מאפה שמרים שהוא ארוחה. תוסיפו סלט ואתם מסודרים. אלגנטי ומתאים לאירוח או לסתם ארוחת ערב בבית. והוא אפילו טבעוני.
באחת מהשנים נתתי את המאפה למשלוח מנות, התגובבות היו מדהימות. אפיתי חם ונתתי, זה מפנק לפני הסעודה כשלא רוצים לזלול ממתקים.
ריח מגרה מתפשט בבית, וכשזה יוצא מהתנור תולשים ומתענגים.
תבנית קוטר 22 או 24
חומרים:
בצק
500 גרם קמח כוסמין 70%
כף וחצי שמרים יבשים
2 כפות סוכר
1/4 כוס שמן זית
כוס ורבע מים
כפית מלח
מלית
1 קופסה ממרח סויה שום שמיר
3 כרישות
3 כפות שמן זית
למריחה
1/4 כוס שמן זית
2-3 שיני שום כתושות
אופן ההכנה:
- מערבבים קמח ושמרים יבשים
- שמים בקערת המיקסר את כל חומרי הבצק מלבד המלח
- לשים 5 דקות במהירות נמוכה
- מוסיפים מלח ולשים עוד 5 דקות
- מכסים את הקערה ומתפיחים עד להכפלת נפח
- פורסים את הכרישה לפרוסות דקות
- מטגנים בשמן זית עד לשקיפות
- מחלקים את הבצק ל2 חלקים ומרדדים כל חלק למלבן בעובי 5 מ"מ
- מורחים על כל חלק מחצית מכמות ממרח הסויה ומפזרים את הכרישה
- מגלגלים לרולדה הדוקה
- פורסים לפרוסות ושמים בתבנית את השבלולים כשהם עומדים.
- מתפיחים כחצי שעה
- אופים בחום של 170 מעלות כ25 דקות להזהבה
- מערבבים שמן זית עם שום כתוש
- כשמוציאים מהתנור מורחים בשמן זית עם שום כתוש.
הערות:
- ניתן להחליף בגבינת שום שמיר או בגבינה ולטבל בשום ושמיר לפי הטעם.
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/yhqlruvl
נשמע ונראה מעולה
בלי נדר אכין עם תגמיש
איכן קונים ממרח סויה
בכל סופר
האם ניתן להקפיא את המאפה ולהגיד אחרי הפשרה
אני פחות אוהבת להקפיא מאפים עם ירקות