• Facebook
    • YouTube
    • Instagram
  • להזמנות ומידע נוסף חייגו 054-4844331

  • מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    עוגת מוס ווניל ותותים
    דף הבית / מתכונים / מתכונים לאירוח

    עוגת מוס ווניל ותותים

    את העוגה הזו הכנתי לפי בקשת רות אופק. את רות הכרתי באחת מסדנאות האומן  (הפחות מוצלחות, יש לאמר) שהשתתפתי בהן.

    למי שלא מכיר רות היא בעלת הבלוג המצליח "שמח במטבח"  היא עו"ד ואמא ל3, כך שאצלה בבלוג מככבים מתכונים מהירים ונגישים. אם אתם עוד לא מכירים, זה הזמן שלכם להכנס ולדפדף.

     

    כבר מהפגישה הראשונה היה לנו חיבור ונשארנו בקשר, רות גם השתתפה באחת מהסדנאות של עוגות הראווה שהעברתי, והתלהבה מהטכניקה הפשוטה שיוצרת את הטקסטורה של העוגה. כשסוף סוף הצלחנו לקבוע תאריך לבוקר של אפייה וכיף וחשבנו על המתכונים שנכין, רות שאלה אם אני מוכנה לחלוק עם העוקבים את הפטנט הנחמד והפשוט הזה. כמובן ששמחתי לשתף, וחשבתי על עוגה שתתאים לעונה.

    התותים עכשיו בשיאם והחלטנו על תותים ווניל. הכנתי עוגה עם בצק ברטון נימוח ועשיר בחמאה, עם 2 מרקמים של תותים, אחד קומפוט והשני מוס אוורירי וטעים. ואל כל הטעים הזה הוספתי מוס ווניל ושוקולד לבן טעים. התקבלה עוגה יפה וקלילה.

    רות סידרה סט וצילמה בכישרון רב את העוגה, היה קשה לבחור מכל התמונות את המוצלחות ביותר, אז קבלו את המתכון המלא לעוגה הטעימה הזו.

     

    קוטר 24

    בצק ברטון

    120 גרם חמאה

    114 גרם סוכר

    3 גרם מלח

    50 גרם חלמון (3 חלמונים M)

    57 גרם אבקת שקדים

    165 גרם קמח

    8 גרם אבקת אפייה

    קולי תותים

    200 גרם מחית תותים

    14 גרם גלוקוזה

    14 גרם סוכר

    4 גרם פקטין NH

    10 גרם מיץ לימון

    מוס תותים

    150 גרם מחית תותים

    35 גרם סוכר

    4 גרם ג'לטין מומס ב24 גרם מים

    135 גרם שמנת מתוקה

    מוס ווניל

    230 גרם שמנת מתוקה

    230 גרם שוקולד לבן

    כפית משחת ווניל איכותית או חצי מקל ווניל

    5 גרם ג'לטין מומס ב30 גרם מים

    450 גרם שמנת מתוקה

    ריסוס

    200 גרם שוקולד לבן

    180 גרם חמאת קקאו

    צבע מאכל לבן

    צבע מאכל אדום

     

    אופן ההכנה:

    בצק ברטון

    • מערבבים במיקסר עם וו גיטרה חמאה וסוכר לתערובת קרמית.
    • מוסיפים חלמונים ומלח ומערבבים
    • מוסיפים את היבשים ומערבבים לאיחוד.
    • מרדדים בין 2 ניירות אפיה ל5 מ"מ ומקפיאים
    • קורצים עיגול בקוטר 22 ואופים עם הרינג בחום של 160 מעלות 15 דקות

    קולי תותים

    • מחממים מחית תותים וגלוקוזה ל45 מעלות
    • מערבבים סוכר ופקטין ומוסיפים לתותים
    • מרתיחים ומסירים מהאש.
    • מוסיפים  מיץ לימון ויוצקים מעל הבצק.
    • מקפיאים להתייצבות כחצי שעה

    מוס תותים

    • מחממים את המחית והסוכר עד להמסת הסוכר
    • ממיסים במיקרו את הג'לטין ומוסיפים למחית
    • מצננים לטמפרטורה של 35 מעלות
    • מקציפים שמנת למרקם יוגורט ומקפלים לתותים
    • יוצקים מעל הקולי ומקפיאים מספר שעות להתייצבות

