• Facebook
    • YouTube
    • Instagram
  • להזמנות ומידע נוסף חייגו 054-4844331

  • מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    עוגת גבינה ופירות יער
    דף הבית / מתכונים / מתכונים לאירוח

    עוגת גבינה ופירות יער

    בכל שנה יש את ההתלבטות, האם להכין עוגת גבינה אפויה או עוגת גבינה קרה, יותר לא צריך להתלבט בין עוגת גבינה קרה לאפויה, הפעם החלטתי לשלב בין העוגה הקרה לאפויה. מוס גבינה ופירות יער שעוטף עוגת גבינה אפויה, זה המתכון המושלם לחג ולאירוח

     

    רינג או תבנית בקוטר 24 ס"מ
    רינג או תבנית בקוטר 18

    חומרים:

    לבצק פריך

    100 גר' קמח
    60 גר' חמאה
    30 גר' סוכר
    כף שקדים טחונים
    1 חלמון

    עוגת גבינה אפויה

    3 ביצים מופרדות
    1/2 כוס סוכר
    2 כפות פודינג וניל אינסטנט
    2 כפות קורנפלור
    1/2 כפית תמצית וניל
    375 גרם (1 וחצי גביעים) גבינה 9%

    מוס גבינה ופירות יער

    625 (2 וחצי גביעים) גבינה 9%
    150 גר' אבקת סוכר
    100 גר' אוכמניות או פירות יער טחונים ומסוננים או תותים טחונים
    1 כפית תמצית וניל
    1/4 כוס חלב
    10 גר' ג'לטין מומס ב60 גר' מים (1/4 כוס)
    500 מ"ל שמנת מתוקה

    לקישוט
    100 גר' שוקולד לבן מטומפרר או  צימקאו לבן
    צבע מאכל סגול על בסיס שמן

    אופן ההכנה:

    בצק פריך

    • במעבד מזון עם להב פלדה שמים חמאה קרה חתוכה לקוביות, שקדים טחונים וקמח ומעבדים בפולסים עד לקבלת בצק פירורי, מוסיפים סוכר ומעבדים מעט.
    • מוסיפים חלמון ומעבדים רק עד לקבלת גושים.
    • אוספים את הבצק ועוטפים בניילון נצמד. מקררים כשעה
    • מרדדים על נייר אפיה וקורצים עיגול בקוטר הרינג הקטן. (18 ס"מ)
    • דוקרים את הבצק ואופים כ15 דק'.
    • מצננים את הבצק.

    עוגת גבינה אפויה

    • מחממים תנור ל160 מעלות (לא טורבו) ושמים תבנית עם מים בתחתית התנור
    • מקציפים חלבונים עם מחצית מכמות הסוכר
    • מערבבים בקערה את יתר החומרים
    • מקפלים את המרנג בעדינות למסת הגבינה.
    • יוצקים על הבצק האפוי חלקית ואופים כשעה
    • מוציאים מהתנור משחררים את העוגה משולי התבנית בעזרת סכין ומצננים היטב.

    מוס גבינה

    • מערבבים גבינה עם מחית הפרי.
    • מוסיפים אבקת סוכר, וניל וחלב ומערבבים היטב.
    • ממיסים את הג'לטין כ15 שניות במיקרו עד לקבלת נוזל שקוף ללא גושים, יש להיזהר מחימום יתר של הג'לטין
    • מוסיפים 2 כפות מתערובת הגבינה אל הג'לטין המומס ומערבבים לקבלת תערובת ללא גושים.
    • מוסיפים את הג'לטין אל יתרת הגבינה.
    • מקציפים את השמנת לקצפת רכה במרקם יוגורט ומקפלים לתערובת.
    • מניחים את העוגה האפויה במרכז הרינג הגדול, מרפדים את הרינג בשקף ויוצקים את מוס הגבינה מסביב ומעל העוגה האפויה.
    • שמים במקרר להתייצבות למשך 6 שעות לפחות. מומלץ לילה.

    לקישוט

    • ממיסים את השוקולד בפולסים של 30 שניות במיקרו. מערבבים עם צבע המאכל ומורחים על השקף
    • מכניסים להקפאה למספר דקות. שוברים בצורה לא סימטרית ומדביקים לדופן העוגה

    הערות

    1. לא מומלץ להקפיא עוגה גבינה אפויה מכיוון שבזמן האפייה העמילנים סופחים נוזלים ולאחר הקפאה הנוזלים משתחררים בצורה לא מבוקרת והעוגה מפרישה נוזלים.
    2. ניתן להכפיל את כמות העוגה האפויה ולהכין אותה בתבנית בקוטר 24 ללא מוס הגבינה.

    צילום: נחמי וולף סטיילינג: מיכל ליבוביץ'

    קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y7u2up5k
    שיתוף
    פורסם ב: מתכונים לאירועים חגיגיים, עוגות גבינה תגיות: גבינה, גבינה אפויה, גבינה קרה, פירות יער
    « הקודם
    הבא »

    מתכונים נוספים שעשויים לעניין אתכם

    עוגת בלינצ'ס גבינה

    עוגת בלינצ'ס גבינה עם גנאש שלושה שוקולדים

    עוגת שכבות גבינה וקרמל

    קינוח שכבות גבינה וקרמל

    עוגות גבינה אישיות

    עוגת גבינה אישית במגוון ציפויים

    קטגוריות נוספות

    עוגות ראווה >
    עוגות שמרים >
    עוגות בחושות >
    קינוחי כוסות >
    קינוחים אישיים >

    פגשו אותי בפייסבוק

    מלכי אדלר‏

    עקבו אחריי באינסטגרם

    מלכי אדלר באינסטגרם >

    עוגת מוס פטל ווניל
    ריבועי שוקולד שומשום
    מוס שוקולד חלב וקסיס
    מוס שוקולד לבן וקרמל
    טריקולד פרווה
    מגנום ווניל קרמל
    הישארו מעודכנים לפני כולם!

