בעוגה הזו שילבתי 2 אהבות, גם בצק שמרים רך ונימוח וגם שילוב של פיסטוק ותות, עורמים ריבועי בצק ושמים בתבנית, מתקבלת עוגה במראה פראי.
כמובן שאפשר לעשות אותה בכל מילוי.
3 פסים
חומרים
לבצק
600 גרם (4+1/3 כוסות) קמח
25 גרם (2.5 כפות) שמרים יבשים
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
2 ביצים
200 מ"ל חלב/מים
130 גרם חמאה /מרגרינה
1/4 כפית מלח
1 צנצנת ריבה או קונפיטורת תות איכותית
קרם שקדים פיסטוק
60 גר' חמאה
25 גר' (כף שטוחה) מחית פיסטוק (להשיג בחנויות המתמחות)
60 גר' (1/2 כוס) אבקת סכר
60 גר' (2/3 כוס) אבקת שקדים
1 ביצה L
כף קמח
לסירופ
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס מים
1/2 כפית משחת/תמצית ווניל
אופן ההכנה:
לבצק
- מערבבים את הקמח והשמרים היבשים
- שמים את כל החומרים מלבד החמאה והמלח ולשים כ7 דקות
- מוסיפים את החמאה והמלח בהדרגה וממשיכים ללוש עוד כ5 דק'
- מעבירים לקערה ומתפיחים במקרר 6 שעות.
- ניתן להתפיח כשעה – שעה וחצי מחוץ למקרר , אך הבצק יותר נח לעבודה לאחר התפחת לילה במקרר.
קרם שקדים פיסטוק
- מערבבים במעבד מזון את כל המרכיבים
- מחלקים את הבצק ל3 חלקים שווים ומרדדים כל חלק למלבן
- מורחים ריבה ומעליה קרם שקדים
- חותכים את המלבן לרצועות ברוחב 10 ס"מ
- כל מלבן חותכים לריבועים. עורמים את הריבועים ומכניסים לתבנית
- מתפיחים כחצי שעה ואופים 180 מעלות 25 דקות
סירופ
- מרתיחים את חומרי הסירופ ומברישים בסירופ מיד כשהעוגה יוצאת מהתנור
צילום: אלי סגל סטיילינג: נועה קנריק
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/ydfb8xnh