• Facebook
    • YouTube
    • Instagram
  • להזמנות ומידע נוסף חייגו 054-4844331

  • מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    קינדלי במילוי תפוחים
    דף הבית / מתכונים / מתכונים לאירוח

    קינדלי במילוי תפוחים

    יש 3 מועדים בשנה שהם בעצם לא יום טוב אבל אוכלים בהם סעודת חג, ערב יום כיפור, הושענא רבה ופורים ועל כן נהגו בסעודה זו לאכול דברים מכוסים. בכל עדה זה מאכל אחר, קרפלאך, כרוב ממולא ועוד, אצלינו נהגו בפורים לאכול כרוב ממולא ולמשלוחי מנות לתת קינדלי, בד"כ היו ממולאים בפרג או באגוזים כמו במתכון הזה, הפעם החלטתי לחבר את המתכון של הבצק המיוחד הזה של סבתא שלי ולנסות למלא בו תפוחים בלי שהמלית תרטיב את הבצק.

    סבתי כמובן השתמשה במרגרינה כנהוג באותה תקופה ואני החלפתי את המרגרינה של פעם בנטורינה של שמרית.

    הטכנולוגיה השתפרה פלאים וגם המודעות והחברות כל הזמן משפרות את המוצר כך שכיום אם תסתכלו ברכיבים בנטורינה יש פחות שומן טראנס מאשר בחמאה

    התקבענו על פרסומות בעבר שמרגרינה אינה בריאה ומלאה שומן טראנס אז דעו שהיום זה שונה. בנטורינה יש פחות מ0.5% שומן טראנס לעומת 2% בחמאה. והטעם של נטורינה נטרלי כך שכשרוצים מאפה פרווה זה פתרון מצוין.

    קינדלי תפוחים

    30 יח'

    חומרים

    בצק

    400 גרם קמח
    250 גרם נטורינה
    3 חלמונים
    2 כפות סוכר
    20 גרם סוכר וניל
    גרידת לימון
    1 כף מיץ לימון
    10 גרם שמרים טריים (או 4 גרם שמרים יבשים)
    2-3 כפות מי סודה בטמפרטורת החדר

    מלית תפוחים

    3 תפוחי גרנד קלופים
    150 גרם אגוזי מלך טחונים
    3-4 כפות סוכר (לפי הטעם)
    כף מיץ לימון
    גרידה מחצי לימון
    מעט קינמון

    4-5 פטיבר טחונים

    אבקת סוכר

    אופן ההכנה

    בצק

    • מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את הקמח והמרגרינה
    • מוסיפים את שאר החומרים
    • אם הבצק יבש מוסיפים מעט מי סודה
    • מחלקים את הבצק ל3 מכדררים כדורים ושמים בצד למנוחה של כחצי שעה.
    • מרדדים לעלה בעובי של כ3-5 מ"מ
    • חותכים לריבועים של 8 ס"מ
    • במרכז כל ריבוע מפזרים מעט פטיבר ושמים כפית גדושה מהתפוחים
    • סוגרים את הקצוות של הריבוע כלפי מעלה ומהדקים
    • אופים כ10 דק' בחום של 180 מעלות
    • מצננים ומאבקים באבקת סוכר

    מלית

    • מגרדים את התפוחים במגרדת גסה
    • מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים
    • משתמשים מיד כדי שלא יגיר הרבה נוזלים

    המתכון נכתב עבור "שמרית"

    קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y5yqer44
    שיתוף
    פורסם ב: מתכונים לאירועים חגיגיים, מתכונים נוסטלגיים, עוגיות, קינוחי פרווה תגיות: אגוזים, נטורינה, פרווה, תפוחים
    « הקודם
    הבא »

    מתכונים נוספים שעשויים לעניין אתכם

    עוגיות שוקולד צ'יפס לפסח

    עוגיות שוקולד צ'יפס כשרות לפסח

    עוגיות קפה פקאן

    עוגיות קפה פקאן

    עוגיות דבש

    עוגיות דבש

    קטגוריות נוספות

    עוגות ראווה >
    עוגות שמרים >
    עוגות בחושות >
    קינוחי כוסות >
    קינוחים אישיים >

    פגשו אותי בפייסבוק

    מלכי אדלר‏

    עקבו אחריי באינסטגרם

    מלכי אדלר באינסטגרם >

    עוגת מוס פטל ווניל
    ריבועי שוקולד שומשום
    מוס שוקולד חלב וקסיס
    מוס שוקולד לבן וקרמל
    טריקולד פרווה
    מגנום ווניל קרמל
    הישארו מעודכנים לפני כולם!

    4 תגובות

    1. אסנת מרץ 10, 2019 בשעה 7:09 am הגב

      שבוע טוב מלכי,
      אני מבינה שהמתכון הוא עבור שמרית אבל האם יצא לך לבדוק את הרכיבים שיש במרגרינה, לעניות דעתי אין הבדל בין ממרגרינה לנטורינה
      שווה בדיקה.
      אסנת

      • malky adler מרץ 10, 2019 בשעה 7:16 am הגב

        אכן גם במרגרינה אין שומן טראנס והיא ללא חומרים משמרים אך הרכב השמנים בין השתיים שונה – המרגרינה היא משמן קנולה והנטורינה מועשרת בשמן קוקוס שיש לו יתרונות תזונתיים נוספים

    2. ברכה מרץ 10, 2019 בשעה 11:44 am הגב

      מלכי הנטורינה הוא בטעם חמאה?

      • malky adler מרץ 10, 2019 בשעה 11:45 am הגב

        הנטורינה הוא בטעם ניטרלי. אני אישית מעולם לא משתמשת במחמאה, הריח והטעם דוחה בעיני ובכלל לא דומה לחמאה. עדיף משהו ניטרלי

    השארת תגובה

    ביטול

    מלכי אדלר

    מלכי אדלר, קונדיטורית המתמחה במתכונים איכותיים ומיוחדים. מספקת שירותי קונדיטוריית פטיסרי לארועים בכשרות מהדרין. מעבירה סדנאות מקצועיות בטכניקות חדשניות, ועוסקת בבניית מתכונים לחברות וכתיבה עיתונאית.

    קרא עוד >

    ניווט מהיר
    • אודות מלכי
    • סדנאות
    • מתכונים
    • הפקת אירועים
    • מתכונים לחברות
    • מן התקשורת
    • שאלות נפוצות
    • About
    הישארו מעודכנים

    הצטרפו לניוזלטר של מלכי וקבלו עדכונים שוטפים, מתכונים בלעדיים, הטבות ועוד:

    שמרו על קשר

    טלפון: 054-4844331
    אימייל: malky@malky-adler.co.il

    מוזמנים לעקוב:

    • Facebook
    • YouTube
    • Instagram
    Created by Web3d
    כל הזכויות שמורות 2018 © מלכי אדלר malky adler
    גלילה לראש העמוד
    דילוג לתוכן
    פתח סרגל נגישות כלי נגישות

    כלי נגישות

    • הגדל טקסטהגדל טקסט
    • הקטן טקסטהקטן טקסט
    • גווני אפורגווני אפור
    • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
    • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
    • רקע בהיררקע בהיר
    • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
    • פונט קריאפונט קריא
    • איפוס איפוס