    מוס ווניל

    • מחממים 230 גרם שמנת ווניל לסף רתיחה
    • יוצקים על השוקולד הלבן והג'לטין וטוחנים בבלנדר מוט
    • מקררים ל20 מעלות
    • מקציפים 450 גרם שמנת למרקם יוגורט ומקפלים למסה

    הרכבת העוגה

    • מרכיבים את העוגה במהופך
    • גוזרים דף גיטרה או שקף בקוטר 24 ס"מ
    • מקמטים אותו
    • עוטפים תחתית של רינג בניילון נצמד
    • פותחים את דף הגיטרה ומניחים בתחתית הרינג
    • יוצקים את מוס הווניל לרינג
    • מטביעים הפוך את האינסרט שלנו (3 השכבות שהכנו ברינג קוטר 22)
    • מקפיאים כ6 שעות להתייצבות
    • מקלפים את השקף מהעוגה

    ריסוס

    • ממיסים שוקולד וחמאת קקאו
    • מעבירים לקערה נפרדת כ50 גרם ומוסיפים לו צבע אדום
    • לכמות הגדולה מוסיפים צבע לבן
    • מרססים את העוגה במרססת חשמלית בצבע לבן
    • מרססים צד אחד של העוגה בצבע אדום

    פורסים ומתענגים על המראה והטעם.

    אז אל תשכחו לעדכן כשאתם מכינים את העוגה, שתפו אותי בתוצרים, בפייסבוק או באינסטגרם. מרגש אותי לראות את העוגות שלי מככבות אצלכם על השולחן.
    ואתם מוזמנים גם להצטרף לעשרות אלפי העוקבים של רות באינסטגרם.

     

    רוצים לראות את הקינוח הנוסף שהכנו יחד? כנסו לבלוג של רות מחכה לכם של מתכון למוס נוגט ושוקולד

    קישור מקוצר: https://tinyurl.com/wlck2f8
    שיתוף
    פורסם ב: עוגות ראווה תגיות: ווניל, חלבי, שוקולד לבן, תות
    « הקודם
    הבא »

    מתכונים נוספים שעשויים לעניין אתכם

    עוגת מוס פרלינה ותפוחים

    עוגת מוס שוקולד פקאן

    עוגת מוס פקאן שוקולד קפה

    טריקולד גבינה

    קטגוריות נוספות

    עוגות ראווה >
    עוגות שמרים >
    עוגות בחושות >
    קינוחי כוסות >
    קינוחים אישיים >

    פגשו אותי בפייסבוק

    מלכי אדלר‏

    עקבו אחריי באינסטגרם

    מלכי אדלר באינסטגרם >

    עוגת מוס פטל ווניל
    ריבועי שוקולד שומשום
    מוס שוקולד חלב וקסיס
    מוס שוקולד לבן וקרמל
    טריקולד פרווה
    מגנום ווניל קרמל
    הישארו מעודכנים לפני כולם!

    18 תגובות

    1. נעמה פברואר 19, 2020 בשעה 12:50 pm הגב

      איזה עוגה מהממת,
      אפשר לקנות מרסס שוקולד במחיר סביר? ואיפה?
      זה מוסיף המון לעוגה

      • malky adler פברואר 19, 2020 בשעה 12:56 pm הגב

        תודה רבה. מרססת שוקולד אפשר לקנות בחנויות חמרי בנין או חנויות מתמחות. יש כמה סוגים בכל מיני מחירים, אבל המרססות הזולות לפעמים לא מרססות אחיד ומשפריצות פתאום הרבה שוקולד ולא מתקבל יפה. אני משתמשת במרססת של וגנר.

    2. יוסי פברואר 19, 2020 בשעה 4:49 pm הגב

      לא רשום במוס וניל איפה שמים את הג'לטין

      • malky adler פברואר 19, 2020 בשעה 7:23 pm הגב

        תודה. תוקן

    3. הדס יולי 2, 2020 בשעה 8:02 am הגב

      עוגה מדהימה!
      שאלה, את חושבת שאם אח את המוס וניל והמוס תותים ואעשה איתם קינוחי כוסות של שתי קומות זה יעבוד?
      אם כן, אפשר להוריד קצת ג'לטין?
      ולכמה כוסיות קטנות יחסית את חושבת שהכמויות האלה יספיקו?
      תודה רבה!

      • malky adler יולי 5, 2020 בשעה 7:12 am הגב

        אפר להכין קינוחי כוסות, להוריד מחצית מכמות הג'לטין.
        כמות הכוסות תלויה בגודל הכוס.

