• Facebook
    • YouTube
    • Instagram
  • להזמנות ומידע נוסף חייגו 054-4844331

  • מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    רוגלך
    דף הבית / מתכונים / מתכונים לאירוח

    רוגלך

    ריח של שמרים בבית הוא אחד הריחות המענקים והנותנים תחושת בית. רוגלך ליד הקפה זה הפינוק האולימטיבי.

    מאד נח לשמור במקפיא ולחמם לפי הצורך.

     

    חומרים:

    לבצק

    500 גרם קמח
    1 כף שמרים יבשים
    60 גרם (5 כפות) סוכר
    20 גרם סוכר וניל
    3 חלמונים
    1 ביצה
    1 כפית מלח
    200 מ"ל חלב
    100 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות

    למילוי

    200 גרם שוקולד
    120 גרם חמאה
    40 גרם קקאו
    100 גרם סוכר

    סירופ

    200 גרם (כוס) סוכר
    250 מ"ל (כוס) מים
    1 כפית תמצית וניל

    אופן ההכנה:

    בצק

    • שמים את כל המצרכים בקערת המיקסר פרט לחמאה ולשים 8 דקות
    • מוסיפים את החמאה תוך כדי לישה, חתיכה אחר חתיכה עד להטמעה בין כל הוספה. בסופו של דבר מתקבל בצק גמיש ולא דביק. מכסים ונותנים לתפוח עד להכפלת הנפח או מתפיחים לילה שלם במקרר.
    • מומלץ לעשות 3 קיפולים לבצק כל 20 דקות: מוצאים את הבצק לשיש מותחים פינה ומקפלים למרכז הבצק, לאחר שקיפלנו 4 פינות מכדררים לכדור.

    מלית:

    • ממיסים שוקולד וחמאה על בן מרי (סיר ע"ג סיר עם מים)
    • מסירים מהאש ומוסיפים את הקקאו והסוכר ומערבבים לקבלת תערובת אחידה.
    • מצננים ושומרים בטמ' החדר.
    • מחלקים את הבצק ל- 2 חלקים.
    • על משטח מעט מקומח מרדדים אות הבצק למלבן ברוחב 30 ס"מ ובעובי 4 מ"מ. מורחים עליו את המילוי בנדיבות.
    • בעזרת סכין חדה חותכים למשולשים שווי שוקיים כשהבסיס הוא כ3 ס"מ.
    • מגלגלים מהצד הרחב ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
    • מתפיחים עד להכפלת נפח.
    • אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות עד שהמאפה שזוף כ20 דקות..
    • בזמן שהמאפה בתנור (או לפני כן) מבשלים את הסוכר עם המים עד שהסוכר נמס (כ- 5 דקות). כשהמאפה יוצא מהתנור, בעודו חם, מברישים אותו בסירופ בנדיבות. מטרת הסירופ לזגג את המאפה, להחזיר את הלחות שאבדה בזמן האפייה ולשמור על עסיסיותו.

     

    צילום: נחמי וולף סטיילינג: מיכל ליבוביץ'

     

    קישור מקוצר: https://tinyurl.com/yauelt6z
    שיתוף
    פורסם ב: עוגות ומאפי שמרים תגיות: רוגלך
    « הקודם
    הבא »

    מתכונים נוספים שעשויים לעניין אתכם

    פרחי שמרים שוקולד חלבה

    רוגלך שוקולד

    קראנץ קינמון

    קראנץ קינמון

    קטגוריות נוספות

    עוגות ראווה >
    עוגות שמרים >
    עוגות בחושות >
    קינוחי כוסות >
    קינוחים אישיים >

    פגשו אותי בפייסבוק

    מלכי אדלר‏

    עקבו אחריי באינסטגרם

    מלכי אדלר באינסטגרם >

    עוגת מוס פטל ווניל
    ריבועי שוקולד שומשום
    מוס שוקולד חלב וקסיס
    מוס שוקולד לבן וקרמל
    טריקולד פרווה
    מגנום ווניל קרמל
    הישארו מעודכנים לפני כולם!

