גלידה ללא מכונה מחלב מרוכז הפכה להיות אחד המתכונים שאני מכינה די הרבה מכל מיני וריאציות, בד"כ כארטיקים מגנום. הפעם ניסיתי להכין כעוגת גלידה חגיגית עם תחתית קראנצ'ית. יצא ממש מגניב וטעים.
עוגה קוטר 22-24
חומרים:
תחתית
80 גרם שוקולד לבן
160 גרם מחית פרלינה (נוגט)
80 גרם פייטה
10 גרם שבבי פטל (לא חובה)
גלידה פרות יער
500 גרם שמנת מתוקה
400 גרם חלב מרוכז
345 מ"ל (1 מיכל) רכז פריגת קוא בטעם פרות יער (נמצא במקררים בסופר)
גלידת ווניל
250 גרם שמנת מתוקה
200 גרם חלב מרוכז
1/ כפית משחת ווניל או תמצית ווניל איכותיתי
אופן ההכנה
תחתית
- ממיסים שוקולד לבן ומוסיפים את שאר החומרים.
- מערבבים לאיחוד
- שמין שקף על שולי התבנית או הרינג ומשטחים את הבלילה על התחתית
- מקפיאים עד שמכינים את הגלידה
גלידה פרות יער
- מקציפים שמנת מתוקה
- מוסיפים חלב מרוכז ורכז פרות יער וממשיכים להקציף לאיחוד
- יוצקים חלק מהגלידה לתבנית מיני טראפלס או חצאי כדור ואת היתר על התחתית
- מקפיאים להתייצבות לפני שמכינים את השכבה השניה
גלידת ווניל
- מקציפים שמנת מתוקה
- מוסיפים חלב מרוכז וווניל וממשיכים להקציף לאיחוד
- יוצקים על השכבה הראשונה
- מקפיאים היטב
- משחררים את הכדורים ומניחים מעל העוגה
הערות:
- אפשר להחליף את הרכז פרות יער בכל טעם שאתם אוהבים.
- אפשר לגוון בטעמי ובמקום פרות יער להוסיף 100 גרם שוקולד מריר או חלב ולקבל גלידת שוקולד
- אפשר להוסיף מהממרחים המוכנים כמו פררו רושה, נוצ'לה, או בייגלה מלוח – שחקו עם הטעמים.
- אפשר להמיר את הפייטה בקורנפלקס מרוסק או שבבי ופל
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/ygs8tk43
מאוד מגרה.
מה זה מיכל רכז?כמה מ"ל?
תודה
כזה
הי מלכי
נראה נהדר
האם שומרים בהקפאה?
והאם מצליחים לפרוס אותה?
כן שומרים בהקפאה ונתחכת מצויין. בגלל כמות הסוכר ה לא קופא אבן. כמו גלידה
היכן אפשר להשיג חלב מרוכז, האם אפשר להכין לבד?
יש בסופרים חלב מרוכז וגם מחנויות מתמחות.
אפשר להכין לבד. המתכון כאן
מה זה פייטה?
שבבי ופל מקורמלים
וואו נראה מושלם!!!
אני ממש אוהבת את האתר שלך הוא יפה ומושקע וטעייםםם!!
את אלופה של ממש…
אפשר להמיר את הרכז במחית פרות יער או במיץ של שתיה קלה?
מה מיוחד ברכז הזה??
והמתכון של החלב המרוכז נראה טוב חייבת לנסות אותו….
יש מתכון של חלב מרוכז פרווה?
תודה רבה..
יש למטה אופציות להמרה. מיץ רגיל הוא בעיקר מים. המים קופאים ונהיית גלידה עם קרח שממש לא טעימה.
היו הרבה שהכינו את החלב המרוכז עם תחליפי חלב ואהבו את התוצאה. אני ניסיתי פעם עם חלב סויה ולא אהבתי. אז ויתרתי.
המתכון נראה ממש מגרה מוצלח ובעיקר קל להכנה,
מתכננת להכין לשבועות.
אבל האם אפשר להמיר את הרכז של פריגת בפרי טחון?
פרי טחון ייתן תוצאה יותר קרחית (מלשון קרח) ופחות קרמית
לא מצאתי את הרכז הזה.
איפה קונים אותו?
ואם אני לא מוצאת למה אפשר להמיר??
תודה רבה..
כ"כ כיף שהאתר פעיל ועונים בו תשובות…
במקפיא בסופר
חיפשתי לא מצאתי….
לא בשום סופר…
יש לך רעיון אחר???
אני קניתי בשוק העיר.
יש בסוף הפוסט אופציות לטעמים נוספים.
הכנתי את המתכון ושמתי מהבלילה של הגלידה בתבנית סיליקון אבל זה הכדורים נשברו לי שם
ולא יצאו…. הם כן קפאו אבל התפרקו לגמרי לא היה שייך להוציא אותם…
מה לא עשיתי טוב?
זה לא מיועד לסיליקון. זה גלידה רכה
היי מלכי
מצאתי רכז רק בטעם מנגו
נראלך אפשרי? איך יצא?
ברור
האם ניתן להשתמש גם ברינג עגול כמו לעוגת ויטרינה ואן כן כמה לשים גלטין
זה נעשה ברינג, לא ממש הבנתי את השאלה
היי מלכי
אני רוצה להכין כעוגת יומולדת לגיל שנה
זה יחזיק לי על השולחן קפוא כשעה-שעתיים?
או שימס מיד?
מפשיר מהר מאד, זה גלידה