• Facebook
    • YouTube
    • Instagram
  • להזמנות ומידע נוסף חייגו 054-4844331

  • מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    פלאן קוקוס וקרמל
    דף הבית / מתכונים / קינוחים לסעודת שבת

    פלאן קוקוס וקרמל

    אחת המנות המוכרות בשנות ה80 היה הפלאן. הפעם רציתי להכין אותו פרווה בטעמי קוקוס כדי לגוון.
    השתמשתי בקרם קוקוס והתוצאה הפתיעה לטובה. הקוקוס נתן גיוון לטעם הקרמל ולא הרגישו שהמנה הומרה לפרווה.

     

    8 מנות

    חומרים

    לקרמל

    140 גרם (2/3 כוס) סוכר
    20 מ"ל (כף וחצי) מים

    לפלאן:

    1 ביצה L
    3 חלמונים
    85 גרם (חצי כוס פחות כף ) סוכר
    קורט מלח
    כפית משחת וניל או תמצית וניל
    400 גרם (פחית) קרם קוקוס

    אופן ההכנה:

    • שמים בסיר את הסוכר והמים ומכינים קרמל זהוב.
    • כשהקרמל מוכן שמים 2 כפות בתחתית כל כלי שיכסה את תחתית הכלי.
    • בקערה נפרדת מערבבים ביצה,חלמונים, סוכר, וניל ומלח לתערובת אחידה
    • מביאים את הקרם קוקוס לסף רתיחה (80 מעלות)
    • יוצקים את הקרם החם בזרם דק תוך כדי בחישה לתערובת הביצים
    • מסננים ונותנים לתערובת לנוח מספר דקות
    • מסירים את בועות האויר מהמסה
    • יוצקים לכלים
    • מניחים את הכלים בתבנית עם מים
    • אופים בתנור שחומם מראש ל100 מעלות כשעה עד שהפלאן רוטט במרכז
    • מקררים מספר שעות
    • מעבירים סכין בין דופן הכלי לפלאן והופכים על צלחת
    • מקשטים בקוקוס קלוי

     

    פלאן

     

    צילום: אלי סגל סטיילינג: מיכל ליבוביץ'

     

    קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y5lklydw
    שיתוף
    פורסם ב: קינוחי פרווה, קינוחים אישיים, קינוחים לסעודת שבת תגיות: פרווה, קרם קוקוס, קרמל
    « הקודם
    הבא »

    מתכונים נוספים שעשויים לעניין אתכם

    טארט שוקולד לוז לפסח

    טארט שוקולד לוז לפסח

    עוגת שכבות גבינה וקרמל

    קינוח שכבות גבינה וקרמל

    פאי לימון ללא גלוטן לפסח

    פאי לימון ללא גלוטן

    קטגוריות נוספות

    עוגות ראווה >
    עוגות שמרים >
    עוגות בחושות >
    קינוחי כוסות >
    קינוחים אישיים >

    פגשו אותי בפייסבוק

    מלכי אדלר‏

    עקבו אחריי באינסטגרם

    מלכי אדלר באינסטגרם >

    עוגת מוס פטל ווניל
    ריבועי שוקולד שומשום
    מוס שוקולד חלב וקסיס
    מוס שוקולד לבן וקרמל
    טריקולד פרווה
    מגנום ווניל קרמל
    הישארו מעודכנים לפני כולם!

    8 תגובות

    1. יעל מרץ 10, 2020 בשעה 9:14 pm הגב

      היי,
      האם ניתן להקפיא את הקינוח?

      • malky adler מרץ 11, 2020 בשעה 9:04 am הגב

        לא ממליצה

    2. שלי מאי 1, 2020 בשעה 8:35 am הגב

      היי
      אפשר להכין בתבנית אינגליש קייק?

      • malky adler מאי 1, 2020 בשעה 9:51 am הגב

        כן. ואז זה קינוח משפחתי שצריך לפרוס והקרמל נשאר במרכזי, כל הכיף לדעתי שזה אישי ולכל אחד יש קרמל על הצלחת.

    3. אוראל מאי 6, 2020 בשעה 12:24 pm הגב

      היי, ברוב הפעמים שאני פותחת קופסת שימורים של קרם קוקוס, יש את החלק המוקשה של הקוקוס והמים. האם צריך לשים את כל התכולה או שעדיף לסנן את הנוזלים?

      • malky adler מאי 6, 2020 בשעה 12:43 pm הגב

        לערבב לפני הפתיה. רק אם רוצים להקציף מקררים ולוקחים את השכבה השומנית ללא הנוזל

    4. קרן עמר ספטמבר 24, 2020 בשעה 5:46 am הגב

      אפשר להשתמש בנוזל קוקוס ? האם יש לך מתכון עם נוזל קוקוס ? את מקסימה ומדויקת. תודה מראש

      • malky adler ספטמבר 24, 2020 בשעה 7:16 am הגב

        אפשר עם נוזל קוקוס, הוא יותר נוזלי, פחות שומני, אז הטעם פחות מוצלח לטעמי.

    השארת תגובה

    ביטול

    מלכי אדלר

    מלכי אדלר, קונדיטורית המתמחה במתכונים איכותיים ומיוחדים. מספקת שירותי קונדיטוריית פטיסרי לארועים בכשרות מהדרין. מעבירה סדנאות מקצועיות בטכניקות חדשניות, ועוסקת בבניית מתכונים לחברות וכתיבה עיתונאית.

    קרא עוד >

    ניווט מהיר
    • אודות מלכי
    • סדנאות
    • מתכונים
    • הפקת אירועים
    • מתכונים לחברות
    • מן התקשורת
    • שאלות נפוצות
    • About
    הישארו מעודכנים

    הצטרפו לניוזלטר של מלכי וקבלו עדכונים שוטפים, מתכונים בלעדיים, הטבות ועוד:

    שמרו על קשר

    טלפון: 054-4844331
    אימייל: malky@malky-adler.co.il

    מוזמנים לעקוב:

    • Facebook
    • YouTube
    • Instagram
    Created by Web3d
    כל הזכויות שמורות 2018 © מלכי אדלר malky adler
    גלילה לראש העמוד
    דילוג לתוכן
    פתח סרגל נגישות כלי נגישות

    כלי נגישות

    • הגדל טקסטהגדל טקסט
    • הקטן טקסטהקטן טקסט
    • גווני אפורגווני אפור
    • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
    • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
    • רקע בהיררקע בהיר
    • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
    • פונט קריאפונט קריא
    • איפוס איפוס