    13 תגובות

    1. רונית מאי 13, 2020 בשעה 10:56 am הגב

      את הקיפולים לבצק לעשות בזמן שהוא בהתפחה?

      • malky adler מאי 13, 2020 בשעה 10:57 am הגב

        כן. אחרי שגומרים ללוש ממתינים 20 דק ועושים קיפול ראשון וכך עוד פעמיים

    2. רונית מאי 13, 2020 בשעה 12:16 pm הגב

      תודה רבה

    3. תהילה יולי 21, 2020 בשעה 7:39 pm הגב

      אם אני רוצה שישאר קריספי לאורך זמן, מה אפשר לעשות?

      • malky adler יולי 23, 2020 בשעה 6:09 am הגב

        להקפיא ולחמם לפני האכילה

    4. תהילה ספטמבר 12, 2020 בשעה 7:34 pm הגב

      איך עושים אותו קריספי?

      • malky adler ספטמבר 12, 2020 בשעה 9:26 pm הגב

        הוא לא אמור להיות קריספי. שמים עליו סירופ סוכר כדי שיהיה רך

    5. איה נובמבר 25, 2020 בשעה 10:01 pm הגב

      כמה זה 200 מל חלב בכוס?
      וכמה זה 40 גרם קקאו?

      • malky adler נובמבר 26, 2020 בשעה 5:11 am הגב

        כוס מדידה אוניברסלית היא 250 מ"ל.
        40 גרם קקאו זה בערך 2.5 כפות.
        בקונדיטוריה ואפייה עדיף להשתמש במשקל

      • אפללו דצמבר 22, 2020 בשעה 9:03 pm הגב

        אני רוצא אותם פרווה איך ממירים את המתכון שלך לפרווה
        תודה

        • malky adler דצמבר 23, 2020 בשעה 7:48 am הגב

          במקום חלב מים ובמקום חמאה מרגרינה או נטורינה

    6. חיה פברואר 23, 2021 בשעה 11:45 am הגב

      היי
      רציתי לשאול כמה רוגלה יוצא?

      • malky adler פברואר 23, 2021 בשעה 2:47 pm הגב

        תלוי בגודל שאת מכינה. בערך 35-40

    השארת תגובה

    ביטול

    מלכי אדלר

    מלכי אדלר, קונדיטורית המתמחה במתכונים איכותיים ומיוחדים. מספקת שירותי קונדיטוריית פטיסרי לארועים בכשרות מהדרין. מעבירה סדנאות מקצועיות בטכניקות חדשניות, ועוסקת בבניית מתכונים לחברות וכתיבה עיתונאית.

    קרא עוד >

    ניווט מהיר
    • אודות מלכי
    • סדנאות
    • מתכונים
    • הפקת אירועים
    • מתכונים לחברות
    • מן התקשורת
    • שאלות נפוצות
    • About
    הישארו מעודכנים

    הצטרפו לניוזלטר של מלכי וקבלו עדכונים שוטפים, מתכונים בלעדיים, הטבות ועוד:

    שמרו על קשר

    טלפון: 054-4844331
    אימייל: malky@malky-adler.co.il

    מוזמנים לעקוב:

    • Facebook
    • YouTube
    • Instagram
    Created by Web3d
    כל הזכויות שמורות 2018 © מלכי אדלר malky adler
    גלילה לראש העמוד
    דילוג לתוכן
    פתח סרגל נגישות כלי נגישות

    כלי נגישות

    • הגדל טקסטהגדל טקסט
    • הקטן טקסטהקטן טקסט
    • גווני אפורגווני אפור
    • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
    • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
    • רקע בהיררקע בהיר
    • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
    • פונט קריאפונט קריא
    • איפוס איפוס