• Facebook
    • YouTube
    • Instagram
  • להזמנות ומידע נוסף חייגו 054-4844331

  • מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    עוגת מוס פרלינה ווניל
    דף הבית / מתכונים / מתכונים לאירוח

    עוגת מוס פרלינה ווניל

    עוגת ראווה במגוון טעמים ומרקמים. פריך, קראנצ'י, מוס, קרמו, עוגה חגיגית וטעימה לכל אירוע או חג.

     

     

    2 עוגות קוטר 20 גובה 4 או עוגה אחת קוטר 24 גובה 5.5

    חומרים:

    ספירלה שוקולד פרלינה

    150 גרם מחית לוז ללא סוכר
    150 גרם שוקולד מריר

    סבלה

    90 גרם חמאה או מרגרינה
    90 גרם אבקת שקדים
    90 גרם קמח
    90 גרם סוכר דמררה
    1 גרם מלח אטלנטי

    בסיס שטרוייזל

    100 גרם סוכר דמררה
    100 גרם חמאה או מרגרינה
    105 גרם אגוזי לוז קלויים וטחונים לאבקה
    100 גרם קמח

    130 גרם שוקולד מריר
    18 גרם חמאת קקאו
    110 גרם מחית לוז ללא סוכר
    95 גרם מחית פרלינה (נוגט)

    קרמו פרלינה

    85 גרם שמנת מתוקה או צמחית
    85 גרם חלב או חלב סויה
    2 חלמונים
    20 גרם סוכר
    4 גרם ג'לטין מומס ב24 גרם מים)
    110 גרם שוקולד מריר
    55 גרם מחית פרלינה (נוגט)

    מוס ווניל

    340 מ"ל חלב או חלב סויה
    75 גרם סוכר
    30 גרם קורנפלור
    1 כפית משחת וניל או תמצית וניל
    2 חלמונים
    1 ביצה
    30 גרם שוקולד לבן חלבי או פרווה
    7 גרם ג'לטין מומס 42 גרם מים
    200 גר' שמנת מתוקה או צמחית

    גלאסז'

    150 גרם מים
    300 גרם סוכר
    300 גרם גלוקוז
    200 גרם קרם קוקוס (ניתן להמיר בגלזורה קרה)
    20 גרם ג'לטין מומס ב120 גרם מים
    300 גרם שוקולד לבן
    צבע מאכל לבחירה

    אופן ההכנה:

    ספירלת שוקולד פרלינה

    • ממיסים שוקולד ומוסיפים את המחית לוז
    • מערבבים היטב ויוצקים לתבנית ספירלה
    • מקפיאים

    סבלה

    • מערבבים את כל החומרים מיקסר עם וו גיטרה או במעבד מזון לתערובת אחידה
    • מרדדים בין 2 ניירות אפיה לעובי של 3 מ"מ ומקפיאים
    • קורצים 2 עיגולים קוטר 18 או עיגול קוטר 22
    • אופים 160 מעלות 10-12 דקות

    בסיס שטרוייזל

    • מערבבים את הסוכר, מרגרינה, קמח ואבקת אגוזי לוז במיקסר עם וו גיטרה או במעבד מזון לתערובת פירורית
    • אופים 160 מעלות 10-12 דקות
    • ממיסים שוקולד וחמאת קקאו מוסיפים את המחיות ואת השטרוייזל האפוי
    • מרדדים בין 2 ניירות אפיה לעובי של 3 מ"מ ומקפיאים
    • קורצים 2 עיגולים קוטר 18 או עיגול קוטר 22

    קרמו פרלינה

    • מערבבים חלב, שמנת חלמונים וסוכר
    • מבשלים תוך כדי עירבוב ל84 מעלות
    • יוצקים על השוקולד, הפרלינה והג'לטין וטוחנים בבלנדר מוט למסה אחידה
    • יוצקים על בסיס השטרוייזל ומקפיאים