    14 תגובות

    1. בתאל מאי 26, 2019 בשעה 8:47 am הגב

      היי מלכי ,העוגה נראית נהדר
      חשבתי להכין אותה בשבועות אבל יש לי נסיעה של בערך שעה ואני מתלבטת,
      לפי מה שרשמת אני מבינה שלא כדאי להקפיא, חושבת שהעוגה תחזיק מעמד בנסיעה?

      • malky adler מאי 26, 2019 בשעה 1:05 pm הגב

        אם היא צהיה ברכב ממוזג בצידנית תחזיק מעמד מצויין

    2. נטלי יוני 7, 2019 בשעה 7:20 am הגב

      האם צריך להשאיר את העוגה האפויה להתקרר בתוך התנור?
      תודה!

      • malky adler יוני 7, 2019 בשעה 7:26 am הגב

        לא חובה, אם התנור שלך פנוי אפשרי בהחלט

    3. אולגה מאי 16, 2020 בשעה 8:37 pm הגב

      היי ,

      חושבת לעשות קישוט של פירות יער על העוגה , מה היית ממליצה ?

      • malky adler מאי 17, 2020 בשעה 6:28 am הגב

        אין בעיה לקשט עם פירות יער

    4. אולגה מאי 27, 2020 בשעה 8:31 pm הגב

      היי מלכי ,
      אז הכנתי את העוגה .. לצערי משהו במתכון לא מדוייק .
      כיוון שהקפדתי ממש לדייק ולצערי העוגה פשוט לא התייצבה , המוס פשוט נשאר רך .
      אני מאמינה שהבעיה הייתה בהקצפה של הקצפת , את ציינת להקציף לקצפת רכה במרקם של יוגורט וכנראה היה צריך להקציף לקצפת נוקשה יותר .
      הטעם שלה היה מעולה אך לא יציב .

      • malky adler מאי 27, 2020 בשעה 8:39 pm הגב

        המתכון מאד מדוייק, והמון אנשים הכינו אותו במהלך השנים הרבות שהוא באתר ולפני האתר בפייסבוק, ייתכן שהג'לטין בו השתמשת היה לא מספייק חזק או לא בתוקף.
        הקצפת אכן אמורה להיות רכה במרקם יוגורט, רמת ההקצפה של שמנת לא מייצבת את העוגה. מה שמייצב הוא הג'לטין. ככל הנראה שם הבעיה.

    5. שירה יוני 11, 2020 בשעה 8:17 am הגב

      כיצד כן היית ממליצה להקפיא עוגת גבינה?

      • malky adler יוני 12, 2020 בשעה 5:19 am הגב

        עוגות גבינה קרות אין בעיה להקפיא. עוגות אפויות יותר בעיה. לא ממליצה להקפיא

    6. yael מאי 10, 2021 בשעה 6:57 am הגב

      היי,
      באיזו טמפ' אופים את הבצק הפריך?

      • malky adler מאי 11, 2021 בשעה 6:55 am הגב

        160 מעלות

    7. מלכי. ב מאי 6, 2024 בשעה 10:52 am הגב

      אשמח לדעת אם אפשרי להמיר את הקונפולור כי אני כן רוצה להקפיא מראש אז אפשרי להמיר במשהו?

      • malky adler מאי 8, 2024 בשעה 10:07 am הגב

        עוגות גבינה אפויות לא מומלץ להקפיא כי הן מגירות נוזלים בהפשרה

    השארת תגובה

    ביטול

    מלכי אדלר

    מלכי אדלר, קונדיטורית המתמחה במתכונים איכותיים ומיוחדים. מספקת שירותי קונדיטוריית פטיסרי לארועים בכשרות מהדרין. מעבירה סדנאות מקצועיות בטכניקות חדשניות, ועוסקת בבניית מתכונים לחברות וכתיבה עיתונאית.

    קרא עוד >

    ניווט מהיר
    • אודות מלכי
    • סדנאות
    • מתכונים
    • הפקת אירועים
    • מתכונים לחברות
    • מן התקשורת
    • שאלות נפוצות
    • About
    הישארו מעודכנים

    הצטרפו לניוזלטר של מלכי וקבלו עדכונים שוטפים, מתכונים בלעדיים, הטבות ועוד:

    שמרו על קשר

    טלפון: 054-4844331
    אימייל: malky@malky-adler.co.il

    מוזמנים לעקוב:

    • Facebook
    • YouTube
    • Instagram
    Created by Web3d
    כל הזכויות שמורות 2018 © מלכי אדלר malky adler
    גלילה לראש העמוד
    דילוג לתוכן
    פתח סרגל נגישות כלי נגישות

    כלי נגישות

    • הגדל טקסטהגדל טקסט
    • הקטן טקסטהקטן טקסט
    • גווני אפורגווני אפור
    • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
    • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
    • רקע בהיררקע בהיר
    • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
    • פונט קריאפונט קריא
    • איפוס איפוס