צ'ורוגה הן עניבות בצק קריספיות, אמי ז"ל נהגה להכין בחנוכה עם מלאאאאא אבקת סוכר. מצאתי את המתכון כתוב חלקית בספר של אמא שכתוב בהונגרית.
ביקשתי עזרה במתכון שלם מחברתה שרה פולק ששלחה לי את המתכון.
גם את המתכון הזה הכנתי ליום צילום של מנות הונגריות שצילמתי בסטודיו של אסף אמברם הצלם המוכשר ועם אשתו לירון שיצרו סט מושלם.
חומרים:
300 גרם קמח
6 חלמונים
קורט מלח
כפית סוכר
כף שמנת חמוצה או שמן
כפית רום
אופן ההכנה:
- שמים את כל החומרים בקערת המיקסר ולשים לבצק
- הבצק יוצא קשה
- עוטפים את הבצק ונותנים לו מנוחה 20-25 דקות
- מרדדים לעובי חצי ס"מ
- חותכים פסים של 4 ס"מ ואת הפסים חותכים למעויינים.
- במרכז כל מעויין עושים חתך עם סכין ומשחילים צד אחד של המעויין כך שמתקבת עניבה
- מטגנים בשמן עמוק
- מעבירים לנייר סופג
- מאבקים באבקת סוכר ומגישים חם
צילום: אסף אמברם סטיילינג: לירון ברקן
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y47rkkwa
הבצק יוצא פירורי מידי, ולא נדבק
זה דומה לבצק פסטה. לא אמור לצאת פירורי