עוגה מרשימה במיוחד שלא נשארים אדישים אליה, מתאימה לאירועים חגיגיים, ימי הולדת,לשבת ולשמחות אישיות.
קוטר 24
חומרים
לבסיס בראוניז
25 גרם חמאה/מרגרינה
30 גרם שוקולד מריר
1 ביצה
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
30 גרם (2 כפות) קמח
סירופ סוכר
1/4 כוס מים
1/4 כוס סוכר
למוס שוקולד ולוטוס
150 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות
200 גרם (4 כפות) ממרח לוטוס
600 מ"ל שמנת מתוקה חלבית או פרווה
למוס קפה לוטוס
200 מ"ל שמנת מתוקה (חלבית או פרווה)
כפית נס קפה איכותי
100 גרם (2 כפות) ממרח לוטוס קרנץ'
90 (1/2 כוס) גרם סוכר
10 גרם ג'לטין מומס ב 60 גרם (1/4 כוס) מים
500 מ"ל שמנת מתוקה (חלבית או פרווה) להקצפה
לציפוי:
150 גרם (3 כפות) ממרח לוטוס
אופן ההכנה:
בסיס בראוניז
- מחממים תנור ל 160 מעלות
- ממיסים חמאה/מרגרינה ושוקולד
- מקציפים ביצה וסוכר
- מקפלים את השוקולד והחמאה לביצה
- מוסיפים קמח
- יוצקים לתבנית בקוטר 22 ואופים 20 דק'
סירופ סוכר
- מרתיחים את הסוכר והמים עד שהסוכר נמס מצננים מעט
- מברישים את הבסיס בסירופ סוכר כשהוא עדין חמים
- מרפדים תבנית בקוטר 24 בשקף
- מניחים את בסיס הבראוניז בתבנית
מוס שוקולד ולוטוס
- מחממים 300 גרם שמנת מתוקה לסף רתיחה שופכים על קוביות השוקולד. משהים כדקה ומערבבים לקבלת תערובת חלקה ומבריקה. (מומלץ לטחון בבלנדר מוט על מנת לקבל קרם חלק) מוסיפים את ממרח הלוטוס וטוחנים לאיחוד.
- מקררים מעט לטמ' של 35 מעלות.
- מקציפים את יתרת השמנת המתוקה למרקם רך כמו יוגורט ומקפלים אל המוס
- יוצקים על הבסיס ומקפיאים כשעה להתייצבות
מוס קפה לוטוס
- מחממים את השמנת עם הסוכר והקפה עד להמסה
- ממיסים את הג'לטין ע"י חימום של כ10 שניות במיקרו ומוסיפים לתערובת.
- מוסיפים את ממרח הלוטוס ומערבבים לקבלת תערובת אחידה
- מצננים את התערובת לטמפרטורת חדר
- מקציפים שמנת למרקם רך כמו יוגורט ומקפלים לתערובת
- יוצקים על מוס השוקולד ומקפיאים במשך 6 שעות
ציפוי
- מחממים את הממרח 20 שניות במיקרו ויוצקים על העוגה
העוגה נשמרת בהקפאה כחודש או במקרר 3 ימים
צילום: שרית גופן סטיילינג: נועה קנריק
המתכון הופק עבור חוברת לוטוס
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/yxaxa9bs
היי מלכי!
תודה רבה על המתכון!
רציתי לדעת- האם בבסיס הכוונה לשוקולד מריר קשה או שוקולד למריחה?
תודה רבה! ?
שוקולד רגיל.
היי
אני רוצה מתכון למוס טעים שאפר לצפות אותו בגלסאז לבן
המתכון פה מתאים? על מה את יכולה להמליץ?
כל מוס אפשר לצפות בגלאסז לבן
מה זה ממרח לוטוס קראנצ'?
יש לי ממרח לוטוס רגיל
טוב מצאתי בסופר לוטוס קראנצ קניתי תודה 🙂
האם אפשר להכין את המתכון במנות אישיות לבר מצווה?
הוא ישרוד כמה שעות בלי מקרר?
(מתכוונת להכין ברינג לא בכוסיות)
בהחלט. יש גלטין זה לא משנה אם זה עוגה או קינוח אישי
במוס קפה ולוטוס כמה שמנת מתוקה מחממים עם סוכר וקפה ? אם הבנתי נכון 200 מל?
כן
1. לא ברור לי – למה לא אופים את הבראוניז כבר ב24 ס"מ?
2- יש כמות אדירה של שמנת – זה לא גבוה מידי ל24 ס"מ תבנית?
1.אני לא אוהבת שרואים את הבסיס ולכן אופה ביותר קטן ואז העוגה יותר מושלמת.
2. מה שאת רואה בתמונה
היי, אפיתי את הבראוניז והוא ממש טעים אבל אפיתי אותו ברינג עם נייר אפייה והוא נידבק לנייר
יש לך טיפ איך להעביר את הבראוניז לרינג שאני מכינה בו את המוס? ובאיזה תבנית לאפות אותו פעם הסאה שלא ידבק? תודהה
את יכולה לרסס קצת את הנייר אפיה בשמן, אם הוא ממש נדבק אולי הוא לא אפוי מספיק.
