קיורטוש קולאש הוא מאפה רחוב הונגרי בתרגום חופשי זו "חלת שופר". מדובר בעוגת שמרים חלולה.
במקור היא נאפית על מערוך מיוחד מעץ שבמרכזו נעוץ מוט, את המערוך תולים על מתקן מיוחד שמסתובב כל זמן האפיה בתנור ספירלה או גחלים .
ניסיתי להמיר את המתכון לתנאים הביתיים, מקווה שתאהבו.
כמות 4 יח'
אביזרים נילווים:
פחיות שתיה ריקות מאורכות
חומרים:
לבצק:
1/2 ק"ג קמח
1 כף שמרים יבשים
1 ביצה
1 חלמון
3 כפות אבקת סוכר
50 גר' חמאה או מרגרינה
300 מ"ל (1 ורבע כוסות) חלב או חלב סויה
למילוי
ממרח שוקולד השחר
למריחה
ביצה
לפיזור
1/2 כוס סוכר
1 כפית קינמון
אופן ההכנה:
- שמים את כל חומרי הבצק בקערה המיקסר ולשים כ10 דקות
- מתפיחים לילה במקרר או כשעה בטמ' החדר
- מחלקים את הבצק ל4 חלקים
- מרדדים כל חלק למלבן בגודל 30 ס"מ על 13
- מורחים על מחצית מהבצק ממרח שוקולד ומקפלים על החצי ללא הממרח
- מרדדים שוב למלבן באותו גודל
- חותכים לאורך רצועות של 2.5 ס"מ
- עוטפים 2 פחיות ריקות בנייר אפייה
- מלפפים את הבצק על הפחיות משאירים 4 ס"מ ללא בצק מכל צד
- מורחים ביצה טרופה
- מפזרים סוכר נעורבב עם קינמון כך שיכסה את כל הבצק
- מניחים על הפחיות על משהו מוגבה מעט (כמו תבנית אישית של פאי וכד')
- אופים כ20 דק' להזהבה
אופציות נוספות: במקום קינמון ניתן לפזר סוכר ואגוזים או קוקוס או כל תוספת שאוהבים.
צילום: נחמי וולף סטיילינג: מיכל ליבוביץ'
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/ybxbauj2
מתכון מושלם!
יצא מעולה, בול הטעם של הקיורטוש המקורי.
תודה מלכי
האם אתם עושים סדנאות להכנת קריוטוש?
כרגע לא
לא הבנתי איך מניחים את התבנית פאי על הפחית
האם יש סרטון הדרכה?
איך לי סירטון, פשוט מניחים משהו שיתמוך בצד והפחית תהיה באויר