• Facebook
    • YouTube
    • Instagram
  • להזמנות ומידע נוסף חייגו 054-4844331

  • מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    עוגת שיש ריבת חלב
    דף הבית / מתכונים / מתכונים לאירוח

    עוגת שיש ריבת חלב

    עוגה בחושה עסיסית וחמאתית. העוגה מבוססת על עוגת ארבע רבעים בסיסית, עם תוספות ושינויים.

     

    תבנית קוגלהוף בקוטר 22  או 2 אינגליש קייק

     

    חומרים:

    200 גרם חמאה

    300 גרם (כוס וחצי) סוכר

    4 ביצים מדיום (200 גרם)

    חצי כפית משחת ווניל או תמצית ווניל איכותית

    200 גרם שמנת חמוצה

    250 גרם קמח

    10 גרם אבקת אפיה

    200 גרם ריבת חלב

    אופן ההכנה:

    • שמים בקערת המיקסר חמאה רכה וסוכר
    • מקרימים עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת חלקה וקרמית.
    • מוסיפים בהדרגה את הביצים והווניל ומערבבים לאיחוד
    • מוסיפים שמנת חמוצה וקמח מעורבב עם אבקת אפיה ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
    • מעבירים לקערה נפרדת כשליש מהבלילה ומערבבים עם ריבת חלב
    • יוצקים לסירוגין לתבנית משומנת בחמאה ומערבבים מעט בעזרת סכין או שיפוד לקבל צורת שיש.
    • אופים בחום של 170 מעלות (אני מעדיפה לאפות בטורבו) כ30-40 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים.
    • מצננים והופכים על צלחת הגשה.
    • מפדרים באבקת סוכר ונהנים עם כוס קפה.

     

     

     

    הערות:

     

    ניסיתי את העוגה בגירסה נוספת

    החלפתי 30 גרם מהקמח באבקת קקאו. העוגה יצאה מאד טעימה אבל לא ראו את השיש. הרגישו מרקמים מעט שונים, אבל במראה לא ניכרו ההבדלים.

     

    קישור מקוצר: https://tinyurl.com/yfpskcc2
    שיתוף
    פורסם ב: בחושות וחיתוכיות תגיות: חלבי, חמאה, ריבת חלב
    « הקודם
    הבא »

    מתכונים נוספים שעשויים לעניין אתכם

    בחושה פיסטוק ללא גלוטן

    בחושה פיסטוק ללא גלוטן

    כדורי שוקולד עדן נפתלי זל

    כדורי שוקולד לזכר עדן נפתלי ז"ל

    בחושה שוקולד קוקוס ללא גלוטן

    בחושה שוקולד קוקוס ללא גלוטן

    קטגוריות נוספות

    עוגות ראווה >
    עוגות שמרים >
    עוגות בחושות >
    קינוחי כוסות >
    קינוחים אישיים >

    פגשו אותי בפייסבוק

    מלכי אדלר‏

    עקבו אחריי באינסטגרם

    מלכי אדלר באינסטגרם >

    עוגת מוס פטל ווניל
    ריבועי שוקולד שומשום
    מוס שוקולד חלב וקסיס
    מוס שוקולד לבן וקרמל
    טריקולד פרווה
    מגנום ווניל קרמל
    הישארו מעודכנים לפני כולם!

    9 תגובות

    1. נעמי ספטמבר 30, 2021 בשעה 4:45 am הגב

      האם אפשר לערבב בצורה נוספת? אין לי וו גיטרה, מה מחליף את זה?
      תודה!

      • malky adler ספטמבר 30, 2021 בשעה 11:48 am הגב

        את יכולה עם המקצף בלון אבל פחות נח כי החמאה קצת נכנסת למקצף וצריך להוציא מידי פעם.

    2. אורה ספטמבר 30, 2021 בשעה 10:29 am הגב

      אולי יש תחליף לשמנת אם אני רוצה גירסה פרווה ושמה לוטוס במקום?

      • malky adler ספטמבר 30, 2021 בשעה 11:49 am הגב

        במקרה הזה לא הייתי ממליצה להמיר לפרווה. יש בחושות מצויינות עם שמן. אני פחות אוהבת מררגנה בבחושה.
        אם לא מפריע לך המרגרינה, שימי מיץ תפוזים או קרם קוקוס במקום המנת החמוצה.
        אנסה להכין שיש לוטוס עם שמן ואעלה מתכון פרווה

    3. לאה אוקטובר 3, 2021 בשעה 6:28 pm הגב

      הכנתי השבת והעוגה יצאה אגדית! עסיסית ומאד טעימה

    4. מיכל נובמבר 5, 2021 בשעה 7:23 am הגב

      מלכי שלום,

      יש אפשרות להחליף את השמת חמוצה במשהו אחר חלבי?

      • malky adler נובמבר 8, 2021 בשעה 10:52 am הגב

        רוויון

    5. צופיה ספטמבר 6, 2023 בשעה 9:30 am הגב

      היי
      אפשר להחליף את המרגרינה בשמן ?

      • malky adler ספטמבר 7, 2023 בשעה 9:34 am הגב

        אין בעוגה מרגרינה, זו עוגה חלבית עם חמאה, שמנת חמוצה וריבת חלב

    השארת תגובה

    ביטול

    מלכי אדלר

    מלכי אדלר, קונדיטורית המתמחה במתכונים איכותיים ומיוחדים. מספקת שירותי קונדיטוריית פטיסרי לארועים בכשרות מהדרין. מעבירה סדנאות מקצועיות בטכניקות חדשניות, ועוסקת בבניית מתכונים לחברות וכתיבה עיתונאית.

    קרא עוד >

    ניווט מהיר
    • אודות מלכי
    • סדנאות
    • מתכונים
    • הפקת אירועים
    • מתכונים לחברות
    • מן התקשורת
    • שאלות נפוצות
    • About
    הישארו מעודכנים

    הצטרפו לניוזלטר של מלכי וקבלו עדכונים שוטפים, מתכונים בלעדיים, הטבות ועוד:

    שמרו על קשר

    טלפון: 054-4844331
    אימייל: malky@malky-adler.co.il

    מוזמנים לעקוב:

    • Facebook
    • YouTube
    • Instagram
    Created by Web3d
    כל הזכויות שמורות 2018 © מלכי אדלר malky adler
    גלילה לראש העמוד
    דילוג לתוכן
    פתח סרגל נגישות כלי נגישות

    כלי נגישות

    • הגדל טקסטהגדל טקסט
    • הקטן טקסטהקטן טקסט
    • גווני אפורגווני אפור
    • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
    • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
    • רקע בהיררקע בהיר
    • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
    • פונט קריאפונט קריא
    • איפוס איפוס