• Facebook
    • YouTube
    • Instagram
  • להזמנות ומידע נוסף חייגו 054-4844331

  • מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    עוגת מוס פטל ווניל
    דף הבית / מתכונים / מתכונים לאירוח

    עוגת מוס פטל ווניל

    עוגת מוס פטל ווניל שתפאר כל אירוע. אמנם העוגה דורשת סבלנות והקפאה בין השכבות אך התוצאה שווה את העבודה.

     

     

    תבנית קוטר 20

    חומרים:

    בצק פריך

    150 גר' קמח (1 כוס+כף)
    100 גר' חמאה /מרגרינה קרה חתוכה לקוביות
    40 גר' אבקת סוכר (1/4 כוס+כף)
    40 גר' אבקת שקדים (1/2 כוס פחות כף)
    1 חלמון

    ג'לי פטל

    200 גרם פטל קפוא
    24 גרם (2 כפות) מחית פטל
    14 גרם (כף) גלוקוזה
    14 גרם (כף) סוכר
    4 גרם (כפית) פקטין NH
    27 גרם(1/2 לימון) מיץ לימון

    מוס פטל/תות

    125 גרם (1/2 כוס) מחית פטל או תות
    30 גרם (2 כפות) סוכר
    2 גרם ג'לטין מומס ב12 גרם מים קרים
    110 מ"ל שמנת מתוקה

    מוס ווניל

    110 גרם חלב או חלב סויה
    77 גרם (1/2 כוס) סוכר
    25 (כף וחצי) קורנפלור
    95 גרם (5 יחידות M) חלמונים
    31 גרם חמאת קקאו
    1/2 כפית משחת או תמצית ווניל
    7 גרם ג'לטין מומס ב42 גרם מים קרים
    190 מ"ל (3/4 כוס+כף) שמנת מתוקה או צמחית

    ציפוי (אופציונלי)

    100 גרם נפאז'
    30 מ"ל מים

    עוגת מוס פטל ווניל

    אופן ההכנה:

    בצק פריך

    • מערבבים את הקמח והחמאה בוו גיטרה עד לקבלת פירורים
    • מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים לבצק אחיד
    • מרדדים בין 2 נירות אפיה לעובי של 4 – 5 מ"מ ומקררים כשעתיים לפחות
    • קורצים עיגול בקוטר 18 ס"מ
    • אופים 160 מעלות 15 דקות

    ג'לי פטל

    • מחממים מעט את הפטל , המחית והגלוקוזה
    • מערבבים סוכר ופקטין ומוסיפים לתערובת
    • מערבבים היטב ומרתיחים
    • מוסיפים את מיץ הלימון ויוצקים לרינג קוטר 11
    • מקפיאים כשעה להתייצבות מלאה

    מוס פטל

    • מחממים מחית וסוכר עד להמסה של הסוכר
    • מחממים את הג'לטין במיקרו עד לקבלת נוזל שקוף וחלק ומוסיפים למחית
    • מקציפים שמנת למרקם יוגורט ומקפלים את התערובת.
    • מוציאים את הג'לי פטל הקפוא ומשחררים מהרינג
    • מניחים במרכז של רינג בקוטר 16 ויוצקים מעליו את המוס. מקפיאים כ3-4 שעות להתייצבות.

    מוס ווניל

    • מרתיחים חלב ווניל
    • מערבבים קורנפלור סוכר וחלמונים
    • יוצקים את החלב הרותח על החלמונים ומחזירים לסיר לבישול עד להסמכה (קרם פטיסייר)
    • מוסיפים חמאת קקאו וג'לטין ומערבבים
    • מקררים עטוף בניילון נצמד על פני הקרם ל35 מעלות
    • מקציפים את השמנת למרקם יוגורט ומקפלים לתערובת
    • מוציאים את הג'לי והמוס הקפואים ומשחררים מהרינג
    • מניחים במרכז של רינג בקוטר 20 ויוצקים מעליו את המוס.
    • מניחים את הבצק הפריך ומטביעים אותו קצת בתוך המוס.
    • מקפיאים כ6 שעות להתייצבות

    ציפוי

    • מרתיחים נפאז' ומים
    • מניחים את העוגה על רשת ויוצקים את הציפוי

     

     

    צילום: אסף אמברם סטיילינג נועה קנריק

    קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y9gfn22w
    שיתוף
    פורסם ב: עוגות ראווה, קינוחי פרווה תגיות: ווניל, פטל, פרווה
    « הקודם
    הבא »

    מתכונים נוספים שעשויים לעניין אתכם

    עוגת מוס פרלינה ותפוחים

    עוגת מוס שוקולד פקאן

    עוגת מוס פקאן שוקולד קפה

    טריקולד גבינה

    קטגוריות נוספות

    עוגות ראווה >
    עוגות שמרים >
    עוגות בחושות >
    קינוחי כוסות >
    קינוחים אישיים >

    פגשו אותי בפייסבוק

    מלכי אדלר‏

    עקבו אחריי באינסטגרם

    מלכי אדלר באינסטגרם >

    עוגת מוס פטל ווניל
    ריבועי שוקולד שומשום
    מוס שוקולד חלב וקסיס
    מוס שוקולד לבן וקרמל
    טריקולד פרווה
    מגנום ווניל קרמל
    הישארו מעודכנים לפני כולם!

