• Facebook
    • YouTube
    • Instagram
  • להזמנות ומידע נוסף חייגו 054-4844331

  • מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    קראנץ קינמון
    דף הבית / מתכונים / מתכונים לאירוח

    קראנץ קינמון

    קראנץ קינמון רך ומתוק, עם בצק אוורירי. רציתי לעשות קראנץ עם בצק אוורירי בהידרציה גבוהה, אז עשיתי ניסיון עם קמח מניטובה. זה קמח שיכול להכיל הידרציה גבוהה ואוהב התפחה ארוכה. התוצאה הייתה מעולה גם אחרי מספר ימים. הבצק מאד נוזלי בהתחלה,  בשעתיים הראשונות עשיתי 4 קיפולים/מתיחה של הבצק עד שהתייצב ואז הכנסתי אותו ל20 שעת למקרר. הבצק קיבל מלא בועות והיה ממש נח לעבודה. התוצאה הייתה רכה ומושלמת.

    6 קראנצים

     

    חומרים:

    בצק

    1 ק"ג קמח מניטובה לבן

    15 גרם שמרים יבשים

    300 גרם (6 יחידות M) ביצים

    150 גרם (3/4 כוס) סוכר

    450 גרם מים קרים

    280 גרם חמאה/מרגרינה רכה חתוכה לקוביות

    1/2 כפית מלח

    מלית

    400 גרם סוכר דמררה

    20 גרם קינמון

     

    שמן

    סירופ

    100 גרם (חצי כוס)  סוכר

    120 גרם (חצי כוס) מים

    מעט משחת ווניל (לא חובה)

    אופן ההכנה:

    בצק

    • שמים בקערת המיקסר מים, סוכר וביצים ומערבבים
    • מוסיפים קמח מעורבב עם שמרים יבשים
    • לשים על מהירות 1 לאיחוד ולאט לאט מוסיפים את קוביות החמאה להטמעה בבצק.
    • אחרי 5 דקות  מוסיפים את המלח מגבירים למהירות 2 ולשים עוד 5-7 דקות.
    • מעבירים את הבצק לקערה. הבצק יחסית נוזלי. זה בסדר. אל תוסיפו קמח.
    • לאחר 20 דקות מקפלים את הבצק בקערה.- לוקחים ב2 צדדים ומרימים אותן מהקערה ומקפלים. מסובבים את הקערה רבע סיבוב ולוקחים שוב את הבצק ב2 הצדדים ומקפלים.
    • מכסים ומשהים שוב 20 דקות וחוזרים על הקיפול. חוזרים על הקיפול 4 פעמים. מפעם לפעם תראו איך הבצק מקבל "גוף" ונהיה יותר יציב.
    • מכסים  בשקית ומכניסים למקרר מינימום 12 שעות עד 24 שעות.
    • מחלקים את הבצק ל6 חלקים שווים.
    • מקמחים את המשטח ומרדדים לעלה דק. מורחים מעט שמן ומפזרים סוכר מעורבב עם קינמון. מגלגלים לרולדה.
    • מקפיאים כ20 דקות כדי להקל על החיתוך.
    • חותכים את הרולדה לאורכה ומלפפים את 2 החלקים לקראנץ. שמים בתבנית ומתפיחים כשעה.
    • אופים בטורבו 170 מעלות כ25 דקות

    סירופ

    • מרתיחים מים, סוכר ווניל עד להמסת הסוכר ומקררים.
    • כשהעוגה יוצאת מהתנור מברישים אותה בסירופ הקר.
    • העוגה מצוינת בהקפאה.

    קישור מקוצר: https://tinyurl.com/yg8snyr5
    שיתוף
    פורסם ב: עוגות ומאפי שמרים תגיות: סוכר דמררה, פרווה, קינמון, קמח מניטובה, שמרים
    « הקודם
    הבא »

    מתכונים נוספים שעשויים לעניין אתכם

    פרחי שמרים שוקולד חלבה

    רוגלך שוקולד

    בייגל

    בייגל

    קטגוריות נוספות

    עוגות ראווה >
    עוגות שמרים >
    עוגות בחושות >
    קינוחי כוסות >
    קינוחים אישיים >

    פגשו אותי בפייסבוק

    מלכי אדלר‏

    עקבו אחריי באינסטגרם

    מלכי אדלר באינסטגרם >

    עוגת מוס פטל ווניל
    ריבועי שוקולד שומשום
    מוס שוקולד חלב וקסיס
    מוס שוקולד לבן וקרמל
    טריקולד פרווה
    מגנום ווניל קרמל
    הישארו מעודכנים לפני כולם!

    6 תגובות

    1. חנה ינואר 5, 2022 בשעה 8:53 pm הגב

      נהניתי מאד לראות את האתא הנחמד. הכל נראה טעים וברור. מאד נח וידידותי.

    2. שני נובמבר 30, 2023 בשעה 11:18 pm הגב

      נראה מעולה ומסקרן מאד עם המניטובה
      שאלה, אפשר להוסיף אגוזים קצוצים למלית? או שיש סכנה שהאגוזים יפריעו לבצק בהידרציה הגבוהה לתפוח?

      תודה רבה!

      • malky adler דצמבר 2, 2023 בשעה 4:58 pm הגב

        במלית אין בעיה להוסיף אגוזים

    3. חיה ינואר 23, 2025 בשעה 9:55 am הגב

      שלום,
      אפשר להמיר לקמח לבן רגיל?

      • malky adler מרץ 12, 2025 בשעה 9:19 am הגב

        כן

      • malky adler מרץ 12, 2025 בשעה 9:20 am הגב

        קמח מניטובה סופח הרבה נוזלים. תצטרכי להוריד מכמות המים

    השארת תגובה

    ביטול

    מלכי אדלר

    מלכי אדלר, קונדיטורית המתמחה במתכונים איכותיים ומיוחדים. מספקת שירותי קונדיטוריית פטיסרי לארועים בכשרות מהדרין. מעבירה סדנאות מקצועיות בטכניקות חדשניות, ועוסקת בבניית מתכונים לחברות וכתיבה עיתונאית.

    קרא עוד >

    ניווט מהיר
    • אודות מלכי
    • סדנאות
    • מתכונים
    • הפקת אירועים
    • מתכונים לחברות
    • מן התקשורת
    • שאלות נפוצות
    • About
    הישארו מעודכנים

    הצטרפו לניוזלטר של מלכי וקבלו עדכונים שוטפים, מתכונים בלעדיים, הטבות ועוד:

    שמרו על קשר

    טלפון: 054-4844331
    אימייל: malky@malky-adler.co.il

    מוזמנים לעקוב:

    • Facebook
    • YouTube
    • Instagram
    Created by Web3d
    כל הזכויות שמורות 2018 © מלכי אדלר malky adler
    גלילה לראש העמוד
    דילוג לתוכן
    פתח סרגל נגישות כלי נגישות

    כלי נגישות

    • הגדל טקסטהגדל טקסט
    • הקטן טקסטהקטן טקסט
    • גווני אפורגווני אפור
    • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
    • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
    • רקע בהיררקע בהיר
    • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
    • פונט קריאפונט קריא
    • איפוס איפוס