    4. ציפורה יולי 8, 2020 בשעה 5:56 pm הגב

      היי מלכי,

      קודם כל המתכון נראה מוצלח.

      עדיין לא ניסיתי ואני מאמינה שאצליח.

      רציתי לדעת האם אפשר להשמיט את הפקטין?

      • malky adler יולי 8, 2020 בשעה 5:58 pm הגב

        הפקטין מקריש, אם תוותרי תקבלי רוטב נוזלי. אי אפשר לוותר

    5. חן אוגוסט 5, 2020 בשעה 8:43 am הגב

      העוגה נראית מדהים והמתכון נראה מעולה. אני רוצה לנסות להכין ויש לי כמה שאלות.
      האם אפשר במקום תותים להשתמש בפירות יער קפואים?
      כיצד ניתן להקריש את הקולי ללא פקטין?
      תודה רבה

      • malky adler אוגוסט 7, 2020 בשעה 5:50 am הגב

        אפשר להשתמש בפרות יער קפואים , לטחון ולסנן אותם.
        אפשר להקריש את הקולי ע"י ג'לטין. המרקם יהיה שונה. ראי מתכון בקישור.

    6. יעל אוגוסט 27, 2020 בשעה 8:43 pm הגב

      היי מלכי
      לאחר הבישול עם הפרטים
      הרוטב אמור להיות במרקם גלי?
      או עדיין נוזלי?
      מאם אשפוך על הבצק הרוטב לא ינזל?

      • malky adler אוגוסט 29, 2020 בשעה 8:59 pm הגב

        הפקטין מקריש כשמתקרר מעט. זה ברינג לא ינזל

    7. רחל מרץ 9, 2021 בשעה 10:14 am הגב

      הי מלכי, איך זה יוצא בהמרה לפרווה?

      • malky adler מרץ 9, 2021 בשעה 10:28 am הגב

        ממש לא ממליצה. אני לא אוהבת את הטעם של השוקולד הלבן הפרווה. אם יש משבו שמשתלט אז עוד איכשהוא, אבל כאן כל הטעם של המוס הוא בשמנת המתוקה החלבית והשוקולד הלבן.

    8. ורדה אפריל 8, 2021 בשעה 6:33 am הגב

      עשיתי את העוגה., כרגע היא בהקפאה אבל אני חוששת שמוס הוניל לא יהיה מספיק יציב ללא ריסוס השוקולד.
      האם ניתן להגיש אותה ללא ציפוי? מוס הוניל לא ינזל?

      • malky adler אפריל 11, 2021 בשעה 7:23 am הגב

        הריסוס לא גורם לייצוב העוגה. בהחלט תהיה יציבה גם ללא ציפוי

    9. מורן פברואר 1, 2022 בשעה 8:04 pm הגב

      אם אין לי מרססת איך אני יכולה לצפות אותה שתהיה עדיין יפה?

      • malky adler פברואר 2, 2022 בשעה 11:04 am הגב

        אפשר לצפות בגלאסז'

    השארת תגובה

    ביטול

    מלכי אדלר

    מלכי אדלר, קונדיטורית המתמחה במתכונים איכותיים ומיוחדים. מספקת שירותי קונדיטוריית פטיסרי לארועים בכשרות מהדרין. מעבירה סדנאות מקצועיות בטכניקות חדשניות, ועוסקת בבניית מתכונים לחברות וכתיבה עיתונאית.

    קרא עוד >

    ניווט מהיר
    • אודות מלכי
    • סדנאות
    • מתכונים
    • הפקת אירועים
    • מתכונים לחברות
    • מן התקשורת
    • שאלות נפוצות
    • About
    הישארו מעודכנים

    הצטרפו לניוזלטר של מלכי וקבלו עדכונים שוטפים, מתכונים בלעדיים, הטבות ועוד:

    שמרו על קשר

    טלפון: 054-4844331
    אימייל: malky@malky-adler.co.il

    מוזמנים לעקוב:

    • Facebook
    • YouTube
    • Instagram
    Created by Web3d
    כל הזכויות שמורות 2018 © מלכי אדלר malky adler
    גלילה לראש העמוד
    דילוג לתוכן
    פתח סרגל נגישות כלי נגישות

    כלי נגישות

    • הגדל טקסטהגדל טקסט
    • הקטן טקסטהקטן טקסט
    • גווני אפורגווני אפור
    • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
    • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
    • רקע בהיררקע בהיר
    • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
    • פונט קריאפונט קריא
    • איפוס איפוס