עוגת דבש חלבית ממוצא רוסי הנקראת "מדוביק". בעוגה זו שיטת הכנת הבצק מעט שונה ממה שאנו מכירים. מבשלים את הבצק, ולאחר קירור קל הבצק מתייצב ומאד נח לעבודה. מהבצק מכינים שכבות דקות ולאחר האפיה ממלאים בקרם ומתענגים. אני ממליצה להתאמץ ולהכין אותה
תבנית בקוטר 20
חומרים
לבצק:
450 גר' קמח (3 כוסות + 2 כפות)
180 גר' אבקת סוכר (כוס וחצי)
180 גר' חמאה
1 ביצה
1+1/2 כפית סודה לשתיה
6 כפות דבש
4 כפות שמנת מתוקה
1 כפית קקאו
לקרם
400 גר' חלב מרוכז (ראו מתכון מצורף)
3 ביצים טרופות
2 כפות דבש
60 גר' חמאה
לסירופ
150 מ"ל מים
1+1/2 כף סוכר
50 מ"ל רום (משקה – לא תמצית) או ברנדי
אופן ההכנה:
הכנת הבצק
- שמים בסיר חסין אש חמאה , אבקת סוכר, ביצה , דבש ושמנת
- את הסיר שמים על סיר עם מים (בן מארי)
- מקציפים במקצפת יד את החומרים על בן מרי כ5 דקות
- מערבבים את היבשים בקערה
- מוסיפים את הרטובים שהקצפנו ליבשים ומערבבים עד לקבלת בצק.
- מכסים את הקערה בניילון נצמד וממתינים כ10 -15 דקות
- מרדדים ע"ג נייר אפיה 8 עיגולים בקוטר של 20 ס"מ עובי של 0.5 ס"מ (קורצים עם הרינג, או ששמים צלחת הפוכה בקוטר המתאים וחותכים את הבצק הנותר בשוליים)
- אופים כל חלק כ7-8 דקות בחום של 170 מעלות
- את חתיכות הבצק שנותר אופים ושומרים בצד לציפוי
קרם
- מרתיחים את כל חומרי הקרם ומבשלים עד להסמכה תוך כדי ערבוב מתמיד (כ10-15 דק')
- מסירים מהאש ומצננים
סירופ
- מרתיחים מים וסוכר ומסירים מהאש
- מוסיפים רום.
הרכבת העוגה
- שמים על צלחת הגשה נאה שכבת בצק אחת, מברישים בסירופ ומורחים שכבה דקה של קרם
- חוזרים על הפעולה עם כל השכבות עד שהקרם נגמר.
- מרסקים את שאריות הבצק שאפינו לפירורים
- על שכבת הקרם האחרונה והשוליים מפזרים את פירורי הבצק.
- העוגה טובה בהקפאה
חלב מרוכז
כמות : כ1.300 ק"ג
חומרים:
1 ליטר חלב
½ קג' סוכר (2.5 כוסות)
50 גר' חמאה
4 כפות קורנפלור
½ כוס מים
אופן ההכנה:
- מרתיחים חלב וסוכר על להבה בינונית
- לאחר רתיחה מבשלים עוד חצי שעה
- מוסיפים חמאה להמסה מלאה
- מערבבים קורנפלור עם מים ומוסיפים לחלב בזרם דק
- מבשלים עוד ¼ שעה תוך ערבוב מתמיד על מנת למנוע גושים.
- מקררים
צילום: נחמי וולף סטיילינג: מיכל ליבוביץ'
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/ybp5kns7
יש תחליף פרווה לחלב המרוכז?
העוגה הזו חלבית. לא כל דבר ניתן או כדאי להמיר. ההמרה פוגעת במתכון.
חלב מרוכז הוא מרכיב עיקרי ולא ניתן להמרה
היי מלכי היקרה
האם ניתן להשתמש בחלב מרוכז בפחית ?
בטוח שזה פחות מומלץ אך האם אפשרי ?
ברור שאפשר
היי מלכי?
ראשית תודה על המתכונים המשגעים?
האם אפשר לעשות את המדוביק במנות אישיות ברימג קוטר 6?
אם כן איך אני ממירה את המתכון?
ברור שאפדר, זה יותר עבודה להכין אישיים. הייתי מורחת על תבנית גדולה וקורצת עיגולים בקוטר שאת רוצה. ואז לככין פחות שכבות כדי שהגובה יהיה פרופורציונלי לקוטר
היי.
אפשר להשמיט את הקקאו בבצק?
זה יותר בשביל צבע, תחליפי בקמח