    מוס ווניל

    • מרתיחים חלב ווניל
    • מערבבים קורנפלור סוכר ביצה וחלמונים
    • יוצקים את החלב הרותח על החלמונים ומחזירים לסיר לבישול עד להסמכה (כמו קרם פטיסייר)
    • מוסיפים שוקולד לבן וג'לטין ומערבבים
    • מקררים עטוף בניילון נצמד על פני הקרם ל30 מעלות
    • מקציפים את השמנת למרקם יוגורט
    • מקפלים שמנת מוקצפת .
    • יוצקים ל2 תסניות קוטר 20 או לאחת 24 3/4 גובה מהמוס, מטביעים את הבסיס שטרוייזל והקרמו כשהשטרוייז כלפי מעלה, מכסים ביתרת המוס ומטניחים את הסבלה, דוחפים אותן מעט פנימה שהשוליים יהיו מכוסים במוס
      מקפיאים לילה
    • מחלצים מהתבנית, יוצקים גלאסז ומניחים את הספירלה
    • מקשטים בחגורת שוקולד

    גלאסז'

    • מרתיחים מים, סוכר וגלוקוזה
    • מוסיפים קרם קוקוס ומרתיחים כ3 דקות
    • מוסיפים שוקולד, ג'לטין וצבע מאכל וטוחנים
    • מכינים 24 שעות לפני השימוש
    • משתמשים ב35 מעלות

     

    צילום: אסף אמברם סטיילינג: נועה קנריק

    קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y8ebr636
    שיתוף
    פורסם ב: עוגות ראווה תגיות: ווניל, מוס, פרווה, פרלינה
    « הקודם
    הבא »

    מתכונים נוספים שעשויים לעניין אתכם

    עוגת מוס פרלינה ותפוחים

    עוגת מוס שוקולד פקאן

    עוגת מוס פקאן שוקולד קפה

    טריקולד גבינה

    קטגוריות נוספות

    עוגות ראווה >
    עוגות שמרים >
    עוגות בחושות >
    קינוחי כוסות >
    קינוחים אישיים >

    פגשו אותי בפייסבוק

    מלכי אדלר‏

    עקבו אחריי באינסטגרם

    מלכי אדלר באינסטגרם >

    עוגת מוס פטל ווניל
    ריבועי שוקולד שומשום
    מוס שוקולד חלב וקסיס
    מוס שוקולד לבן וקרמל
    טריקולד פרווה
    מגנום ווניל קרמל
    הישארו מעודכנים לפני כולם!

    19 תגובות

    1. אסתר ספטמבר 20, 2018 בשעה 7:44 am הגב

      נהנית מאד מכל המתכונים פה
      יש לך כשרון להנגיש מתכונים מורכבים לאנשים שעדיין לא התמקצעו בתחום…

      יש תחליף לקרם קוקוס?

      ודרך אגב, התמונות המדהימות שלך, חבל שהן באיכות נמוכה
      אי אפשר לקרב ולראות איך זה נראה מקרוב…

      • malky adler ספטמבר 20, 2018 בשעה 8:39 am הגב

        תודה. כתוב במתכון אם ניתן להחליף ובמה.
        התמונות מוקטנות כי האתר מלא תמונות, אם הן תהיינה גדולות האתר לא ייטען מהר את מוזמנת לעקוב אחרי באינסטגרם או בפייסבוק שם ניתן להגדיל את התמונות

    2. בלהה שוק ספטמבר 20, 2018 בשעה 11:15 am הגב

      היי מלכי
      שנה טובה
      מה זה תבנית ספירלה?

      • malky adler ספטמבר 20, 2018 בשעה 11:19 am הגב

        https://www.cookstock.co.il/items/1263250-%D7%9E%D7%A9%D7%98%D7%97-TOURBILLON-100-%D7%A1%D7%99%D7%9C%D7%99%D7%A7%D7%95%D7%9E%D7%A8%D7%98

    3. נאוה בוזנה ספטמבר 25, 2018 בשעה 7:13 pm הגב

      "חג שמח"
      התשובה לבלהה על תבנית הספירלה לא מובנת מה כל המספרים והאחוזים כ"כ מסובך?

      • malky adler ספטמבר 26, 2018 בשעה 8:15 am הגב

        זה קישור לתמונה של התבנית

    4. נאוה בוזנה ספטמבר 25, 2018 בשעה 7:14 pm הגב

      העוגה מיוחדת ומקסימה וטעימה יכ"ג

      • malky adler ספטמבר 26, 2018 בשעה 8:16 am הגב

        תודה. שמחה שאהבת

    5. מיה דצמבר 22, 2018 בשעה 10:00 pm הגב

      היי העוגה נראת פצצה.
      שאלה אני פחות מתחברת לשוקולד האם ניתן להמיר את השוקולד המריר לשוקולד חלב?
      כיצד ניתן להמיר את הכמויות במתכון?

