• Facebook
    • YouTube
    • Instagram
  • להזמנות ומידע נוסף חייגו 054-4844331

  • מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    עוגת שמרים במילוי ריקוטה ודובדבנים
    דף הבית / מתכונים / מתכונים לאירוח

    עוגת שמרים במילוי ריקוטה ודובדבנים

    ריח של עוגת שמרים זה ריח של בית, הרבה מילוי עשיר של גבינת ריקוטה ודובדבנים עטוף  בבצק שמרים רך וחמאתי. פרוסה של עונג ליד הקפה

     

    3 פסים

    חומרים:

    לבצק

    1/2 ק"ג קמח
    165 מ"ל מים בטמפרטורת חדר
    20 גרם (כף ורבע) שמרים יבשים
    75 גרם (1/3 כוס) סוכר
    1/2 כפית מלח
    2 ביצים M
    100 גרם חמאה

    מילוי גבינה

    500 גרם גבינת ריקוטה
    100 גרם (חצי כוס) סוכר
    40 גרם (2 כפות) עמילון טפיוקה או קורנפלור

    20-15 דובדבני אמרנה או דובדבנים מצנצנת ללא הנוזלים

    אופן ההכנה:

    בצק

    • מערבבים את הקמח והשמרים היבשים
    • שמים את כל החומרים מלבד החמאה והמלח ולשים כ7 דקות
    • מוסיפים את החמאה והמלח בהדרגה וממשיכים ללוש עוד כ5 דק'
    • מעבירים לקערה ומתפיחים במקרר 6 שעות.
    • ניתן להתפיח כשעה – שעה וחצי מחוץ למקרר , אך הבצק יותר נח לעבודה לאחר התפחת לילה במקרר.

    מילוי גבינה

    • מערבבים את כל חומרי המלית
    • מחלקים את הבצק ל3 חלקים
    • מרדדים לעלה דק בגודל של 40 X 20 ס"מ
    • שמים במרכז מהמלית ומפזרים דובדבנים
    • חותכים חתכים אלכסוניים בבצק משני צידי המילוי, באורך של כ 5 ס"מ ובהפרשים של כ- 5 ס"מ בין חתך לחתך
    • מניחים רצועה אחת מימין על המילוי ורצועה אחת משמאל, לסירוגין.
    • אופים בחום של 180 מעלות כ30 דקות
    • מצננים ומפדרים באבקת סוכר.

    הערה: עמילן טפיוקה ניתן להשיג בחנויות טבע. אם מכינים את העוגה עם עמילן טפיוקה ניתן להקפיא. קורנפלור אינו עובר הקפאה בצורה מיטבית ובעת ההפשרה מגיר נוזלים.

     

     

    צילום: אלי סגל סטיילינג: נועה קנריק

    קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y7qpfuvh
    שיתוף
    פורסם ב: עוגות גבינה, עוגות ומאפי שמרים תגיות: גבינה, דובדבנים, שמרים
    « הקודם
    הבא »

    מתכונים נוספים שעשויים לעניין אתכם

    עוגת בלינצ'ס גבינה

    עוגת בלינצ'ס גבינה עם גנאש שלושה שוקולדים

    עוגת שכבות גבינה וקרמל

    קינוח שכבות גבינה וקרמל

    עוגות גבינה אישיות

    עוגת גבינה אישית במגוון ציפויים

    קטגוריות נוספות

    עוגות ראווה >
    עוגות שמרים >
    עוגות בחושות >
    קינוחי כוסות >
    קינוחים אישיים >

    פגשו אותי בפייסבוק

    מלכי אדלר‏

    עקבו אחריי באינסטגרם

    מלכי אדלר באינסטגרם >

    עוגת מוס פטל ווניל
    ריבועי שוקולד שומשום
    מוס שוקולד חלב וקסיס
    מוס שוקולד לבן וקרמל
    טריקולד פרווה
    מגנום ווניל קרמל
    הישארו מעודכנים לפני כולם!

    10 תגובות

    1. לאה מאי 26, 2020 בשעה 8:58 am הגב

      נראה טוב!!! האם אפשר להשתמש בגבינה לבנה במקום ריקוטה?

      • malky adler מאי 26, 2020 בשעה 4:11 pm הגב

        אפשר בטוב טעם או טבורוג. גבינה לבנה רגילה מדי נוזלית ומלאה מים

    2. שירה יוני 15, 2020 בשעה 6:05 pm הגב

      האם זה נקפא טוב?
      ומה את אומרת על לשלב טוב טעם עם גבינה לבנה 9%?

      • malky adler יוני 17, 2020 בשעה 5:55 am הגב

        לא ממליצה להחליף את הריקוטה. אפשר להקפיא את העוגה

    3. שולמית פרידמן יולי 21, 2020 בשעה 6:58 am הגב

      אין ביצים במילוי?

      • malky adler יולי 21, 2020 בשעה 11:51 am הגב

        לא

    4. אורית מאי 20, 2022 בשעה 8:15 am הגב

      הי מלכי, אני נהנית מהמתכונים שלך!!
      יש סיבה למה העוגה יצאה לי יבשה? אשמח לתשובתך!

      • malky adler מאי 26, 2022 בשעה 8:05 am הגב

        בבצק יש הרבה חמאה והוא לא אמור לצאת יבש. אולי אפיית יתר.
        בכל מקרה תמיד אפשר להבריש בסירופ סוכר מיד כשהוגה יוצאת מהתנור

    5. נורית נובמבר 29, 2022 בשעה 5:21 pm הגב

      האם ניתן להשתמש באוכמניות קפואות במקום דובדבנים מצנצנת?
      אם כן, האם להפשיר קודם?

      • malky adler דצמבר 1, 2022 בשעה 7:17 am הגב

        רצוי להפשיר ולסנן

    השארת תגובה

    ביטול

    מלכי אדלר

    מלכי אדלר, קונדיטורית המתמחה במתכונים איכותיים ומיוחדים. מספקת שירותי קונדיטוריית פטיסרי לארועים בכשרות מהדרין. מעבירה סדנאות מקצועיות בטכניקות חדשניות, ועוסקת בבניית מתכונים לחברות וכתיבה עיתונאית.

    קרא עוד >

    ניווט מהיר
    • אודות מלכי
    • סדנאות
    • מתכונים
    • הפקת אירועים
    • מתכונים לחברות
    • מן התקשורת
    • שאלות נפוצות
    • About
    הישארו מעודכנים

    הצטרפו לניוזלטר של מלכי וקבלו עדכונים שוטפים, מתכונים בלעדיים, הטבות ועוד:

    שמרו על קשר

    טלפון: 054-4844331
    אימייל: malky@malky-adler.co.il

    מוזמנים לעקוב:

    • Facebook
    • YouTube
    • Instagram
    Created by Web3d
    כל הזכויות שמורות 2018 © מלכי אדלר malky adler
    גלילה לראש העמוד
    דילוג לתוכן
    פתח סרגל נגישות כלי נגישות

    כלי נגישות

    • הגדל טקסטהגדל טקסט
    • הקטן טקסטהקטן טקסט
    • גווני אפורגווני אפור
    • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
    • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
    • רקע בהיררקע בהיר
    • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
    • פונט קריאפונט קריא
    • איפוס איפוס