• Facebook
    • YouTube
    • Instagram
  • להזמנות ומידע נוסף חייגו 054-4844331

  • מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    עוגת שוקולד אירית
    דף הבית / מתכונים / מתכונים לאירוח

    עוגת שוקולד אירית

    עוגת שוקולד עסיסית. לטעם והמרקם הייחודי אחראי מרכיב קצת שונה, בירה אירית, בירה שחורה עם אלכוהול (לא בירה מאלט).

     

     

     

    תבנית בקוטר 26

    חומרים

    420 גרם קמח (3 כוסות)
    160 גרם קקאו (1+1/2 כוסות)
    2 כפות נס קפה
    40 גרם אבקת אפייה
    5 גרם סודה לשתייה (1 כפית)
    1 כפית מלח
    1 כוס שמן
    800 גר' סוכר (4 כוסות)
    4 ביצים
    1 כוס קרם קוקוס
    1/2 כפית משחת וניל או תמצית וניל
    270 מ"ל בירה אירית גינס

    לגנאש

    200 גרם שוקולד מריר
    200 גרם שמנת מתוקה

    אופן ההכנה:

    • מחממים תנור ל160 מעלות
    • מערבבים את החומרים היבשים (קמח , קקאו מנופה, קפה, אבקת אפייה, סודה לשתיה ומלח)
    • בקערת המיקסר מקציפים שמן וסוכר
    • מוסיפים את הביצים ומקציפים לאיחוד
    • מוסיפים לתערובת הביצים את קרם הקוקוס
    • מוסיפים לסירוגין את היבשים והבירה
    • משמנים את התבנית ומפדרים במעט קקאו מנופה
    • יוצקים את הבלילה לתבנית
    • אופים כ60-70 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים
    • מצננים לפני שחרור מהתבנית

    גנאש

    • מחממים שמנת לסף רתיחה ויוצקים על השוקולד ממתינים כדקה
    • מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה (מומלץ לטחון בבלנדר מוט)
    • יוצקים על העוגה

    צילוטם: נחמי וולף סטיילינג: מיכל ליבוביץ'

    קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y728bbmm
    שיתוף
    פורסם ב: בחושות וחיתוכיות תגיות: בירה, גינס, עוגה אירית, עוגת שוקולד, פרווה
    « הקודם
    הבא »

    מתכונים נוספים שעשויים לעניין אתכם

    בחושה פיסטוק ללא גלוטן

    בחושה פיסטוק ללא גלוטן

    כדורי שוקולד עדן נפתלי זל

    כדורי שוקולד לזכר עדן נפתלי ז"ל

    בחושה שוקולד קוקוס ללא גלוטן

    בחושה שוקולד קוקוס ללא גלוטן

    קטגוריות נוספות

    עוגות ראווה >
    עוגות שמרים >
    עוגות בחושות >
    קינוחי כוסות >
    קינוחים אישיים >

    פגשו אותי בפייסבוק

    מלכי אדלר‏

    עקבו אחריי באינסטגרם

    מלכי אדלר באינסטגרם >

    עוגת מוס פטל ווניל
    ריבועי שוקולד שומשום
    מוס שוקולד חלב וקסיס
    מוס שוקולד לבן וקרמל
    טריקולד פרווה
    מגנום ווניל קרמל
    הישארו מעודכנים לפני כולם!

    10 תגובות

    1. קרן יוני 25, 2018 בשעה 11:12 am הגב

      4 כוסות סוכר??

      • malky adler יוני 25, 2018 בשעה 11:14 am הגב

        כן. עוגה גבוהה ובקוטר 26, ויש את מרירות הקקאו והבירה. העוגה מאוזנת לטעמי

    2. נאוה בוזנה יולי 2, 2018 בשעה 9:34 pm הגב

      800 גר' סוכר כמעט ק"ג ?? אפשר פחות? או פחות מרירות וממלא הסוכר יורד

      • malky adler יולי 3, 2018 בשעה 6:13 am הגב

        זו עוגה בקוטר 26 ודי גבוהה, יש כמות נכבדה של קקאו שהוא מר, ושל בירה גינס שגם היא מרה אך היא זו שנותנת את הטעם הייחודי לעוגה. כך העוגה מאוזנת בטעמים

    3. שולה אוקטובר 17, 2018 בשעה 11:43 pm הגב

      איפה קונים קרם קוקוס? ומה הוא כשרותו? האם אפשר לותר עליו או לשים משהו אחר?
      תודה רבה

      • malky adler אוקטובר 20, 2018 בשעה 6:19 pm הגב

        קרם קוקוס קונים בסופר, יש כל מיני הכשרים. לא לוותר, ניתן להחליף בשמנת חמוצה

    4. חנאן האם אני יכולה להשת בבירה קרלסברג במקום גניס מרץ 15, 2019 בשעה 1:32 pm הגב

      האם אני יכולה להשתמש בבירה קרלסבר

      • malky adler מרץ 15, 2019 בשעה 2:38 pm הגב

        לא. כל הטעם והמרקם של העוגה מגיע מהגינס

    5. אנסטסיה ספטמבר 23, 2021 בשעה 6:28 am הגב

      שלום, במתכון רשום שמנת. על איזו שמנת מדובר? חמוצה או מתוקה?

      • malky adler ספטמבר 23, 2021 בשעה 1:10 pm הגב

        גנאש מכינים עם שמנת מתוקה

    השארת תגובה

    ביטול

    מלכי אדלר

    מלכי אדלר, קונדיטורית המתמחה במתכונים איכותיים ומיוחדים. מספקת שירותי קונדיטוריית פטיסרי לארועים בכשרות מהדרין. מעבירה סדנאות מקצועיות בטכניקות חדשניות, ועוסקת בבניית מתכונים לחברות וכתיבה עיתונאית.

    קרא עוד >

    ניווט מהיר
    • אודות מלכי
    • סדנאות
    • מתכונים
    • הפקת אירועים
    • מתכונים לחברות
    • מן התקשורת
    • שאלות נפוצות
    • About
    הישארו מעודכנים

    הצטרפו לניוזלטר של מלכי וקבלו עדכונים שוטפים, מתכונים בלעדיים, הטבות ועוד:

    שמרו על קשר

    טלפון: 054-4844331
    אימייל: malky@malky-adler.co.il

    מוזמנים לעקוב:

    • Facebook
    • YouTube
    • Instagram
    Created by Web3d
    כל הזכויות שמורות 2018 © מלכי אדלר malky adler
    גלילה לראש העמוד
    דילוג לתוכן
    פתח סרגל נגישות כלי נגישות

    כלי נגישות

    • הגדל טקסטהגדל טקסט
    • הקטן טקסטהקטן טקסט
    • גווני אפורגווני אפור
    • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
    • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
    • רקע בהיררקע בהיר
    • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
    • פונט קריאפונט קריא
    • איפוס איפוס