    38 תגובות

    1. נאוה בוזנה יוני 20, 2018 בשעה 7:45 pm הגב

      תודה מלכי את מיוחדת כמו העוגות שלך
      מיוחד ומרשים גם ההסבר והביצוע ביחד זה קל והכי חשוב טעים ואמיתי

    2. רחל יולי 2, 2018 בשעה 5:17 pm הגב

      מלכי שלום,

      במוס פטל אפשר להחליף את בשמנת המתוקה בצמחית?
      הכמויות נשארות אותו דבר?

      • malky adler יולי 3, 2018 בשעה 6:11 am הגב

        כן

    3. רחל יולי 7, 2018 בשעה 10:11 pm הגב

      מצוין,

      תודה רבה!!

    4. רחל יולי 8, 2018 בשעה 7:59 pm הגב

      נפאז' זה משהו שצריך להכין או שקונים אותו מוכן בחנויות של אפיה?

      • malky adler יולי 9, 2018 בשעה 9:23 am הגב

        קונים מוכן בחנויות מתמחות. מירור או נפאז'

    5. טלי יולי 20, 2018 בשעה 10:08 am הגב

      היי מלכי,
      העוגה נראית מאוד טעימה!!
      האם העוגה תחזיק מעמד ללא קירור באירוע של כמה שעות?

      • malky adler יולי 20, 2018 בשעה 3:45 pm הגב

        שימי אותה קפואה על הבר, תחזיק 3-4 שעות לפחות

    6. בלהה שוק ספטמבר 1, 2018 בשעה 6:09 pm הגב

      שבוע טוב מלכי

      מה שלומך?

      אני רוצה לעשות את העוגה לראש השנה אבל אני צריכה לנסוע שעה +. האם העוגה תחזיק מעמד? ועוד שאלה האם ניתן לעשות את הבסיס עם קמח ללא גלוטן?

      • malky adler ספטמבר 2, 2018 בשעה 5:39 am הגב

        עוגה קפואה ברכב ממוזג תשרוד שעה. לגבי קמח את יכולה להמיר בקמח תמי או לעשות תחתית דקואז

    7. שרה ספטמבר 5, 2018 בשעה 7:07 pm הגב

      ועוד שאלה קטנה, האם אפשר להשתמש בפקטין חלף פקטין NH?

      • malky adler ספטמבר 6, 2018 בשעה 8:43 am הגב

        לפקטין רגיל יש מרקם שונה מפקטין NH. אם את מחליפה המרקם ישתנה בהתאם, אבל זה אפשרי

    8. שרה ספטמבר 7, 2018 בשעה 11:44 am הגב

      הי מלכי,
      הכנתי את העוגה ויצאה פשוט מושלם, מכל הבחינות, הטעמים מעולים מעולים, והעיצוב מהמממם, אחת העוגות…
      תודה רבה

      • malky adler ספטמבר 7, 2018 בשעה 11:47 am הגב

        תודה רבה, כל כך שמחה לשמוע. תודה

    9. דנה ספטמבר 29, 2018 בשעה 1:14 am הגב

      היי מלכי
      האם יש תחליף לפקטין בשכבת הפטל?

      • malky adler ספטמבר 30, 2018 בשעה 7:38 am הגב

        אפשר לשים ג'לטין אבל אני לא ממליצה להחליף כי המרקם יהיה פחות מתאים.

    10. שרה נובמבר 2, 2018 בשעה 8:24 am הגב

      הי,
      זו פעם שניה שאני מכינה את העוגה המוצלחת הזו… רציתי לשאול, האם ניתן להחליף את החמאה בשלב של הבצק פריך בשמן קוקוס? ואם כן, מה הכמות?
      תודה רבה

      • malky adler נובמבר 4, 2018 בשעה 9:34 am הגב

        שמחה לשמוע שאהבת. לא ניסיתי להשתמש בשמן קוקוס בבצק הזה

    11. יופי נובמבר 21, 2018 בשעה 9:50 am הגב

      האם בשכבת הג'לי אפשר להשתמש רק במחית פרי?

      • malky adler נובמבר 22, 2018 בשעה 6:09 am הגב

        אפשר להחליף את הפרות הקפואים במחית

    12. תמי פברואר 26, 2019 בשעה 8:12 am הגב

      לא הבנתי אך מחשבים גרם מים גרם גילטין והאם אפשר לעשות עוגה גדולה יותר

      • malky adler מרץ 2, 2019 בשעה 5:24 pm הגב

        על כל גרם ג'לטין שמים 6 גרם מים. כמובן שאפשר לעשות עוגה יותר גדולה. צריך להגדיל את הכל ביחס המתאים לגודל שאת רוצה

    13. נעמה מאי 29, 2019 בשעה 7:32 am הגב

      היי מלכי,
      העוגה נראית מעולה ואני רוצה להכין אותה ליום ההולדת של בעלי 🙂
      באיזה גובה אמורים להיות הרינגים השונים במתכון ?
      רציתי לדעת אם הבנתי נכון – האם מרכיבים את העוגה מלמעלה למטה ?
      תודה, נעמה.

