בכל שנה יש את ההתלבטות, האם להכין עוגת גבינה אפויה או עוגת גבינה קרה, יותר לא צריך להתלבט בין עוגת גבינה קרה לאפויה, הפעם החלטתי לשלב בין העוגה הקרה לאפויה. מוס גבינה ופירות יער שעוטף עוגת גבינה אפויה, זה המתכון המושלם לחג ולאירוח
רינג או תבנית בקוטר 24 ס"מ
רינג או תבנית בקוטר 18
חומרים:
לבצק פריך
100 גר' קמח
60 גר' חמאה
30 גר' סוכר
כף שקדים טחונים
1 חלמון
עוגת גבינה אפויה
3 ביצים מופרדות
1/2 כוס סוכר
2 כפות פודינג וניל אינסטנט
2 כפות קורנפלור
1/2 כפית תמצית וניל
375 גרם (1 וחצי גביעים) גבינה 9%
מוס גבינה ופירות יער
625 (2 וחצי גביעים) גבינה 9%
150 גר' אבקת סוכר
100 גר' אוכמניות או פירות יער טחונים ומסוננים או תותים טחונים
1 כפית תמצית וניל
1/4 כוס חלב
10 גר' ג'לטין מומס ב60 גר' מים (1/4 כוס)
500 מ"ל שמנת מתוקה
לקישוט
100 גר' שוקולד לבן מטומפרר או צימקאו לבן
צבע מאכל סגול על בסיס שמן
אופן ההכנה:
בצק פריך
- במעבד מזון עם להב פלדה שמים חמאה קרה חתוכה לקוביות, שקדים טחונים וקמח ומעבדים בפולסים עד לקבלת בצק פירורי, מוסיפים סוכר ומעבדים מעט.
- מוסיפים חלמון ומעבדים רק עד לקבלת גושים.
- אוספים את הבצק ועוטפים בניילון נצמד. מקררים כשעה
- מרדדים על נייר אפיה וקורצים עיגול בקוטר הרינג הקטן. (18 ס"מ)
- דוקרים את הבצק ואופים כ15 דק'.
- מצננים את הבצק.
עוגת גבינה אפויה
- מחממים תנור ל160 מעלות (לא טורבו) ושמים תבנית עם מים בתחתית התנור
- מקציפים חלבונים עם מחצית מכמות הסוכר
- מערבבים בקערה את יתר החומרים
- מקפלים את המרנג בעדינות למסת הגבינה.
- יוצקים על הבצק האפוי חלקית ואופים כשעה
- מוציאים מהתנור משחררים את העוגה משולי התבנית בעזרת סכין ומצננים היטב.
מוס גבינה
- מערבבים גבינה עם מחית הפרי.
- מוסיפים אבקת סוכר, וניל וחלב ומערבבים היטב.
- ממיסים את הג'לטין כ15 שניות במיקרו עד לקבלת נוזל שקוף ללא גושים, יש להיזהר מחימום יתר של הג'לטין
- מוסיפים 2 כפות מתערובת הגבינה אל הג'לטין המומס ומערבבים לקבלת תערובת ללא גושים.
- מוסיפים את הג'לטין אל יתרת הגבינה.
- מקציפים את השמנת לקצפת רכה במרקם יוגורט ומקפלים לתערובת.
- מניחים את העוגה האפויה במרכז הרינג הגדול, מרפדים את הרינג בשקף ויוצקים את מוס הגבינה מסביב ומעל העוגה האפויה.
- שמים במקרר להתייצבות למשך 6 שעות לפחות. מומלץ לילה.
לקישוט
- ממיסים את השוקולד בפולסים של 30 שניות במיקרו. מערבבים עם צבע המאכל ומורחים על השקף
- מכניסים להקפאה למספר דקות. שוברים בצורה לא סימטרית ומדביקים לדופן העוגה
הערות
- לא מומלץ להקפיא עוגה גבינה אפויה מכיוון שבזמן האפייה העמילנים סופחים נוזלים ולאחר הקפאה הנוזלים משתחררים בצורה לא מבוקרת והעוגה מפרישה נוזלים.
- ניתן להכפיל את כמות העוגה האפויה ולהכין אותה בתבנית בקוטר 24 ללא מוס הגבינה.
צילום: נחמי וולף סטיילינג: מיכל ליבוביץ'
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y7u2up5k
היי מלכי ,העוגה נראית נהדר
חשבתי להכין אותה בשבועות אבל יש לי נסיעה של בערך שעה ואני מתלבטת,
לפי מה שרשמת אני מבינה שלא כדאי להקפיא, חושבת שהעוגה תחזיק מעמד בנסיעה?
אם היא צהיה ברכב ממוזג בצידנית תחזיק מעמד מצויין
האם צריך להשאיר את העוגה האפויה להתקרר בתוך התנור?
תודה!
לא חובה, אם התנור שלך פנוי אפשרי בהחלט
היי ,
חושבת לעשות קישוט של פירות יער על העוגה , מה היית ממליצה ?
אין בעיה לקשט עם פירות יער
היי מלכי ,
אז הכנתי את העוגה .. לצערי משהו במתכון לא מדוייק .
כיוון שהקפדתי ממש לדייק ולצערי העוגה פשוט לא התייצבה , המוס פשוט נשאר רך .
אני מאמינה שהבעיה הייתה בהקצפה של הקצפת , את ציינת להקציף לקצפת רכה במרקם של יוגורט וכנראה היה צריך להקציף לקצפת נוקשה יותר .
הטעם שלה היה מעולה אך לא יציב .
המתכון מאד מדוייק, והמון אנשים הכינו אותו במהלך השנים הרבות שהוא באתר ולפני האתר בפייסבוק, ייתכן שהג'לטין בו השתמשת היה לא מספייק חזק או לא בתוקף.
הקצפת אכן אמורה להיות רכה במרקם יוגורט, רמת ההקצפה של שמנת לא מייצבת את העוגה. מה שמייצב הוא הג'לטין. ככל הנראה שם הבעיה.
כיצד כן היית ממליצה להקפיא עוגת גבינה?
עוגות גבינה קרות אין בעיה להקפיא. עוגות אפויות יותר בעיה. לא ממליצה להקפיא
היי,
באיזו טמפ' אופים את הבצק הפריך?
160 מעלות
אשמח לדעת אם אפשרי להמיר את הקונפולור כי אני כן רוצה להקפיא מראש אז אפשרי להמיר במשהו?
עוגות גבינה אפויות לא מומלץ להקפיא כי הן מגירות נוזלים בהפשרה