את המתכון לשבלולי הקינמון קיבלתי מחברתי המוכשרת לאה תורג'מן, לאה אופה הרבה עם קמח כוסמין ובתור התחלה הייתי חייבת מתכון מנצח והיא עזרה לי בשמחה.
השתמשתי בקמח כוסמין 70% והטעם היה מעולה.
35-30 שבלולים
חומרים:
בצק
630 גרם (½4 כוסות) קמח כוסמין (אני השתמשתי בקמח כוסמין 70%)
25 גרם (½ חבילה/קוביה) שמרית שמרים טריים
5 גרם (½ שקית) משפר אפיה
50 גרם (4 כפות) סוכר
80 גרם (1 קופסה) פודינג אינסטנט וניל
300 מ"ל ( ¼1 כוסות) חלב פושר
100 גרם חמאה רכה
2 ביצה גודל L
¼ כפית מלח
מילוי
100 גרם חמאה רכה
100 גרם (½ כוס) סוכר חום
1 כף קינמון
½ כוס אגוזי פקאן גרוסים גס (לא חובה)
סירופ
1/2 כוס מים
1/2 כוס סוכר
1/2 כפית משחת וניל או תמצית וניל
אופן ההכנה:
- בקערת מערבל עם וו לישה מערבלים את הקמח, השמרים, משפר האפייה, הסוכר והאינסטנט פודינג במהירות איטית כ-2 דקות.
- מוסיפים את החלב, הביצים והחמאה ומערבלים כ- 7 דקות נוספות עד לקבלת בצק אחיד ודביק מעט. מוסיפים את המלח ומערבלים קצרות.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת והופכים אותו בתוכה, כך שיכוסה בשמן מכל צדדיו.
- מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כשעה, או עד הכפלת נפח.
- מחלקים את הבצק לשניים. מרדדים כל חצי מלבן בעובי של כ- 3 מ"מ, מברישים כל חצי עם 50 גר' חמאה, מפזרים את הסוכר והאגוזים ומגלגלים כל חצי לגלילה הדוקה.
- פורסים כל גלילה לפרוסות ומסדרים על גבי תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה במרווחים
- של כ-2 ס"מ זו מזו (או מניחים כל פרוסה בתבנית אישית). משהים להתפחה של כ- 45 דק'.
- מברישים בעדינות את הפרוסות התפוחות בביצה טרופה ואופים בתנור שחומם מראשל- 180 מעלות כ- 25 דקות, עד הזהבה. מצננים.
- מרתיחים את כל חומרי הסירופ ומצננים, מברישים את השבלולים מיד כשיוצאים מהתנור.
לגרסה פרווה:
יש להחליף את החמאה במרגרינה ואת החלב במים.
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y9kvqn73
עוגיות מצויינות יותר מקמח לבן רגיל
תודה
שמחה שאהבת
תודה רבה 🙂