• Facebook
    • YouTube
    • Instagram
  • להזמנות ומידע נוסף חייגו 054-4844331

  • מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    שבלולי שמרים וכרישה
    דף הבית / מתכונים / מלוחים

    שבלולי שמרים וכרישה

    מאפה שמרים שהוא ארוחה. תוסיפו סלט ואתם מסודרים. אלגנטי ומתאים לאירוח או לסתם ארוחת ערב בבית. והוא אפילו טבעוני.

    באחת מהשנים נתתי את המאפה למשלוח מנות, התגובבות היו מדהימות. אפיתי חם ונתתי, זה מפנק לפני הסעודה כשלא רוצים לזלול ממתקים.

    ריח מגרה מתפשט בבית, וכשזה יוצא מהתנור תולשים ומתענגים.

     

    תבנית קוטר 22 או 24

    חומרים:

    בצק

    500 גרם קמח כוסמין 70%
    כף וחצי שמרים יבשים
    2 כפות סוכר
    1/4 כוס שמן זית
    כוס ורבע מים
    כפית מלח

    מלית

    1 קופסה ממרח סויה שום שמיר
    3 כרישות
    3 כפות שמן זית

    למריחה

    1/4 כוס שמן זית
    2-3 שיני שום כתושות

    אופן ההכנה:

    שבלולי שמרים וכרישה שבלולי שמרים וכרישהשבלולי שמרים וכרישה שבלולי שמרים וכרישה שבלולי שמרים וכרישה

    • מערבבים קמח ושמרים יבשים
    • שמים בקערת המיקסר את כל חומרי הבצק מלבד המלח
    • לשים 5 דקות במהירות נמוכה
    • מוסיפים מלח ולשים עוד 5 דקות
    • מכסים את הקערה ומתפיחים עד להכפלת נפח
    • פורסים את הכרישה לפרוסות דקות
    • מטגנים בשמן זית עד לשקיפות
    • מחלקים את הבצק ל2 חלקים ומרדדים כל חלק למלבן בעובי 5 מ"מ
    • מורחים על כל חלק מחצית מכמות ממרח הסויה ומפזרים את הכרישה
    • מגלגלים לרולדה הדוקה
    • פורסים לפרוסות ושמים בתבנית את השבלולים כשהם עומדים.
    • מתפיחים כחצי שעה
    • אופים בחום של 170 מעלות כ25 דקות להזהבה
    • מערבבים שמן זית עם שום כתוש
    • כשמוציאים מהתנור מורחים בשמן זית עם שום כתוש.

    שבלולי שמרים וכרישה

    הערות:

    • ניתן להחליף בגבינת שום שמיר או בגבינה ולטבל בשום ושמיר לפי הטעם.

     

    קישור מקוצר: https://tinyurl.com/yhqlruvl
    שיתוף
    פורסם ב: מאפים מלוחים, מתכונים טבעוניים, קינוחי פרווה תגיות: טבעוני, כרישה, פרווה, שמן זית, שמרים
    « הקודם
    הבא »

    מתכונים נוספים שעשויים לעניין אתכם

    פיתות גבינות ללא גלוטן במחבת

    פיתות גבינות ללא גלוטן במחבת

    בייגל

    בייגל

    כיסוני גבינה וזיתים מבצק יוגורט

    קטגוריות נוספות

    עוגות ראווה >
    עוגות שמרים >
    עוגות בחושות >
    קינוחי כוסות >
    קינוחים אישיים >

    פגשו אותי בפייסבוק

    מלכי אדלר‏

    עקבו אחריי באינסטגרם

    מלכי אדלר באינסטגרם >

    עוגת מוס פטל ווניל
    ריבועי שוקולד שומשום
    מוס שוקולד חלב וקסיס
    מוס שוקולד לבן וקרמל
    טריקולד פרווה
    מגנום ווניל קרמל
    הישארו מעודכנים לפני כולם!

    4 תגובות

    1. אהובה קופרמן ינואר 29, 2020 בשעה 11:58 am הגב

      נשמע ונראה מעולה
      בלי נדר אכין עם תגמיש
      איכן קונים ממרח סויה

      • malky adler פברואר 3, 2020 בשעה 8:09 am הגב

        בכל סופר

    2. פני אוקטובר 22, 2022 בשעה 8:41 pm הגב

      האם ניתן להקפיא את המאפה ולהגיד אחרי הפשרה

      • malky adler אוקטובר 24, 2022 בשעה 7:21 am הגב

        אני פחות אוהבת להקפיא מאפים עם ירקות

    השארת תגובה

    ביטול

    מלכי אדלר

    מלכי אדלר, קונדיטורית המתמחה במתכונים איכותיים ומיוחדים. מספקת שירותי קונדיטוריית פטיסרי לארועים בכשרות מהדרין. מעבירה סדנאות מקצועיות בטכניקות חדשניות, ועוסקת בבניית מתכונים לחברות וכתיבה עיתונאית.

    קרא עוד >

    ניווט מהיר
    • אודות מלכי
    • סדנאות
    • מתכונים
    • הפקת אירועים
    • מתכונים לחברות
    • מן התקשורת
    • שאלות נפוצות
    • About
    הישארו מעודכנים

    הצטרפו לניוזלטר של מלכי וקבלו עדכונים שוטפים, מתכונים בלעדיים, הטבות ועוד:

    שמרו על קשר

    טלפון: 054-4844331
    אימייל: malky@malky-adler.co.il

    מוזמנים לעקוב:

    • Facebook
    • YouTube
    • Instagram
    Created by Web3d
    כל הזכויות שמורות 2018 © מלכי אדלר malky adler
    גלילה לראש העמוד
    דילוג לתוכן
    פתח סרגל נגישות כלי נגישות

    כלי נגישות

    • הגדל טקסטהגדל טקסט
    • הקטן טקסטהקטן טקסט
    • גווני אפורגווני אפור
    • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
    • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
    • רקע בהיררקע בהיר
    • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
    • פונט קריאפונט קריא
    • איפוס איפוס