עוגת מוס פטל ווניל שתפאר כל אירוע. אמנם העוגה דורשת סבלנות והקפאה בין השכבות אך התוצאה שווה את העבודה.
תבנית קוטר 20
חומרים:
בצק פריך
150 גר' קמח (1 כוס+כף)
100 גר' חמאה /מרגרינה קרה חתוכה לקוביות
40 גר' אבקת סוכר (1/4 כוס+כף)
40 גר' אבקת שקדים (1/2 כוס פחות כף)
1 חלמון
ג'לי פטל
200 גרם פטל קפוא
24 גרם (2 כפות) מחית פטל
14 גרם (כף) גלוקוזה
14 גרם (כף) סוכר
4 גרם (כפית) פקטין NH
27 גרם(1/2 לימון) מיץ לימון
מוס פטל/תות
125 גרם (1/2 כוס) מחית פטל או תות
30 גרם (2 כפות) סוכר
2 גרם ג'לטין מומס ב12 גרם מים קרים
110 מ"ל שמנת מתוקה
מוס ווניל
110 גרם חלב או חלב סויה
77 גרם (1/2 כוס) סוכר
25 (כף וחצי) קורנפלור
95 גרם (5 יחידות M) חלמונים
31 גרם חמאת קקאו
1/2 כפית משחת או תמצית ווניל
7 גרם ג'לטין מומס ב42 גרם מים קרים
190 מ"ל (3/4 כוס+כף) שמנת מתוקה או צמחית
ציפוי (אופציונלי)
100 גרם נפאז'
30 מ"ל מים
אופן ההכנה:
בצק פריך
- מערבבים את הקמח והחמאה בוו גיטרה עד לקבלת פירורים
- מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים לבצק אחיד
- מרדדים בין 2 נירות אפיה לעובי של 4 – 5 מ"מ ומקררים כשעתיים לפחות
- קורצים עיגול בקוטר 18 ס"מ
- אופים 160 מעלות 15 דקות
ג'לי פטל
- מחממים מעט את הפטל , המחית והגלוקוזה
- מערבבים סוכר ופקטין ומוסיפים לתערובת
- מערבבים היטב ומרתיחים
- מוסיפים את מיץ הלימון ויוצקים לרינג קוטר 11
- מקפיאים כשעה להתייצבות מלאה
מוס פטל
- מחממים מחית וסוכר עד להמסה של הסוכר
- מחממים את הג'לטין במיקרו עד לקבלת נוזל שקוף וחלק ומוסיפים למחית
- מקציפים שמנת למרקם יוגורט ומקפלים את התערובת.
- מוציאים את הג'לי פטל הקפוא ומשחררים מהרינג
- מניחים במרכז של רינג בקוטר 16 ויוצקים מעליו את המוס. מקפיאים כ3-4 שעות להתייצבות.
מוס ווניל
- מרתיחים חלב ווניל
- מערבבים קורנפלור סוכר וחלמונים
- יוצקים את החלב הרותח על החלמונים ומחזירים לסיר לבישול עד להסמכה (קרם פטיסייר)
- מוסיפים חמאת קקאו וג'לטין ומערבבים
- מקררים עטוף בניילון נצמד על פני הקרם ל35 מעלות
- מקציפים את השמנת למרקם יוגורט ומקפלים לתערובת
- מוציאים את הג'לי והמוס הקפואים ומשחררים מהרינג
- מניחים במרכז של רינג בקוטר 20 ויוצקים מעליו את המוס.
- מניחים את הבצק הפריך ומטביעים אותו קצת בתוך המוס.
- מקפיאים כ6 שעות להתייצבות
ציפוי
- מרתיחים נפאז' ומים
- מניחים את העוגה על רשת ויוצקים את הציפוי
צילום: אסף אמברם סטיילינג נועה קנריק
תודה מלכי את מיוחדת כמו העוגות שלך
מיוחד ומרשים גם ההסבר והביצוע ביחד זה קל והכי חשוב טעים ואמיתי
מלכי שלום,
במוס פטל אפשר להחליף את בשמנת המתוקה בצמחית?
הכמויות נשארות אותו דבר?
כן
מצוין,
תודה רבה!!
נפאז' זה משהו שצריך להכין או שקונים אותו מוכן בחנויות של אפיה?
קונים מוכן בחנויות מתמחות. מירור או נפאז'
היי מלכי,
העוגה נראית מאוד טעימה!!
האם העוגה תחזיק מעמד ללא קירור באירוע של כמה שעות?
