שילוב נפלא של חמיצות ומתיקות. קינוח המתאים לסיום ארוחה בשרית בשבת או בחג. ניתן להכין מראש ולשמור במקפיא לאירועים מיוחדים או כשבמפתיע מגיעים אליכם אורחים.
יש גם גירסה טבעונית , ראו הערות
8 כוסות אישיות
ג'לי פטל
150 גרם פטל או פרות יער טחונים
75 גרם סוכר
כפית ליקר שרי/קסיס – לא חובה
4 גרם ג'לטין מומס ב24 גרם מים
קרמבל לוטוס
50 גרם חמאה/מרגרינה קרה
50 גרם סוכר דמררה
50 גרם קמח
50 גרם עוגיות לוטוס טחונות לאבקה
קרם וניל
1 מיכל שמנת מתוקה צמחית/ חלבית
גרידה מלימון אחד
30 גר' אבקת סוכר (2 כפות)
משחת/תמצית וניל
אופן ההכנה:
ג'לי פטל
- מחממים פרי וסוכר עד להמסה של הסוכר
- מחממים את הג'לטין מספר שניות במיקרו עד לקבלת נוזל שקוף וחלק
- מוסיפים את הליקר
- יוצקים לכוסות עד 1/4 גובה
- מקפיאים כחצי שעה להתייצבות
קרמבל לוטוס
- מעבדים את כל החומרים במעבד מזון
- מפזרים על נייר אפיה
- אופים להזהבה 10-12 דק'
- מצננים היטב
- מפזרים מעל הקרם
קרם ווניל
- משרים את גרידת הלימון בשמנת כשעתיים במקרר לספיגת טעמים
- מקציפים את השמנת עם הסוכר והווניל
- מזלפים מעל הקרמבל
- מקררים/מקפיאים כשעה להתייצבות
- מפוררים עוד שכבת קרמבל או עוגיות מפוררות
הערות:
- ניתן לפורר עוגיות לוטוס במקום להכין קרמבל
- לגירסה טבעונית – במקום ג'לטין בג'לי מערבבים 4 גרם אגר אגר עם הסוכר ומרתיחים עם המחית עד להסמכה
צילום: שרית גופן סטיילינג: נועה קנריק
המתכון הופק עבור חוברת לוטוס
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/sfrrcs5
היי,
המתכונים שלך- מדהימים!!
הקינוח הנ"ל אפשר גם בלי הג'לטין? אני רוצה עם תותים במקום פטל…
בלי ג'לטין יהיה לך רוטב נוזלי בתחתית הכוס והוא יתערבב עם שאר השכבות
רציתי לדעת האם ניתן להקפיא את: "שכבות פטל,וניל לוטוס?
אם כן כמה זמן זה טוב בהקפאה.
תודה רבה
אפשר להקפיא בקופסה סגורה כחודש
אם אין לי מקרוגל יש תחולפה להמסת ג'לטין?
אפשר לשים את הגלטין בכוס והטבול בכוס עם מים רותחים ולערבב עד שנמס
האם אפשר להשתמש בקורנפלור במקום ג׳לטין? וכמה ימים אפשר להשאיר במקרר?
קורנפלור הוא מסמיך מסוג אחר עם טעם ומרקם שונים ובמקרה הזה אינו מתאים. הקינוח יכול להיות במקרר 3-4 ימים ואפשר להקפיא לחודשיים.
האם אפשר להחליף את הפרות יער בפרי אחר כמו למשל פסיפלורה????
תודה רבה
אפשר , אבל צריך יחסים שונים של סוכר וג'לטין
ג'לי אינסטנט במקום הג'לטין יכול ללכת?
ג'לי אינסטנט הוא לא תחליף לג'לטין. את יכולה לוותר על כל השכבה של הפטל ולשים ג'לי אינסטנט לפי הוראות על האריזה. כמובן שהטעם בהתאם. אם את אוהבת ג'לי אינסטנט 🙂
כמה מים בערך זה 24 גר'?
כף?
24 מ"ל. תמדדי בבקבוק תינוק או תשקלי. כפות זה לא מדוייק
היי,
האם אפשר להפוך את הסידור כך ששכבת הג'לי תהיה למעלה?
ואולי להוסיף עוד קצת למטה?
אפשר להכין באיזה סדר שרוצים אך מכיוון שהג'לי נוזלי אם תשימי אותו למעלה הוא יחלחל לתוך הפירורים ויהפוך אותם לרטובים ולא טעימים
אפשר במקום הג'לטין להשתמש באגר אגר?
אני לא אוהבת את הטעם שלו במוסים והשימוש שונה מאשר ג'לטין
שלום! תודה על המתכונים!
הכוסות נראות מעולללות, רוצה להכין אותם בגרסאת פרווה,
אפשר להמיר את קרם השנטילי וניל במשהו יותר קרמי?
קרם פטיסייר אולי?
או שמיותר?
תודה רבה רבה!
אפשר בהחלט להכין פטיסייר ולהקליל אותו עם מעט שמנת מוקצפת
היי,
במה את משתמשת, במרגרינה רגילה או מחמאה?
תודה ענקית!
בד"כ נטורינה
לא אוהבת מחמאה, אין לו באמת טעם של חמאה