את העוגה הזו הכנתי לפי בקשת רות אופק. את רות הכרתי באחת מסדנאות האומן (הפחות מוצלחות, יש לאמר) שהשתתפתי בהן.
למי שלא מכיר רות היא בעלת הבלוג המצליח "שמח במטבח" היא עו"ד ואמא ל3, כך שאצלה בבלוג מככבים מתכונים מהירים ונגישים. אם אתם עוד לא מכירים, זה הזמן שלכם להכנס ולדפדף.
כבר מהפגישה הראשונה היה לנו חיבור ונשארנו בקשר, רות גם השתתפה באחת מהסדנאות של עוגות הראווה שהעברתי, והתלהבה מהטכניקה הפשוטה שיוצרת את הטקסטורה של העוגה. כשסוף סוף הצלחנו לקבוע תאריך לבוקר של אפייה וכיף וחשבנו על המתכונים שנכין, רות שאלה אם אני מוכנה לחלוק עם העוקבים את הפטנט הנחמד והפשוט הזה. כמובן ששמחתי לשתף, וחשבתי על עוגה שתתאים לעונה.
התותים עכשיו בשיאם והחלטנו על תותים ווניל. הכנתי עוגה עם בצק ברטון נימוח ועשיר בחמאה, עם 2 מרקמים של תותים, אחד קומפוט והשני מוס אוורירי וטעים. ואל כל הטעים הזה הוספתי מוס ווניל ושוקולד לבן טעים. התקבלה עוגה יפה וקלילה.
רות סידרה סט וצילמה בכישרון רב את העוגה, היה קשה לבחור מכל התמונות את המוצלחות ביותר, אז קבלו את המתכון המלא לעוגה הטעימה הזו.
קוטר 24
בצק ברטון
120 גרם חמאה
114 גרם סוכר
3 גרם מלח
50 גרם חלמון (3 חלמונים M)
57 גרם אבקת שקדים
165 גרם קמח
8 גרם אבקת אפייה
קולי תותים
200 גרם מחית תותים
14 גרם גלוקוזה
14 גרם סוכר
4 גרם פקטין NH
10 גרם מיץ לימון
מוס תותים
150 גרם מחית תותים
35 גרם סוכר
4 גרם ג'לטין מומס ב24 גרם מים
135 גרם שמנת מתוקה
מוס ווניל
230 גרם שמנת מתוקה
230 גרם שוקולד לבן
כפית משחת ווניל איכותית או חצי מקל ווניל
5 גרם ג'לטין מומס ב30 גרם מים
450 גרם שמנת מתוקה
ריסוס
200 גרם שוקולד לבן
180 גרם חמאת קקאו
צבע מאכל לבן
צבע מאכל אדום
אופן ההכנה:
בצק ברטון
- מערבבים במיקסר עם וו גיטרה חמאה וסוכר לתערובת קרמית.
- מוסיפים חלמונים ומלח ומערבבים
- מוסיפים את היבשים ומערבבים לאיחוד.
- מרדדים בין 2 ניירות אפיה ל5 מ"מ ומקפיאים
- קורצים עיגול בקוטר 22 ואופים עם הרינג בחום של 160 מעלות 15 דקות
קולי תותים
- מחממים מחית תותים וגלוקוזה ל45 מעלות
- מערבבים סוכר ופקטין ומוסיפים לתותים
- מרתיחים ומסירים מהאש.
- מוסיפים מיץ לימון ויוצקים מעל הבצק.
- מקפיאים להתייצבות כחצי שעה
מוס תותים
- מחממים את המחית והסוכר עד להמסת הסוכר
- ממיסים במיקרו את הג'לטין ומוסיפים למחית
- מצננים לטמפרטורה של 35 מעלות
- מקציפים שמנת למרקם יוגורט ומקפלים לתותים
- יוצקים מעל הקולי ומקפיאים מספר שעות להתייצבות
מוס ווניל
- מחממים 230 גרם שמנת ווניל לסף רתיחה
- יוצקים על השוקולד הלבן והג'לטין וטוחנים בבלנדר מוט
- מקררים ל20 מעלות
- מקציפים 450 גרם שמנת למרקם יוגורט ומקפלים למסה
הרכבת העוגה
- מרכיבים את העוגה במהופך
- גוזרים דף גיטרה או שקף בקוטר 24 ס"מ
- מקמטים אותו
- עוטפים תחתית של רינג בניילון נצמד
- פותחים את דף הגיטרה ומניחים בתחתית הרינג
- יוצקים את מוס הווניל לרינג
- מטביעים הפוך את האינסרט שלנו (3 השכבות שהכנו ברינג קוטר 22)
- מקפיאים כ6 שעות להתייצבות
- מקלפים את השקף מהעוגה
ריסוס
- ממיסים שוקולד וחמאת קקאו
- מעבירים לקערה נפרדת כ50 גרם ומוסיפים לו צבע אדום
- לכמות הגדולה מוסיפים צבע לבן
- מרססים את העוגה במרססת חשמלית בצבע לבן
- מרססים צד אחד של העוגה בצבע אדום
פורסים ומתענגים על המראה והטעם.
