חייבת להודות שאני אוהבת פרג (ככה זה כשגדלים בבית הונגרי) ואחת העוגות הטעימות היא הפרסבורגר. הסוד בבצק העסיסי הוא החמאה ולכן לא ממליצה לכם להמיר אותו למרגרינה. כמות גדולה של מילוי ואתם מסודרים.
1 אינגליש קייק גדול או 2 קטנים
חומרים
לבצק
285 גרם (2 כוסות) קמח
5 גרם (כפית) שמרים יבשים או 15 גרם שמרים טריים
80 מ"ל מים פושרים
2 חלמונים M
25 גרם (2 כפות) אבקת סוכר
120 גרם חמאה
קורט מלח
למילוי
150 מ"ל חלב
120 גרם (1/2 כוס+כף) סוכר
40 גרם (כף וחצי) דבש
40 גרם חמאה
75 גרם פטיבר טחון לפירורים
125 גרם פרג טחון טרי
גרידה מלימון אחד
למריחה
חלמון
כף חלב
אופן ההכנה
בצק
- בקערת המיקסר שמים חלמונים, מים ושמרים טריים ומערבבים. (אם משתמשים בשמרים יבשים מערבבים אותם עם הקמח)
- מוסיפים קמח ואבקת סוכר ולשים כ5-6 דקות
- תוך כדי הלישה מוסיפים חמאה חתוכה לקוביות ומלח
- מתפיחים בקירור לילה
מילוי
- מרתיחים חלב, סוכר, דבש וחמאה
- מוסיפים פטיבר וגרידת לימון ומערבבים
- מוסיפים את הפרג ומערבבים לאיחוד
- מרדדים את הבצק לעלה דק , מורחים את המילוי ומגלגלים לרולדה
- בעזרת מזלג חורצים את הרולדה על מנת למנוע פיצוץ של הבצק
- מתפיחים עוד כחצי שעה
- מורחים בחלמון מעורב עם חלב
- אופים 170 מעלות 25-30 דקות
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/ybypbwdq
נראה מתכון מעולה!!!
רציתי לשאול – מה הכוונה בחריצה עם מזלג? בחלק העליון של העוגה לאחר הגלגול לרולדה?
תודה רבה
אני עוברת עם מזלג (רואים קצת בתמונה) זה גם יוצר דוגמא וגם מונע מהבצק להתפוצץ
היי
גם אני מגיע מבית הונגרי וכשאני עושה עוגת פרסבורגר אמנם פרווה עם מחמאה,
כל הזמן הבצק מתפוצץ לי, או למעלה או בצדדים אשמח לקבל הסבר, תודה
צביקה.
האם אתה חורץ במזלג את הבצק?
האם ניתן למלאות שוקולד?
כן
האם ניתן להקפיא ?
כן
רציתי לשאול האם לאחר התפחת לילה ניתן מיד לעבוד או שצריך לחכות עד שהבצק יגיע לטמפרטורת חדר?
הכי קל לעבוד עם בצק קר
אפשר להתפיח יותר מלילה? אם רק אחהצ אתפנה לעוגה זה בסדר?
עד 24 שעות