      • malky adler דצמבר 25, 2018 בשעה 5:21 am הגב

        צריך לנסות ולראות אם יהיה מספיק יציב, ייתכן שצריך יותר שוקולד

    6. טובה מאי 8, 2019 בשעה 12:26 pm הגב

      מתקן מדים! העם אפשר להשתמש חלקי רכבים מוכנים כמו זה ?
      https://chefconditor.co.il/product/%D7%A7%D7%A8%D7%9D-%D7%A4%D7%99%D7%99%D7%A1%D7%98-%D7%A7%D7%A4%D7%95%D7%A6%D7%99%D7%A0%D7%95/

      • malky adler מאי 8, 2019 בשעה 1:19 pm הגב

        לא במתכון הזה

    7. עדי גולדרט אוגוסט 27, 2020 בשעה 10:27 am הגב

      היי, עבור הסבלה והשטרויזל, באיזה מצב צבירה החמאה צריכה להיות? קרה וחתוכה לקוביות או רכה?
      תודה!

      • malky adler אוגוסט 27, 2020 בשעה 10:29 am הגב

        קרה חתוכה לקוביות

    8. רונית ספטמבר 12, 2021 בשעה 11:05 am הגב

      היי מלכי. נראה מדהים. בתחתית העמוד כתוב קרמו קפה אבל למעלה ברכיבים כתוב קרמו פרלינה. איך אני יכולה לקבל טעם של קפה?

      • malky adler ספטמבר 17, 2021 בשעה 7:42 am הגב

        זה קרמו פרלינה. תוקן בכותרת .
        מתכון לקרמו קפה יש כאן

    9. מיכל פברואר 1, 2022 בשעה 1:24 am הגב

      היי, האם בקרמו פרלינה אפשר לעשות את הקרם אנגז בשיטה הזו: הרתחת חלב ושמנת ואז להוסיף קצת מהמסה הרותחת לחלמונים ולסוכר ואז להחזיר הכל לסיר ולהסמיך עד 84 מעלות?

      • malky adler פברואר 2, 2022 בשעה 11:05 am הגב

        ברור, רק שכשיש כמות קטנה ניתן לוותר על השוואת טמפרטורות ולשים הכל יחד בסיר.
        אני מעדיפה לשטוף כמה שפחות כלים 🙂

    10. אמיר אפריל 8, 2023 בשעה 10:06 am הגב

      מתכון מעולה

    השארת תגובה

    ביטול

    מלכי אדלר

    מלכי אדלר, קונדיטורית המתמחה במתכונים איכותיים ומיוחדים. מספקת שירותי קונדיטוריית פטיסרי לארועים בכשרות מהדרין. מעבירה סדנאות מקצועיות בטכניקות חדשניות, ועוסקת בבניית מתכונים לחברות וכתיבה עיתונאית.

    קרא עוד >

    ניווט מהיר
    • אודות מלכי
    • סדנאות
    • מתכונים
    • הפקת אירועים
    • מתכונים לחברות
    • מן התקשורת
    • שאלות נפוצות
    • About
    הישארו מעודכנים

    הצטרפו לניוזלטר של מלכי וקבלו עדכונים שוטפים, מתכונים בלעדיים, הטבות ועוד:

    שמרו על קשר

    טלפון: 054-4844331
    אימייל: malky@malky-adler.co.il

    מוזמנים לעקוב:

    • Facebook
    • YouTube
    • Instagram
    Created by Web3d
    כל הזכויות שמורות 2018 © מלכי אדלר malky adler
    גלילה לראש העמוד
    דילוג לתוכן
    פתח סרגל נגישות כלי נגישות

    כלי נגישות

    • הגדל טקסטהגדל טקסט
    • הקטן טקסטהקטן טקסט
    • גווני אפורגווני אפור
    • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
    • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
    • רקע בהיררקע בהיר
    • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
    • פונט קריאפונט קריא
    • איפוס איפוס