אז אל תשכחו לעדכן כשאתם מכינים את העוגה, שתפו אותי בתוצרים, בפייסבוק או באינסטגרם. מרגש אותי לראות את העוגות שלי מככבות אצלכם על השולחן.
ואתם מוזמנים גם להצטרף לעשרות אלפי העוקבים של רות באינסטגרם.
רוצים לראות את הקינוח הנוסף שהכנו יחד? כנסו לבלוג של רות מחכה לכם של מתכון למוס נוגט ושוקולד
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/wlck2f8
איזה עוגה מהממת,
אפשר לקנות מרסס שוקולד במחיר סביר? ואיפה?
זה מוסיף המון לעוגה
תודה רבה. מרססת שוקולד אפשר לקנות בחנויות חמרי בנין או חנויות מתמחות. יש כמה סוגים בכל מיני מחירים, אבל המרססות הזולות לפעמים לא מרססות אחיד ומשפריצות פתאום הרבה שוקולד ולא מתקבל יפה. אני משתמשת במרססת של וגנר.
לא רשום במוס וניל איפה שמים את הג'לטין
תודה. תוקן
עוגה מדהימה!
שאלה, את חושבת שאם אח את המוס וניל והמוס תותים ואעשה איתם קינוחי כוסות של שתי קומות זה יעבוד?
אם כן, אפשר להוריד קצת ג'לטין?
ולכמה כוסיות קטנות יחסית את חושבת שהכמויות האלה יספיקו?
תודה רבה!
אפר להכין קינוחי כוסות, להוריד מחצית מכמות הג'לטין.
כמות הכוסות תלויה בגודל הכוס.
היי מלכי,
קודם כל המתכון נראה מוצלח.
עדיין לא ניסיתי ואני מאמינה שאצליח.
רציתי לדעת האם אפשר להשמיט את הפקטין?
הפקטין מקריש, אם תוותרי תקבלי רוטב נוזלי. אי אפשר לוותר
העוגה נראית מדהים והמתכון נראה מעולה. אני רוצה לנסות להכין ויש לי כמה שאלות.
האם אפשר במקום תותים להשתמש בפירות יער קפואים?
כיצד ניתן להקריש את הקולי ללא פקטין?
תודה רבה
אפשר להשתמש בפרות יער קפואים , לטחון ולסנן אותם.
אפשר להקריש את הקולי ע"י ג'לטין. המרקם יהיה שונה. ראי מתכון בקישור.
היי מלכי
לאחר הבישול עם הפרטים
הרוטב אמור להיות במרקם גלי?
או עדיין נוזלי?
מאם אשפוך על הבצק הרוטב לא ינזל?
הפקטין מקריש כשמתקרר מעט. זה ברינג לא ינזל
הי מלכי, איך זה יוצא בהמרה לפרווה?
ממש לא ממליצה. אני לא אוהבת את הטעם של השוקולד הלבן הפרווה. אם יש משבו שמשתלט אז עוד איכשהוא, אבל כאן כל הטעם של המוס הוא בשמנת המתוקה החלבית והשוקולד הלבן.
עשיתי את העוגה., כרגע היא בהקפאה אבל אני חוששת שמוס הוניל לא יהיה מספיק יציב ללא ריסוס השוקולד.
האם ניתן להגיש אותה ללא ציפוי? מוס הוניל לא ינזל?
הריסוס לא גורם לייצוב העוגה. בהחלט תהיה יציבה גם ללא ציפוי
אם אין לי מרססת איך אני יכולה לצפות אותה שתהיה עדיין יפה?
אפשר לצפות בגלאסז'