חזרתי מחופשה קיצית היישר אל מזג אויר חורפי ומיד נכנסתי להכין עוגה לשבת.
בחושה שיש קלילה של שוקולד ונוגט, רכה עסיסית וטעימה, עם כוס תה ואתם מסודרים למזג האוויר הסגרירי.
2 אינגליש קייק
חומרים
5 ביצים M
150 גרם סוכר
500 גרם שמנת מתוקה או שמנת צמחית או קרם קוקוס
200 גרם מחית נוגט
280 גרם קמח
10 גרם אבקת אפיה
חצי כפית משחת ווניל (לא חובה)
150 גרם שוקולד מריר מומס
אופן ההכנה
- מקציפים ביצים וסוכר לתערובת תפוחה ובהירה (8-10 דקות)
- מוסיפים ווניל, שמנת ומחית נוגט ומערבבים במהירות נמוכה לאיחוד
- מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים רק עד לאיחוד.
- מוסיפים מחצית מהבלילה לשוקולד המומס ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- יוצקים את התערובת השוקולדית לתערובת ובהירה ומערבבים קלות 2-3 קיפולים, שאר השיוש יתקבל במזיגה לתבנית.
- מוזגים ל2 תבניות
- אופים בחום של 170 מעלות כ35-40 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/24jv4f2n
תודה על המתכון.
איפה אפשר למצוא מחית נוגט?
בחנויות מתמחות
מזה מחית נוגט?
פרלינה לוז, ממרח שעשוי מ50% אגוזי לוז ו50% סוכר מקורמל
קונים בחנויות מתמחות
האם ניתן להכין כעוגת חג? נגיד עם קרם שוקולד למעלה או קצפת בתבנית עגולה? או לא מתאים?
תבנית 26 יעבוד?
בהחלט
הי 🙂 נראה מעולה.
אם יש לי ממרח נוגט – אפשר לשים במקום מחית?
ו 200 גרם זה לא המון?
תודה רבה !
כל יצרן קורה למוצר אחרת. ממליצה להסתכל ברכיבים. מחית נוגט איכותית היא אחת כזו שיש בה 50% אגוזי לוז ו50% סוכר. אפשר להשתמש בכל ממרח ביחסים אחרים. עיניין של טעם ואיכות.