קראנץ הוא זר, והפעם השמרים אכן יהיו בצורת זר, ממולאים בקרם ווניל עשיר בתוספת שברי פטל.
ניתן להחליף את הפטל בשוקולד ציפס
קראנץ שמרים עגול
2 עוגות
חומרים
בצק שמרים
650 (4 וחצי כוסות) גרם קמח
25 גרם(1+1/3 כף) שמרים יבשים
80 גרם(7 כפות) סוכר
20 גרם(2 חב') סוכר וניל
5 חלמונים
260 מ"ל חלב
130 גרם חמאה רכה
1 כפית מלח
למריחה
ביצה
קרם פטיסייר ושברי פטל
500 (2 כוסות) מ"ל חלב
100 גר' (1/2 כוס) סוכר
1/2 מקל וניל או 1/2 כפית משפת וניל או תמצית וניל
40 גרם (2 כפות גדושות) קורנפלור
4 חלמונים
3/4 כוס פטל קפוא מופשר ומסונן
אופן ההכנה
בצק
- בקערת המיקסר שמים את החלב והחלמונים ומערבבים.
- מוסיפים קמח מעורב עם שמרים יבשים וסוכר ומתחילים לערבב במהירות נמוכה.
- מוסיפים את החמאה בהדרגה.
- לשים עוד 10 דקות ומוסיפים את המלח כ2 דק' לפני סיום הלישה.
- מעבירים למשטח מקומח ולשים עד לקבלת כדור בצק.
- שמים בקערה מקומחת ומכסים בשקית ניילון.
- מתפיחים כשעה – שעה וחצי
- מחלקים את הבצק ל2 חלקים שוים ומרדדים למלבן בעובי 0.3 ס"מ
- מורחים מחצית מקרם הפטיסייר ומפזרים פטל קפוא ומסונן
- מגלגלים לרולדה.
- חוצים את הרולדה לאורכה ומגלגלים את 2 הרצועות זו סביב זו.
- סוגרים לטבעת ומניחים ע"ג נייר אפיה.
- מתפיחים כחצי שעה
- מורחים ביצה ואופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ25 דק'
- מצננים , מפדרים באבקת סוכר ומגישים
קרם פטיסייר
- חוצים את מקל הווניל לאורכו ומוציאים את הגרגירים
- מרתיחים את החלב (פחות 2 כפות) עם מקל הווניל והגרגירים.
- טורפים בקערה את החלמונים עם הסוכר ו2 כפות חלב ומוסיפים את הקורנפלור.
- כשהחלב רותח יוצקים כשליש ממנו על תערובת החלמונים. טורפים היטב ומחזירים לסיר – פעולה זו נקראת השוואת טמפרטורות.
- מערבבים נמרצות על מנת שלא ייווצרו גושים ושהחלב לא יישרף.
- מרגע הרתיחה מערבבים עוד כ2 דקות.
- יוצקים על ניילון נצמד ועוטפים על מנת שלא ייווצר קרום.
- מקררים במקרר
צילום: אלי סגל סטיילינג: מיכל ליבוביץ'
הערה:
ניתן למלא גם בממרח שוקולד השחר ולפזר שברי חלבה.
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y27mf8pz
למה מורחים רק חצי מהקרם על הבצק ? מה עושים עם השאר?
כי רשום שזה 2 עוגות ולכן על כל עלה מורחים מחצית מהקרם
שלום ותודה על מתכונים טעימים. למה בחלק מהבצק שמרים יש ביצים שלמות ובחלק רק חלמונים? מה ההבדל בין רק חלמון לבין ביצה שלמה? תודה רבה
חלמון יותר שומני. תלוי במרקם שרוצים
נראה מעולה מה אפשר במקום חלב לפרווה ? במקום חמאה אפשר בטח מרגרינה .
תחליף חלב (סויה, קוקוס, שבול שועל)
מרגרינה או נטורינה
האם ניתן לשמור בהקפאה את העוגה הזאת ולכמה זמן?
תודה רבה
אפשר להקפיא בקופסה אטומה כחודש