עוגה בחושה עסיסית וחמאתית. העוגה מבוססת על עוגת ארבע רבעים בסיסית, עם תוספות ושינויים.
תבנית קוגלהוף בקוטר 22 או 2 אינגליש קייק
חומרים:
200 גרם חמאה
300 גרם (כוס וחצי) סוכר
4 ביצים מדיום (200 גרם)
חצי כפית משחת ווניל או תמצית ווניל איכותית
200 גרם שמנת חמוצה
250 גרם קמח
10 גרם אבקת אפיה
200 גרם ריבת חלב
אופן ההכנה:
- שמים בקערת המיקסר חמאה רכה וסוכר
- מקרימים עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת חלקה וקרמית.
- מוסיפים בהדרגה את הביצים והווניל ומערבבים לאיחוד
- מוסיפים שמנת חמוצה וקמח מעורבב עם אבקת אפיה ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
- מעבירים לקערה נפרדת כשליש מהבלילה ומערבבים עם ריבת חלב
- יוצקים לסירוגין לתבנית משומנת בחמאה ומערבבים מעט בעזרת סכין או שיפוד לקבל צורת שיש.
- אופים בחום של 170 מעלות (אני מעדיפה לאפות בטורבו) כ30-40 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים.
- מצננים והופכים על צלחת הגשה.
- מפדרים באבקת סוכר ונהנים עם כוס קפה.
הערות:
ניסיתי את העוגה בגירסה נוספת
החלפתי 30 גרם מהקמח באבקת קקאו. העוגה יצאה מאד טעימה אבל לא ראו את השיש. הרגישו מרקמים מעט שונים, אבל במראה לא ניכרו ההבדלים.
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/yfpskcc2
האם אפשר לערבב בצורה נוספת? אין לי וו גיטרה, מה מחליף את זה?
תודה!
את יכולה עם המקצף בלון אבל פחות נח כי החמאה קצת נכנסת למקצף וצריך להוציא מידי פעם.
אולי יש תחליף לשמנת אם אני רוצה גירסה פרווה ושמה לוטוס במקום?
במקרה הזה לא הייתי ממליצה להמיר לפרווה. יש בחושות מצויינות עם שמן. אני פחות אוהבת מררגנה בבחושה.
אם לא מפריע לך המרגרינה, שימי מיץ תפוזים או קרם קוקוס במקום המנת החמוצה.
אנסה להכין שיש לוטוס עם שמן ואעלה מתכון פרווה
הכנתי השבת והעוגה יצאה אגדית! עסיסית ומאד טעימה
מלכי שלום,
יש אפשרות להחליף את השמת חמוצה במשהו אחר חלבי?
רוויון
היי
אפשר להחליף את המרגרינה בשמן ?
אין בעוגה מרגרינה, זו עוגה חלבית עם חמאה, שמנת חמוצה וריבת חלב