• Facebook
    • YouTube
    • Instagram
  • להזמנות ומידע נוסף חייגו 054-4844331

  • מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    קראנץ פטיסייר ווניל פטל
    דף הבית / מתכונים / מתכונים לאירוח

    קראנץ פטיסייר ווניל פטל

    קראנץ הוא זר, והפעם השמרים אכן יהיו בצורת זר, ממולאים בקרם ווניל עשיר בתוספת שברי פטל.

    ניתן להחליף את הפטל בשוקולד ציפס

     

    קראנץ שמרים עגול

    2 עוגות

    חומרים

    בצק שמרים

    650  (4 וחצי כוסות) גרם קמח
    25 גרם(1+1/3 כף) שמרים יבשים
    80 גרם(7 כפות) סוכר
    20 גרם(2 חב') סוכר וניל
    5 חלמונים
    260 מ"ל חלב
    130 גרם חמאה רכה
    1 כפית מלח

    למריחה
    ביצה

    קרם פטיסייר ושברי פטל

    500 (2 כוסות) מ"ל חלב

    100 גר' (1/2 כוס) סוכר

    1/2 מקל וניל או 1/2 כפית משפת וניל או תמצית וניל

    40 גרם (2 כפות גדושות) קורנפלור

    4 חלמונים

    3/4 כוס פטל קפוא מופשר ומסונן

    אופן ההכנה

    בצק

    • בקערת המיקסר שמים את החלב והחלמונים ומערבבים.
    • מוסיפים קמח מעורב עם שמרים יבשים וסוכר ומתחילים לערבב במהירות נמוכה.
    • מוסיפים את החמאה בהדרגה.
    • לשים עוד 10 דקות ומוסיפים את המלח כ2 דק' לפני סיום הלישה.
    • מעבירים למשטח מקומח ולשים עד לקבלת כדור בצק.
    • שמים בקערה מקומחת ומכסים בשקית ניילון.
    • מתפיחים כשעה – שעה וחצי
    • מחלקים את הבצק ל2 חלקים שוים ומרדדים למלבן בעובי 0.3 ס"מ
    • מורחים מחצית מקרם הפטיסייר ומפזרים פטל קפוא ומסונן
    • מגלגלים לרולדה.
    • חוצים את הרולדה לאורכה ומגלגלים את 2 הרצועות זו סביב זו.
    • סוגרים לטבעת ומניחים ע"ג נייר אפיה.
    • מתפיחים כחצי שעה
    • מורחים ביצה ואופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ25 דק'
    • מצננים , מפדרים באבקת סוכר ומגישים

    קרם פטיסייר

    • חוצים את מקל הווניל לאורכו ומוציאים את הגרגירים
    • מרתיחים את החלב (פחות 2 כפות) עם מקל הווניל והגרגירים.
    • טורפים בקערה את החלמונים עם הסוכר ו2 כפות חלב ומוסיפים את הקורנפלור.
    • כשהחלב רותח יוצקים כשליש ממנו על תערובת החלמונים. טורפים היטב ומחזירים לסיר – פעולה זו נקראת השוואת טמפרטורות.
    • מערבבים נמרצות על מנת שלא ייווצרו גושים ושהחלב לא יישרף.
    • מרגע הרתיחה מערבבים עוד כ2 דקות.
    • יוצקים על ניילון נצמד ועוטפים על מנת שלא ייווצר קרום.
    • מקררים במקרר
    כתר שמרים ווניל פטל

    צילום: אלי סגל סטיילינג: מיכל ליבוביץ'

    הערה:
    ניתן למלא גם בממרח שוקולד השחר ולפזר שברי חלבה.

     

    קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y27mf8pz
    שיתוף
    פורסם ב: עוגות ומאפי שמרים תגיות: פטיסייר, פטל, שמרים
    « הקודם
    הבא »

    מתכונים נוספים שעשויים לעניין אתכם

    פרחי שמרים שוקולד חלבה

    רוגלך שוקולד

    קראנץ קינמון

    קראנץ קינמון

    קטגוריות נוספות

    עוגות ראווה >
    עוגות שמרים >
    עוגות בחושות >
    קינוחי כוסות >
    קינוחים אישיים >

    פגשו אותי בפייסבוק

    מלכי אדלר‏

    עקבו אחריי באינסטגרם

    מלכי אדלר באינסטגרם >

    עוגת מוס פטל ווניל
    ריבועי שוקולד שומשום
    מוס שוקולד חלב וקסיס
    מוס שוקולד לבן וקרמל
    טריקולד פרווה
    מגנום ווניל קרמל
    הישארו מעודכנים לפני כולם!

    8 תגובות

    1. שקד מועלם מאי 29, 2019 בשעה 5:52 pm הגב

      למה מורחים רק חצי מהקרם על הבצק ? מה עושים עם השאר?

      • malky adler מאי 30, 2019 בשעה 7:07 am הגב

        כי רשום שזה 2 עוגות ולכן על כל עלה מורחים מחצית מהקרם

    2. שרה לוי ינואר 23, 2020 בשעה 10:29 am הגב

      שלום ותודה על מתכונים טעימים. למה בחלק מהבצק שמרים יש ביצים שלמות ובחלק רק חלמונים? מה ההבדל בין רק חלמון לבין ביצה שלמה? תודה רבה

      • malky adler ינואר 23, 2020 בשעה 10:39 am הגב

        חלמון יותר שומני. תלוי במרקם שרוצים

    3. שלומית אוקטובר 31, 2021 בשעה 7:31 am הגב

      נראה מעולה מה אפשר במקום חלב לפרווה ? במקום חמאה אפשר בטח מרגרינה .

      • malky adler נובמבר 1, 2021 בשעה 9:19 am הגב

        תחליף חלב (סויה, קוקוס, שבול שועל)
        מרגרינה או נטורינה

    4. שרה יוני 22, 2022 בשעה 8:12 am הגב

      האם ניתן לשמור בהקפאה את העוגה הזאת ולכמה זמן?
      תודה רבה

      • malky adler יוני 22, 2022 בשעה 8:37 am הגב

        אפשר להקפיא בקופסה אטומה כחודש

    השארת תגובה

    ביטול

    מלכי אדלר

    מלכי אדלר, קונדיטורית המתמחה במתכונים איכותיים ומיוחדים. מספקת שירותי קונדיטוריית פטיסרי לארועים בכשרות מהדרין. מעבירה סדנאות מקצועיות בטכניקות חדשניות, ועוסקת בבניית מתכונים לחברות וכתיבה עיתונאית.

    קרא עוד >

    ניווט מהיר
    • אודות מלכי
    • סדנאות
    • מתכונים
    • הפקת אירועים
    • מתכונים לחברות
    • מן התקשורת
    • שאלות נפוצות
    • About
    הישארו מעודכנים

    הצטרפו לניוזלטר של מלכי וקבלו עדכונים שוטפים, מתכונים בלעדיים, הטבות ועוד:

    שמרו על קשר

    טלפון: 054-4844331
    אימייל: malky@malky-adler.co.il

    מוזמנים לעקוב:

    • Facebook
    • YouTube
    • Instagram
    Created by Web3d
    כל הזכויות שמורות 2018 © מלכי אדלר malky adler
    גלילה לראש העמוד
    דילוג לתוכן
    פתח סרגל נגישות כלי נגישות

    כלי נגישות

    • הגדל טקסטהגדל טקסט
    • הקטן טקסטהקטן טקסט
    • גווני אפורגווני אפור
    • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
    • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
    • רקע בהיררקע בהיר
    • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
    • פונט קריאפונט קריא
    • איפוס איפוס