• Facebook
    • YouTube
    • Instagram
  • להזמנות ומידע נוסף חייגו 054-4844331

  • מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    עוגת גלידה ווניל ופרות יער
    דף הבית / מתכונים / קינוחים

    עוגת גלידה ווניל ופרות יער

    גלידה ללא מכונה מחלב מרוכז הפכה להיות אחד המתכונים שאני מכינה די הרבה מכל מיני וריאציות, בד"כ כארטיקים מגנום. הפעם ניסיתי להכין כעוגת גלידה חגיגית עם תחתית קראנצ'ית. יצא ממש מגניב וטעים.

     

    עוגה קוטר 22-24

     

    חומרים:

    תחתית

    80 גרם שוקולד לבן

    160 גרם מחית פרלינה (נוגט)

    80 גרם פייטה

    10 גרם שבבי פטל (לא חובה)

    גלידה פרות יער

    500 גרם שמנת מתוקה

    400 גרם חלב מרוכז

    345 מ"ל (1 מיכל) רכז פריגת  קוא בטעם פרות יער (נמצא במקררים בסופר)

    גלידת ווניל

    250 גרם שמנת מתוקה

    200 גרם חלב מרוכז

    1/ כפית משחת ווניל או תמצית ווניל איכותיתי

    עוגת גלידה

    אופן ההכנה

    תחתית

    • ממיסים שוקולד לבן ומוסיפים את שאר החומרים.
    • מערבבים לאיחוד
    • שמין שקף על שולי התבנית או הרינג ומשטחים את הבלילה על התחתית
    • מקפיאים עד שמכינים את הגלידה

    גלידה פרות יער

    • מקציפים שמנת מתוקה
    • מוסיפים חלב מרוכז ורכז פרות יער וממשיכים להקציף לאיחוד
    • יוצקים חלק מהגלידה לתבנית מיני טראפלס או חצאי כדור ואת היתר על התחתית
    • מקפיאים להתייצבות לפני שמכינים את השכבה השניה

    גלידת ווניל

    • מקציפים שמנת מתוקה
    • מוסיפים חלב מרוכז וווניל וממשיכים להקציף לאיחוד
    • יוצקים על השכבה הראשונה
    • מקפיאים היטב
    • משחררים את הכדורים ומניחים מעל העוגה

     

     

    הערות:

    • אפשר להחליף את הרכז פרות יער בכל טעם שאתם אוהבים.
    • אפשר לגוון בטעמי ובמקום פרות יער להוסיף 100 גרם שוקולד מריר או חלב ולקבל גלידת שוקולד
    • אפשר להוסיף מהממרחים המוכנים כמו פררו רושה, נוצ'לה, או בייגלה מלוח – שחקו עם הטעמים.
    • אפשר להמיר את הפייטה בקורנפלקס מרוסק או שבבי ופל
    קישור מקוצר: https://tinyurl.com/ygs8tk43
    שיתוף
    פורסם ב: קינוחים קפואים תגיות: גלידה, חלב מרוכז, פרות יער
    « הקודם
    הבא »

    מתכונים נוספים שעשויים לעניין אתכם

    ארטיק לוטוס קפה

    ארטיק לוטוס קפה

    מגנום דובאי

    ארטיק חלבה בסיגנון שוקולד דובאי

    ארטיק ווניל עם פאדג' שוקולד וקרמל

    קטגוריות נוספות

    עוגות ראווה >
    עוגות שמרים >
    עוגות בחושות >
    קינוחי כוסות >
    קינוחים אישיים >

    פגשו אותי בפייסבוק

    מלכי אדלר‏

    עקבו אחריי באינסטגרם

    מלכי אדלר באינסטגרם >

    עוגת מוס פטל ווניל
    ריבועי שוקולד שומשום
    מוס שוקולד חלב וקסיס
    מוס שוקולד לבן וקרמל
    טריקולד פרווה
    מגנום ווניל קרמל
    הישארו מעודכנים לפני כולם!

    25 תגובות

    1. יוכבד ניימן מאי 5, 2021 בשעה 7:47 am הגב

      מאוד מגרה.
      מה זה מיכל רכז?כמה מ"ל?
      תודה

      • malky adler מאי 5, 2021 בשעה 7:51 am הגב

        כזה

    2. מיכל מאי 5, 2021 בשעה 9:10 am הגב

      הי מלכי
      נראה נהדר
      האם שומרים בהקפאה?
      והאם מצליחים לפרוס אותה?

      • malky adler מאי 5, 2021 בשעה 9:17 am הגב

        כן שומרים בהקפאה ונתחכת מצויין. בגלל כמות הסוכר ה לא קופא אבן. כמו גלידה

    3. לאה ברקוביץ מאי 5, 2021 בשעה 10:24 am הגב

      היכן אפשר להשיג חלב מרוכז, האם אפשר להכין לבד?

      • malky adler מאי 6, 2021 בשעה 6:12 am הגב

        יש בסופרים חלב מרוכז וגם מחנויות מתמחות.
        אפשר להכין לבד. המתכון כאן

    4. מיכל מאי 6, 2021 בשעה 10:29 am הגב

      מה זה פייטה?

