דודתי מרים אופה מדהים (הונגריה כמובן, אלא מה?…) אחד המאפים האהובים עלי מהרפרטואר שלה היה קינדלי, אצבעות פריכות במילוי פרג או אגוזים. בכל פורים מרים הייתה מכינה מגוון רחב של עוגות הונגריות אחת יותר טובה מהשניה ואני טעמתי רק מהקינדלי אגוזים.
30 יחידות
בצק
חומרים:
400 גרם קמח
250 גרם מרגרינה/חמאה
3 חלמונים
2 כפות סוכר
20 גרם (2 חבילות) סוכר וניל
גרידת לימון
1 כף מיץ לימון
10 גר' שמרים טריים (או 4 גר' שמרים יבשים)
2-3 כפות מי סודה בטמ' החדר
אופן ההכנה:
- מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את הקמח והמרגרינה
- מוסיפים את שאר החומרים
- אם הבצק יבש מוסיפים מעט מי סודה
- מחלקים את הבצק ל3 מכדררים כדורים ושמים בצד למנוחה של כחצי שעה.
- מרדדים לעלה בעובי של כחצי ס"מ
- חותכים לריבועים של 8 ס"מ
- במרכז כל ריבוע שמים כפית גדושה מהמלית
- סוגרים את הקצוות של הריבוע כלפי מעלה ומהדקים
- אופים כ10 דק' בחום של 180 מעלות
- מצנים ומאבקים באבקת סוכר
מלית אגוזים
250 גרם אגוזי מלך
150 (3/4 כוס) סוכר
מיץ מחצי לימון
גרידת לימון
- טוחנים את האגוזים
- מערבבים עם הסוכר הלימון וגרידת הלימון
מלית פרג
300 גרם פרג טחון טרי
300 גרם סוכר
1/4 כוס יין
1 תפוח קלוף
חופן צימוקים (לבחירה)
- מרתיחים פרג, סוכר ויין
- מסירים מהאש ומוסיפים תפוח וצימוקים
צילום: אלי סגל סטיילינג: נועה קנריק
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y8wtvp59