אחת המנות המוכרות בשנות ה80 היה הפלאן. הפעם רציתי להכין אותו פרווה בטעמי קוקוס כדי לגוון.
השתמשתי בקרם קוקוס והתוצאה הפתיעה לטובה. הקוקוס נתן גיוון לטעם הקרמל ולא הרגישו שהמנה הומרה לפרווה.
8 מנות
חומרים
לקרמל
140 גרם (2/3 כוס) סוכר
20 מ"ל (כף וחצי) מים
לפלאן:
1 ביצה L
3 חלמונים
85 גרם (חצי כוס פחות כף ) סוכר
קורט מלח
כפית משחת וניל או תמצית וניל
400 גרם (פחית) קרם קוקוס
אופן ההכנה:
- שמים בסיר את הסוכר והמים ומכינים קרמל זהוב.
- כשהקרמל מוכן שמים 2 כפות בתחתית כל כלי שיכסה את תחתית הכלי.
- בקערה נפרדת מערבבים ביצה,חלמונים, סוכר, וניל ומלח לתערובת אחידה
- מביאים את הקרם קוקוס לסף רתיחה (80 מעלות)
- יוצקים את הקרם החם בזרם דק תוך כדי בחישה לתערובת הביצים
- מסננים ונותנים לתערובת לנוח מספר דקות
- מסירים את בועות האויר מהמסה
- יוצקים לכלים
- מניחים את הכלים בתבנית עם מים
- אופים בתנור שחומם מראש ל100 מעלות כשעה עד שהפלאן רוטט במרכז
- מקררים מספר שעות
- מעבירים סכין בין דופן הכלי לפלאן והופכים על צלחת
- מקשטים בקוקוס קלוי
צילום: אלי סגל סטיילינג: מיכל ליבוביץ'
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y5lklydw
היי,
האם ניתן להקפיא את הקינוח?
לא ממליצה
היי
אפשר להכין בתבנית אינגליש קייק?
כן. ואז זה קינוח משפחתי שצריך לפרוס והקרמל נשאר במרכזי, כל הכיף לדעתי שזה אישי ולכל אחד יש קרמל על הצלחת.
היי, ברוב הפעמים שאני פותחת קופסת שימורים של קרם קוקוס, יש את החלק המוקשה של הקוקוס והמים. האם צריך לשים את כל התכולה או שעדיף לסנן את הנוזלים?
לערבב לפני הפתיה. רק אם רוצים להקציף מקררים ולוקחים את השכבה השומנית ללא הנוזל
אפשר להשתמש בנוזל קוקוס ? האם יש לך מתכון עם נוזל קוקוס ? את מקסימה ומדויקת. תודה מראש
אפשר עם נוזל קוקוס, הוא יותר נוזלי, פחות שומני, אז הטעם פחות מוצלח לטעמי.