      • malky adler מאי 7, 2021 בשעה 2:43 pm הגב

        שבבי ופל מקורמלים

    5. שרה מאי 6, 2021 בשעה 8:55 pm הגב

      וואו נראה מושלם!!!
      אני ממש אוהבת את האתר שלך הוא יפה ומושקע וטעייםםם!!
      את אלופה של ממש…
      אפשר להמיר את הרכז במחית פרות יער או במיץ של שתיה קלה?
      מה מיוחד ברכז הזה??
      והמתכון של החלב המרוכז נראה טוב חייבת לנסות אותו….
      יש מתכון של חלב מרוכז פרווה?
      תודה רבה..

      • malky adler מאי 7, 2021 בשעה 2:41 pm הגב

        יש למטה אופציות להמרה. מיץ רגיל הוא בעיקר מים. המים קופאים ונהיית גלידה עם קרח שממש לא טעימה.
        היו הרבה שהכינו את החלב המרוכז עם תחליפי חלב ואהבו את התוצאה. אני ניסיתי פעם עם חלב סויה ולא אהבתי. אז ויתרתי.

    6. ציפורה מאי 8, 2021 בשעה 6:19 pm הגב

      המתכון נראה ממש מגרה מוצלח ובעיקר קל להכנה,

      מתכננת להכין לשבועות.

      אבל האם אפשר להמיר את הרכז של פריגת בפרי טחון?

      • malky adler מאי 9, 2021 בשעה 7:15 am הגב

        פרי טחון ייתן תוצאה יותר קרחית (מלשון קרח) ופחות קרמית

    7. שרה מאי 10, 2021 בשעה 10:52 am הגב

      לא מצאתי את הרכז הזה.
      איפה קונים אותו?
      ואם אני לא מוצאת למה אפשר להמיר??
      תודה רבה..
      כ"כ כיף שהאתר פעיל ועונים בו תשובות…

      • malky adler מאי 11, 2021 בשעה 6:55 am הגב

        במקפיא בסופר

    8. שרה מאי 11, 2021 בשעה 9:55 am הגב

      חיפשתי לא מצאתי….
      לא בשום סופר…
      יש לך רעיון אחר???

      • malky adler מאי 11, 2021 בשעה 9:57 am הגב

        אני קניתי בשוק העיר.
        יש בסוף הפוסט אופציות לטעמים נוספים.

    9. שרה אוגוסט 6, 2021 בשעה 4:16 am הגב

      הכנתי את המתכון ושמתי מהבלילה של הגלידה בתבנית סיליקון אבל זה הכדורים נשברו לי שם
      ולא יצאו…. הם כן קפאו אבל התפרקו לגמרי לא היה שייך להוציא אותם…
      מה לא עשיתי טוב?

      • malky adler אוגוסט 10, 2021 בשעה 6:13 am הגב

        זה לא מיועד לסיליקון. זה גלידה רכה

    10. אתי יוני 16, 2022 בשעה 5:37 pm הגב

      היי מלכי
      מצאתי רכז רק בטעם מנגו
      נראלך אפשרי? איך יצא?

      • malky adler יוני 19, 2022 בשעה 6:35 am הגב

        ברור

    11. אהובה ספטמבר 2, 2022 בשעה 10:20 am הגב

      האם ניתן להשתמש גם ברינג עגול כמו לעוגת ויטרינה ואן כן כמה לשים גלטין

      • malky adler ספטמבר 18, 2022 בשעה 7:32 am הגב

        זה נעשה ברינג, לא ממש הבנתי את השאלה

    12. אסתי נובמבר 14, 2022 בשעה 10:15 pm הגב

      היי מלכי
      אני רוצה להכין כעוגת יומולדת לגיל שנה
      זה יחזיק לי על השולחן קפוא כשעה-שעתיים?
      או שימס מיד?

      • malky adler נובמבר 15, 2022 בשעה 9:58 am הגב

        מפשיר מהר מאד, זה גלידה

    13. נעמי דצמבר 12, 2024 בשעה 12:04 pm הגב

      הי מלכי, תודה רבה על המתכונים המושלמים והנגישים שלך!
      אשמח לדעת מאיפה משיגים שבבי פטל עם הכשר מהודר

    השארת תגובה

    ביטול

    מלכי אדלר

    מלכי אדלר, קונדיטורית המתמחה במתכונים איכותיים ומיוחדים. מספקת שירותי קונדיטוריית פטיסרי לארועים בכשרות מהדרין. מעבירה סדנאות מקצועיות בטכניקות חדשניות, ועוסקת בבניית מתכונים לחברות וכתיבה עיתונאית.

    קרא עוד >

    ניווט מהיר
    • אודות מלכי
    • סדנאות
    • מתכונים
    • הפקת אירועים
    • מתכונים לחברות
    • מן התקשורת
    • שאלות נפוצות
    • About
    הישארו מעודכנים

    הצטרפו לניוזלטר של מלכי וקבלו עדכונים שוטפים, מתכונים בלעדיים, הטבות ועוד:

    שמרו על קשר

    טלפון: 054-4844331
    אימייל: malky@malky-adler.co.il

    מוזמנים לעקוב:

    • Facebook
    • YouTube
    • Instagram
    Created by Web3d
    כל הזכויות שמורות 2018 © מלכי אדלר malky adler
    גלילה לראש העמוד
    דילוג לתוכן
    פתח סרגל נגישות כלי נגישות

    כלי נגישות

    • הגדל טקסטהגדל טקסט
    • הקטן טקסטהקטן טקסט
    • גווני אפורגווני אפור
    • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
    • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
    • רקע בהיררקע בהיר
    • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
    • פונט קריאפונט קריא
    • איפוס איפוס