שימי אותה קפואה על הבר, תחזיק 3-4 שעות לפחות
שבוע טוב מלכי
מה שלומך?
אני רוצה לעשות את העוגה לראש השנה אבל אני צריכה לנסוע שעה +. האם העוגה תחזיק מעמד? ועוד שאלה האם ניתן לעשות את הבסיס עם קמח ללא גלוטן?
עוגה קפואה ברכב ממוזג תשרוד שעה. לגבי קמח את יכולה להמיר בקמח תמי או לעשות תחתית דקואז
ועוד שאלה קטנה, האם אפשר להשתמש בפקטין חלף פקטין NH?
לפקטין רגיל יש מרקם שונה מפקטין NH. אם את מחליפה המרקם ישתנה בהתאם, אבל זה אפשרי
הי מלכי,
הכנתי את העוגה ויצאה פשוט מושלם, מכל הבחינות, הטעמים מעולים מעולים, והעיצוב מהמממם, אחת העוגות…
תודה רבה
תודה רבה, כל כך שמחה לשמוע. תודה
היי מלכי
האם יש תחליף לפקטין בשכבת הפטל?
אפשר לשים ג'לטין אבל אני לא ממליצה להחליף כי המרקם יהיה פחות מתאים.
הי,
זו פעם שניה שאני מכינה את העוגה המוצלחת הזו… רציתי לשאול, האם ניתן להחליף את החמאה בשלב של הבצק פריך בשמן קוקוס? ואם כן, מה הכמות?
תודה רבה
שמחה לשמוע שאהבת. לא ניסיתי להשתמש בשמן קוקוס בבצק הזה
האם בשכבת הג'לי אפשר להשתמש רק במחית פרי?
אפשר להחליף את הפרות הקפואים במחית
לא הבנתי אך מחשבים גרם מים גרם גילטין והאם אפשר לעשות עוגה גדולה יותר
על כל גרם ג'לטין שמים 6 גרם מים. כמובן שאפשר לעשות עוגה יותר גדולה. צריך להגדיל את הכל ביחס המתאים לגודל שאת רוצה
היי מלכי,
העוגה נראית מעולה ואני רוצה להכין אותה ליום ההולדת של בעלי 🙂
באיזה גובה אמורים להיות הרינגים השונים במתכון ?
רציתי לדעת אם הבנתי נכון – האם מרכיבים את העוגה מלמעלה למטה ?
תודה, נעמה.
העוגה מורכבת הפוך, גובה הרינגים יכול להיות בפטל נמוך (2-3 ס"מ, באמצעי מעט יותר גבוה, אבל את יכולה להכין הכל בגובה 6 ס"ח , לא יהיה עד סוף הרינג
אפשר לשים חמאה במקום חמאת קקאו?
כן
הי,
ארצה לנסות ליום שישי. איך את מכינה את מה שמסביב לעוגה, זה משוקולד?
כן. זה שוקולד מטומפרר
שלום. האם אפשר להחליף את הג'לי פטל בג'לי שמכינים עם מחית תות בלבד?
אם הכוונה להשתמש במקום הפרי הקפוא בעוד מחית אז אפשרי
שלום לך
קודם כל תודה ששלחת לי את המתכון
רציתי לדעת אם אפשר לשים משהו אחר במקום קמח שקדים בבצק פריך
אמא שלי אלרגית לשקדים
תודה
את יכולה לעשות בצק פריך אחר, או תחתית אחרת
עוד שאלה
מטעמי כשרות אי אפשר להשתמש בפטל שלם גם אם הוא קפוא
אז אפשר להשתמש בפטל טחון בנוסף למחית?
יש פטל קפוא שלם בכשרות, אז תכתבי שאת לא משתמשת. תשתמשי בפירות יער אחרים שיש בכשרות שאת אוכלת.
איך מכינים את הקשוט סביב העוגה? איזו עוד אפשרות לקשוט יש כי זו נראית מאד קשה
תודה
זה שוקולד מטומפרר, את יכולה לקשט בכל קישוט שאת רוצה. לא חייב כמו בתמונה. אפשר גם להשאיר נקי
מלכי שלום,
נהנית בכל פעם מחדש לראות מתכונים שלך. פשוט מושלם!!
אנחנו לא נוהגים להשתמש בג'לטין עם חלב,
האם השימוש באגר אגר זהה לג'לטין? ואיך זה משפיע על הטעם?
לא משתמשת באגר אגר למוסים. לא ככ אוהבת את המרקם והטעם