עוגה חגיגית לראש השנה, שילוב של תפוח בדבש בוריאציה קצת שונה
חומרים:
לקומפוט תפוחים
150 מ"ל (2/3 כוס) מים
80 גרם (2/3 כוס) סוכר
1/2 כפית משחת וניל או חצי מקל
כף מיץ לימון
8 גרם ג'לטין מומס ב48 מ"ל מים
2 תפוחים גרנד
1/2 כוס נפאז' (להשיג בחנויות המתמחות) לא חובה
עוגת דבש ושקדים
125 גרם (כוס) אבקת סוכר
50 גרם (2/3 כוס) אבקת שקדים
15 גרם (כף) דבש
50 גרם (5 כפות) קמח
1 גרם אבקת אפייה
4 חלבונים
60 גרם (1/3 כוס) שמן
שנטילי דבש
150 גרם (2/3 כוס) שמנת מתוקה חלבית או פרווה
15 גרם (כף) גלוקוז
15 גרם (כף) דבש
חצי כפית משחת וניל או תמצית
100 גרם שוקולד לבן חלבי או פרווה
210 גרם (1 מיכל פחות 2 כפות) שמנת מתוקה חלבית או פרווה
אופן ההכנה
קומפוט תפוחים
- חותכים את התפוחים לקוביות קטנות
- מרתיחים מים סוכר ווניל
- מוסיפים את הג'לטין הלימון והתפוחים ומבשלים כ10 דקות
- יוצקים לתבנית קוטר 18 או 20 ומקפיאים
- אם רוצים הברקה של הקומפוט מחממים מעט נפאז מניחים את התפוחים על רשת ויוצקים עליהם את הנפאז'.
עוגת דבש ושקדים
- במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את כל היבשים
- מוסיפים שמן ודבש
- מקציפים חלבונים ומקפלים לתערובת
- יוצקים לתבנית בקוטר 22 ואופים בחום של 170 מעלות 12-15 דק'
שנטילי דבש
- מחממים את הכמות הקטנה של השמנת יחד עם הדבש, הגלוקוז והווניל לסף רתיחה ומסירים מהאש.
- מוסיפים את השוקולד וטוחנים בבלנדר מוט
- מוסיפים את הכמות השניה של השמנת וטוחנים
- מקררים כ6 שעות
- מקציפים ומורחים שכבה על העוגה.
- מניחים את הקומפוט תפוחים
- מעבירים את יתרת הקרם לשק זילוף עם צנתר חלק ומזלפים טיפות בשוליים של העוגה.
צילום: אלי סגל סטיילינג נועה קנריק
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y7g4ubvk
היי מלכי
מה גודל התבנית של קומפוט התפוחים .לפי התמונה יותר קטן מגודל העוגה (22 ס"מ).
האם 18-20 ?
תודה על המתכון.
הוספתי. אני עשיתי בקוטר 20 (אפשר גם 18)
זה גלוקוזה או גלוקוז?
אותו דבר
כמה זמן העוגה נשמרת?
במקפיא חודשיים, במקרר 4-5 ימים בכלי סגור
הי מלכי. אם איני טועה הכנת את הקומפוט בתבנית עם שוליים עגולים. האמנם? ואם כן היכן משיגים תבנית כזו?
כן, זה תבנית פלסטיק או סיליקון די ישנה
מניחה שיש בחנויות מתמחות ואפילו באלי אקספרס
תודה!
העוגה נשמרת במקפיא עם השנטילי?
בהחלט