות יותר בהירות, וההבדל במרקם שיש פחות קראנצ'יות של הסוכר. אבל הן יוצאות מצויין גם עם סוכר לבן.
אם בא לכן להכין לבד סוכר חום, זה ממש פשוט. קונים מולסה בחנות טבע ומערבבים קילו סוכר עם 60 גרם מולסה.
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/247kv8y3
חייבים סוכר כהה?
אם יש לי רק לבן כמה לשים?
אתמול עשיתי ניטסיון עם סוכר לבן, יצאו כמובן יותר בהירות וקצת פחות מרגישים את הקראנצ'יות של הסוכר, אבל זה אפשרי. אותה כמות סוכר.
הכל מוצלח שנים אני נעזרת במתכון הישן שלך וכולם אוהבים אוהבים ונלחמים עליהם הכוונה הנכדים ועכשיו גם הנינים
ומה עוד שאיו סוגת כהה בלהשיג
אז עם כל הכבוד
אולי אשאר עם הישן והמוכר שלך למרות שזה נשמע מאד מאלף
אין עליך
הכל טוב.
אפשר להכין סוכר חום לבד. קונים מולסה בחנות טבע, ומעררבבים קילו סוכר עם 60 גרם מולסה.
אתמול ניסיתי את העוגיות גם עם סוכר לבן. ראי הערה
חיכיתי להזדמנות להכין,
יצא מעולה!!! תודה רבה
שמחה לשמוע. תודה שחזרת לפרגן
עוגיות מושלמות!! הכי טעימות שטעמתי הרבה יותר טובות ממרבה!!! תודה!
שמחה מאד שאהבת, הם הפכו אצלי לעוגיות שחייב שיהיו בבית
יש תחליף לסוכר
למשל מייפל טבעי ילך או בלי סוכר כלל?
לא ממש
מכינה שוב ושוב ושוב,
אין על המתכונים שלך, מלכי
תודה רבה!
איזה כיףףףףף
תודה כיף לשמוע
האם אפשרי להחליף את המרגרינה בשמן קוקוס ?
אם כן באיזה כמות?
נקודות ההתכה של שמן קוקוס שונה מאשר של חמאה והעוגיות לא ישמרו על הצורה והמרקם.
לכן לא ממש מתאים לשים שמן קוקוס במקום החמאה/המרגרינה
האפייה חייבת להיות בצורה הזאת או שאפשר לאפות במצב אחד ואם כן באיזה מצב ולכמה זמן?
אם רוצים להגיע לתוצאה הזו זו שיטת האפיה.
לא ממש הבנתי את השאלה, מה הכוונה מצב אחר?
מצב אחד כלומר שאני לא אצטרך לשנות תוכניות בתנור באמצע האפיה
למשל לאפות רק על טורבו או רק על חום עליון תחתון… כמה מעלות ולכמה זמן?
אשמח אגב להבין את ההשפעה של התוכנית בתנור למרקם…
תודה רבה
השלב הראשון הוא אפייה השלב השני בטמ' הוא ייבוש
אם אין לי טורבו, יש אפשרות להכין ללא טורבו ועדין יצא טעים וקראנצ'י?
אפשר בסטטי, תעלי ב10 מעלות, ואולי תצטרכי עוד כמה דק אפיה