ריח של עוגת שמרים זה ריח של בית, הרבה מילוי עשיר של גבינת ריקוטה ודובדבנים עטוף בבצק שמרים רך וחמאתי. פרוסה של עונג ליד הקפה
3 פסים
חומרים:
לבצק
1/2 ק"ג קמח
165 מ"ל מים בטמפרטורת חדר
20 גרם (כף ורבע) שמרים יבשים
75 גרם (1/3 כוס) סוכר
1/2 כפית מלח
2 ביצים M
100 גרם חמאה
מילוי גבינה
500 גרם גבינת ריקוטה
100 גרם (חצי כוס) סוכר
40 גרם (2 כפות) עמילון טפיוקה או קורנפלור
20-15 דובדבני אמרנה או דובדבנים מצנצנת ללא הנוזלים
אופן ההכנה:
בצק
- מערבבים את הקמח והשמרים היבשים
- שמים את כל החומרים מלבד החמאה והמלח ולשים כ7 דקות
- מוסיפים את החמאה והמלח בהדרגה וממשיכים ללוש עוד כ5 דק'
- מעבירים לקערה ומתפיחים במקרר 6 שעות.
- ניתן להתפיח כשעה – שעה וחצי מחוץ למקרר , אך הבצק יותר נח לעבודה לאחר התפחת לילה במקרר.
מילוי גבינה
- מערבבים את כל חומרי המלית
- מחלקים את הבצק ל3 חלקים
- מרדדים לעלה דק בגודל של 40 X 20 ס"מ
- שמים במרכז מהמלית ומפזרים דובדבנים
- חותכים חתכים אלכסוניים בבצק משני צידי המילוי, באורך של כ 5 ס"מ ובהפרשים של כ- 5 ס"מ בין חתך לחתך
- מניחים רצועה אחת מימין על המילוי ורצועה אחת משמאל, לסירוגין.
- אופים בחום של 180 מעלות כ30 דקות
- מצננים ומפדרים באבקת סוכר.
הערה: עמילן טפיוקה ניתן להשיג בחנויות טבע. אם מכינים את העוגה עם עמילן טפיוקה ניתן להקפיא. קורנפלור אינו עובר הקפאה בצורה מיטבית ובעת ההפשרה מגיר נוזלים.
צילום: אלי סגל סטיילינג: נועה קנריק
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y7qpfuvh
נראה טוב!!! האם אפשר להשתמש בגבינה לבנה במקום ריקוטה?
אפשר בטוב טעם או טבורוג. גבינה לבנה רגילה מדי נוזלית ומלאה מים
האם זה נקפא טוב?
ומה את אומרת על לשלב טוב טעם עם גבינה לבנה 9%?
לא ממליצה להחליף את הריקוטה. אפשר להקפיא את העוגה
אין ביצים במילוי?
לא
הי מלכי, אני נהנית מהמתכונים שלך!!
יש סיבה למה העוגה יצאה לי יבשה? אשמח לתשובתך!
בבצק יש הרבה חמאה והוא לא אמור לצאת יבש. אולי אפיית יתר.
בכל מקרה תמיד אפשר להבריש בסירופ סוכר מיד כשהוגה יוצאת מהתנור
האם ניתן להשתמש באוכמניות קפואות במקום דובדבנים מצנצנת?
אם כן, האם להפשיר קודם?
רצוי להפשיר ולסנן