משלוחי המנות תמיד מהווים אתגר, הפעם בחרתי להכין מנה פשוטה וטעימה עוגיות, ייחודן הוא צורתן. עשיתי מרצועות בצק פריך שתי וערב וקרצתי עוגיות. התוצאה מיוחדת וטעימה כאחד.
עוגיות שתי וערב
20 עוגיות
חומרים
310 גר' קמח (2+1/4 כוסות)
200 גר' חמאה או מרגרינה
40 גר' אבקת שקדים (3 כפות גדושות)
150 גר' אבקת סוכר
1 ביצה
1 חלמון
1/2 כפית משחת וניל או תמצית וניל
אופן ההכנה
- במעבד מזון עם להב פלדה מעבדים קמח , אבקת שקדים, אבקת סוכר וחמאה עד לקבלת תערובת פירורית
- מוסיפים את שאר החומרים ומעבדים לבנק.
- משטחים את הבצק לריבוע ועוטפים בניילון נצמד. מקררים כשעתיים.
- מרדדים לעלה דק בעובי של 1 ס"מ
- חותכים רצועות ברוחב חצי ס"מ ומכינים משטח של שתי וערב מהבצק – מסדרים רצועות לאורך במרווחים של 1/2 ס"מ
מרימים לסירוגין כל רצועה שניה ומניחים רצועה לרוחב,, מחזירים את הרצועות שהרמנו ומרימים את הרצועות שנותרו במקומן בפעם הקודמת ומניחים שוב רוצעת רוחב, כך ממשיכים עד שמסיימים ומקבלים בצק הקלוע שתי וערב - קורצים עיגולים בקוטר 5-6 ס"מ ואופים 8-10 דק' להזהבה
צילום: אלי סגל סטיילינג: מיכל ליבוביץ'
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y4ep9ehu