      • malky adler מאי 29, 2019 בשעה 7:42 am הגב

        העוגה מורכבת הפוך, גובה הרינגים יכול להיות בפטל נמוך (2-3 ס"מ, באמצעי מעט יותר גבוה, אבל את יכולה להכין הכל בגובה 6 ס"ח , לא יהיה עד סוף הרינג

    14. אילה אוקטובר 18, 2019 בשעה 9:24 am הגב

      אפשר לשים חמאה במקום חמאת קקאו?

      • malky adler אוקטובר 22, 2019 בשעה 5:18 am הגב

        כן

    15. מירי נובמבר 26, 2019 בשעה 8:12 am הגב

      הי,
      ארצה לנסות ליום שישי. איך את מכינה את מה שמסביב לעוגה, זה משוקולד?

      • malky adler נובמבר 27, 2019 בשעה 7:58 am הגב

        כן. זה שוקולד מטומפרר

    16. פנינה מאי 13, 2020 בשעה 1:24 pm הגב

      שלום. האם אפשר להחליף את הג'לי פטל בג'לי שמכינים עם מחית תות בלבד?

      • malky adler מאי 14, 2020 בשעה 5:54 am הגב

        אם הכוונה להשתמש במקום הפרי הקפוא בעוד מחית אז אפשרי

    17. אפרת בן עזרי אוגוסט 11, 2020 בשעה 5:56 am הגב

      שלום לך
      קודם כל תודה ששלחת לי את המתכון
      רציתי לדעת אם אפשר לשים משהו אחר במקום קמח שקדים בבצק פריך
      אמא שלי אלרגית לשקדים
      תודה

      • malky adler אוגוסט 11, 2020 בשעה 7:50 am הגב

        את יכולה לעשות בצק פריך אחר, או תחתית אחרת

    18. אפרת בן עזרי אוגוסט 11, 2020 בשעה 6:05 am הגב

      עוד שאלה
      מטעמי כשרות אי אפשר להשתמש בפטל שלם גם אם הוא קפוא
      אז אפשר להשתמש בפטל טחון בנוסף למחית?

      • malky adler אוגוסט 11, 2020 בשעה 7:51 am הגב

        יש פטל קפוא שלם בכשרות, אז תכתבי שאת לא משתמשת. תשתמשי בפירות יער אחרים שיש בכשרות שאת אוכלת.

    19. מלכה פברואר 1, 2021 בשעה 4:06 pm הגב

      איך מכינים את הקשוט סביב העוגה? איזו עוד אפשרות לקשוט יש כי זו נראית מאד קשה
      תודה

      • malky adler פברואר 1, 2021 בשעה 4:51 pm הגב

        זה שוקולד מטומפרר, את יכולה לקשט בכל קישוט שאת רוצה. לא חייב כמו בתמונה. אפשר גם להשאיר נקי

    20. נעמה דצמבר 27, 2021 בשעה 7:13 pm הגב

      מלכי שלום,
      נהנית בכל פעם מחדש לראות מתכונים שלך. פשוט מושלם!!
      אנחנו לא נוהגים להשתמש בג'לטין עם חלב,
      האם השימוש באגר אגר זהה לג'לטין? ואיך זה משפיע על הטעם?

      • malky adler דצמבר 29, 2021 בשעה 10:55 am הגב

        לא משתמשת באגר אגר למוסים. לא ככ אוהבת את המרקם והטעם

    השארת תגובה

    ביטול

    מלכי אדלר

    מלכי אדלר, קונדיטורית המתמחה במתכונים איכותיים ומיוחדים. מספקת שירותי קונדיטוריית פטיסרי לארועים בכשרות מהדרין. מעבירה סדנאות מקצועיות בטכניקות חדשניות, ועוסקת בבניית מתכונים לחברות וכתיבה עיתונאית.

    קרא עוד >

    ניווט מהיר
    • אודות מלכי
    • סדנאות
    • מתכונים
    • הפקת אירועים
    • מתכונים לחברות
    • מן התקשורת
    • שאלות נפוצות
    • About
    הישארו מעודכנים

    הצטרפו לניוזלטר של מלכי וקבלו עדכונים שוטפים, מתכונים בלעדיים, הטבות ועוד:

    שמרו על קשר

    טלפון: 054-4844331
    אימייל: malky@malky-adler.co.il

    מוזמנים לעקוב:

    • Facebook
    • YouTube
    • Instagram
    Created by Web3d
    כל הזכויות שמורות 2018 © מלכי אדלר malky adler
    גלילה לראש העמוד
    דילוג לתוכן
    פתח סרגל נגישות כלי נגישות

    כלי נגישות

    • הגדל טקסטהגדל טקסט
    • הקטן טקסטהקטן טקסט
    • גווני אפורגווני אפור
    • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
    • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
    • רקע בהיררקע בהיר
    • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
    • פונט קריאפונט קריא
    • איפוס איפוס