לרוב כשהכנתי בצק שמרים פרווה השתמשתי במרגרינה או נטורינה. היום במרגרינות למינהם אין שומן טראנס, כך שמבחינה בריאותית זה לא כמו המרגרינות של פעם. אבל מבחינת הטעם יש הבדל ביחס לחמאה.
החלטתי לנסות בצק שמרים עם שמן ובמילוי השתמשתי בשמן קוקוס על מנת לייצב ובשומן שיש בפרלינה לוז, שזה שומן שבא מאגוזי לוז ובחמאת קקאו שהיא שומן יציב שנמצא בשוקולד המריר ששמתי במילוי.
הכנתי מהבצק גם פרחי שמרים וגם קראנצים והתוצאה הייתה מעולה.
מוזמנים להכין ולספר לי איך יצא. הכנתי גם סירטון שששיתפתי באינסטגרם ובסטטוסים בווטסאפ. מוזמנים להצטרף לעוקבים שלי בווטסאפ
כ 45 פרחים
חומרים:
בצק
500 גרם קמח
13 גרם שמרים יבשים
150 גרם מים קרים
100 גרם סוכר
100 גרם (2 יחידות M) ביצים
100 גרם שמן
1/4 כפית מלח
מילוי
100 גרם שמן קוקוס
200 גרם מחית פרלינה (נוגט)
200 גרם שוקולד מריר
70 גרם סוכר
50 גרם קקאו
לפיזור
שערות חלבה (לא חובה)
סירופ
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
125 גרם (1/2 כוס) מים
1/2 כפית משחת ווניל (לא חובה)
אופן ההכנה:
בצק
- שמים בקערת המיקסר לפי סדר זה: מים, שמן, ביצים, סוכר קמח ושמרים
- לשים במהירות נמוכה 5 דקות
- מוסיפים מלח ולשים עוד 7 דקות
- מוציאים את הבצק למשטח ומכדררים לכדור.
- מתפיחים כשעה – שעה וחצי.
מילוי
- ממיסים שוקולד ושמן קוקוס, מוסיפים את שאר הרכיבים ומערבבים.
- מקררים עד לקבלת מרקם נח למריחה. אם המילוי התקשה מדי ניתן לחמם מעט במיקרוגל.
סירופ
- מרתיחים מים סוכר ווניל עד להמסת הסוכר ומצננים.
- מחלקים את הבצק ל3 חלקים
- מרדדים לעלה של כ -30 ס"מ
- מורחים על 2/3 מהבצק ממילוי השוקולד ומפזרים שערות חלבה.
- מקפלים את השליש ללא המילוי על מרכז העלה, ואת השליש התחתון על השליש האמצעי.
- התקבלה רצועה של 3 שכבות בצק ובינהן מילוי.
- מרדדים את הרצועה לעלה דק באורך 25 ס"מ
- חותכים בעזרת סכין או גלגלת פיצה רצועות ברוחב 2 ס"מ באורך 25 ס"מ (אורך העלה שלנו)
- לוקחים רצועה ומגלגלים אותה סביב עצמה כמו בורג, את הבורג מניחים על המשטח ומגלגלים סביב עצמו לפרח.
- מתפיחים את הפרחים עוד כ45 דקות
- אופים בתנור שחומם מראש ל175 מעלות, כ12 דקות
- מיד כשיוצא מהתנור מברישים בסירופ קר.
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/yc6p75z5
תודה על המתכונים
אם אפשר בבקשה לתת כמויות של כפית/כוס וכו ולא גרמים עדיף כי קשה לדעת כמה זה 60 גר 15 גר זה מייאש מלכתחילה לנסות את המתכון להוציא משקל וכדו'. המתכונים נראים מעולים וחבל לי
דבר נוסף לא ככ הבנתי איך מכינים את הפרח אם יש סרטון עדיף לצרף
תודה על הכל
קונדיטוריה זה מדע מדוייק ואני ממליצה לך להתרגל להשתמש במשקל. מאחר שאנשים לא תמיד משתמשים בכוסות מדידה אוניברסליות ויש המון מידות של כוסות לתת בנפחים יצר הרבה שאלות ואנשים באו בטענות שהמתכון לא מדוייק, מדדו בכוס של 200 מ"ל ולא בכוס מג=דידה שהיא 250 מ"ל, כמובן שזה משנה את כל המתכון. ולכן אני מעדיפה מתכון מדוייק שיצליח לכולם. משקל עולה עשרות שקלים בודדים והרבה יותר קל ונח מאשר כוסות וכפיות.
אם בכל זאת את רוצה נפח – יש טבלת המרות רבות ברשת – לדוגמא כאן בקישור טבלה של על השולחן.
לגבי סירטון כמו שכתבתי במתכון, שמתי באינסטגרם ובסטטוסים שלי, אין אפשרות להעלות לאתר סירטונים (לפחות אני לא ממש יודעת איך)
היי,
תודה רבה על כל המתכונים המעולים שלך, תענוג להכין דברים מהאתר שלך!
האם אפשר להמיר את השמן קוקוס במשהו אחר (במילוי)?
תודה רבה!!
במרגרינה או נטורינה
נראה מעולה! רציתי לשאול לגבי המלית אם זה עדיין יחזיק עם כל סוג מלית אחרת
כמו מה?
אני עשיתי עם פרג ושוקולד, אבל אם המלית יציבה אין בעיה
חיפשתי מתכון לשמרים פרווה, ונתקלתי במתכון שלך. הכנתי בדיוק לפי המתכון, יצא מעולה, השארתי אותם רולדות . והן היו טעימות מאוד.
תודה רבה
איזה כיף לשמוע.
באמת לקח לי זמן להגיע לשמרים מוצלחים בפרווה, אז ממש שמחה שאהבת.
היי תודה על המתכונים המהממים-לגבי המילוי-יש לך עוד רעיונות למילוי-בלי פרלינה או לא שוקולד?
אפשר פרג, חלבה, נוטלה קינמון
שמרים הולכים עם הרבה מילויים
מתכון נהדר. העוגה ממש טעימה. לא מרגישים שפרווה. תודה.
השמרים הכי מוצלחים שהכנתי, תודה!
איזה כיף שאהבת.
תודה שחזרת לספר