תמיד אפשר להקפיא קצת ואז הנייר משתחרר יותר בקלות
תודה רבה!
ועוד שאלה קטנה אם פעם הבאה אני רוצה להכין רק את הבראוניז בתור עוגה, אפשר להכפיל כמות ב2 ונגיד לאפות ברינג קטן יותר, נגיד קוטר 18?
יש באתר מלא מתכוני בראוניז
ממליצה לך להציץ, תכתבי בראוניז בשורת חיפוש
אם אני רוצה להכין עוגה שהשכבה העיקרית בה היא מוס שוקולד מריר, בלי ג'לטין
עדיף את המוס שוקולד לוטוס מהמתכון פה, או את המוס שוקולד מריר מ'טריקולד פרווה'
מה יותר יציב (וטעים..), בהנחה שהשכבה תהייה גבוהה יותר מהמתכון.
תודה!
שניהם טובים. יש מוס על בסיס אנגלז ויש על בסיס גנאש. המרקמים שלהם שונים.
כל אחד ומה שהוא אוהב. רק תקפידי על שוקוד מריר לפחות 60% מוצקי קקאו כדי שיהיה מספיק יציב ללא צורך בג'לטין.
איך את מכינה את הגלטין? בלי מים?
יש הסבר כאן על הכנת ג'לטין
היי המוס שוקולד ולוטוס לא צריך ג'לטין? יש שם 600 מ"ל שמנת. זה ישאר יציב ללא גלטין? תודה
במוס שוקולד יש שוקולד מריר, אם משתמשים בשוקולד 50% מוצקי קקאו אין צורך בג'לטין. השוקולד מייצב.
במוס לוטוס יש ג'לטין
עשיתי את העוגה בפרווה ויצאה נדירה!
את אלופה תודה רבה!
היי מלכי
תודה על המתכונים המושקעים
אם אני עושה עוגת מוס לוטוס לאירוע
לכמה זמן זה יהיה יציב בבר
העוגה יציבה בבר בחדר ממזג כ4 שעות לפחות.
אם שמים בתחילת הארוע, אני ממליצה לשים קפואה ועד שיאכלו היא תפשיר
לצורך מה השקף? שמים מסביב או על בסיס העוגה?
מסביב
בבסיס כמה שמן אפשר לשים אם אין לי מחמאה?
20 גרם שמן
שלום מלכי ..
תודה על המתכון
מה את ממליצה להחליף במקום הלוטוס?
פחות אוהבים אצלנו לוטוס …
אם לא אוהבים לוטוס לא מכינים עוגת לוטוס. יש מבחר ענת של עוגות מוס באתר. חפשי עוגה שאת אוהבת.
היי עשיתי את העוגה הזאת ושכחתי לשים סירופ סוכר
זה קריטי? למה הסירופ סוכר בעצם?
נותן עסיסיות לבסיס
היי מלכי,
תודה על המתכון! אם אני מצפה את העוגה הזו בגלסאז' אפשר להניח אותה בבר 5 שעות? הגלסאז לא ימס?
תודה!
הגלאסז לא יימס
אבל קחי בחשבון ש5 שעות זה די הרבה, אז ממליצה לשים במקום ממוזג ולהניח קפוא על הבר, שיפשיר לאט לאט ואז עד שיאכלו אחרי 5 שעות יהיה מופשר
למה שכבת המוס של הלוטוס עם הזלטין לא יצאה מספיק יציבה שמתי את שכבת נבראו יז ועליה את השוקולד בתבנית 22 כשזה היה קפוא הכנסתי אותן לתבנית 24 ואז מזגתי את המוס לוטוס למרות הפריזר נראה לי שזה לא היה יציב מספיק
אולי הג'לטין לא היה טוב. ממליצה להשתמש בג'לטין מחנות מתמחה ולא מהסופר (לפעמים הוא לא מספיק איכותי וחזק)
העוגה מדוייקת מבחינת ניחסים ועשו אותה המון גולשים. אין צורך ביותר ג'לטין.
האם ניתן להמיר את ה200 גר' של השמנת במוס לוטוס בחלב פרווה?
שמנת צמחית, לא חלב
היי רוצה להכין את המוס ברינג 22 גובה 10 ואת הבסיס ב20 האם עליי להפחית כמויות מהמתכון אם כן כמה?
כנסי להמרת גדלים של תבניות אצל פיית העוגיות ותראי בדיוק איזה יחס לעשות
האם העוגה צריכה להיות במקפיא זמן מסוים כדי שתיהיה יציבה
ואם כן כמה זמן?
תודה.
בין השכבות יש להקפיא עד שהשכבה יציבה.
לאחר שמסיימים מומלץ להקפיא להתייצבות.
להפשיר לפני ההגשה
הי
עשיתי כבר מספר פעמים ויצאה מושלם!
ניתן להחליף את הלוטוס במחית נוגט?
שמחה לשמוע שאהבת.
בהחלט אפשרי להחליף