שוויצריה הקטנה היא אחת העוגות המצליחות של קונדיטוריה ביסקוטי ויש לא מעט וריאציות של העוגה המוצלחת הזו.
גם אני עשיתי ניסויים לשילוב הטעמים המוצלח הזה וזו התוצאה. אמנם העוגה מצריכה השקעה אך היא שווה את התוצאה.
זו אחת העוגות שגרפה הכי הרבה צפיות בפייסבוק שלי
תבנית בקוטר 24
חומרים
למרנג שוקולד פקאן
2 חלבונים
90 גרם סוכר
30 גרם אבקת סוכר
45 גרם אגוזי פקאן
30 גרם שוקולד מריר
שכבת קראנץ
75 גרם שוקולד מריר
60 גרם ממרח לוטוס או מחית נוגט לפסח
20 גרם חמאה
45 גרם פקאן טחון גס
25 גרם פיצפוצי אורז או קוקוס קלוי לפסח
מוס מסקרפונה
450 מ"ל חלב
100 גרם סוכר
40 גרם קורנפלור או תערובת קמח תמי ללא קטניות
1/2 כפית משחת וניל או כפית תמצית וניל
6 חלמונים
6 גר' ג'לטין מומס ב36 מ"ל מים
280 מ"ל שמנת מתוקה 38%
280 גרם גבינת מסקרפונה
שנטילי שוקולד לבן
160 גר' שמנת מתוקה
75 גר' שוקולד לבן
1/2 כפית משחת וניל או מקל וניל
אופן ההכנה:
מרנג
- שמים את החלבונים והסוכר בסיר על בן מרי ומחממים עד להמסת הסוכר. מידי פעם מערבבים על מנת לא לקבל חביתה
- מעבירים את החלבונים והסוכר לקערת המיקסר ומקציפים עד לקבלת מרנג יציב
- טוחנים במעבד מזון את אבקת הסוכר , הפקאן והשוקולד ומקפלים אל החלבונים
- מזלפים על נייר אפיה עיגול בקוטר 22 ס"מ ואופים כשעה בחום של 90 מעלות עד שהתחתית מתנתקת מנייר האפייה
שכבת קראנץ
- ממיסים את השוקולד
- מוסיפים את החמאה ומערבבים
- מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים
- שוטחים בתבנית בקוטר 22 ומקפיאים
מוס מסקרפונה
- מרתיחים את החלב והווניל
- בקערה נפרדת טורפים חלמונים סוכר וקורנפלור
- יוצקים את החלב החם על תערובת החלמונים תוך כד בחישה
- מחזירים לסיר ומבשלים תוך בחישה נמרצת עד להסמכה
- מסירם מהאש ומוסיפים את הג'לטין. מערבבים להמסה
- מצננים את התערובת לטמ' של 35 מעלות
- מקציפים שמנת מתוקה ומסקרפונה ומקפלים לקרם.
- מניחים בתחתית תבנית בקוטר 24 את מרנג השוקולד פקאן
- שמים כ1/3 מכמות המוס מניחים את שכבת הקארנץ ומכסים ביתרת המוס.
- מקפיאים לפחות 6 שעות
שנטילי שוקולד לבן
- מרתיחים שמנת ווניל ומשהים 10 דק'
- מחממים שוב לסף רתיחה ומסננים מעל השוקולד
- טוחנים לאמולסיה ומצננים לילה
- מקציפים עד למרקם נח לזילוף ומזלפים מעל העוגה בצורת ספירלה
צילום: אלי סגל סטיילינג: נועה קנריק
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/yc6y9cno
מדהימה, שנים אני מחפשת מתכון מוצלח לעוגה הזאת.
תודה מלכי.
איזה כיף… תחזרי לספר איך יצא 🙂
העוגה נראית מדהימה וכזו ששווה את הזמן שמושקע בהכנתה. בהחלט אחזור לספר איך יצא. תודה אלופה
היי מלכי. העוגה נראית מושלם!! אני רוצה להכין ויש לי רק תבנית מרובעת של 20/30 נראה לך שיצא טוב?
יצא מצויין, רק תבדקי במשבון את ההמרה של הגודל. יש כאן קישור https://malky-adler.co.il/%D7%90%D7%95%D7%93%D7%95%D7%AA-%D7%9E%D7%9C%D7%9B%D7%99-2/%D7%A9%D7%90%D7%9C%D7%95%D7%AA-%D7%A0%D7%A4%D7%95%D7%A6%D7%95%D7%AA/
הי! מה הסיבה שמשהים את החלב ו ווניל לפני שמרתיחים שוב ואז מסננים מעל השוקולד? ולמה מסננים..?
משהים כדי למצות את טעם מהמקל ווניל ומסננים כדי להוציא אותו, אם את משתמשת במשחת וניל אין צורך
היי מלכי, העוגה נראית מדהים אין ספק שאני הולכת להכין כקינוח לחג!!
שאלה קטנה: האם לאחר 6 שעות במקפיא העוגה חייבת להיות במקפיא?? או שניתן לשמור עליה במקרר??
תודה וחג שמח
ניתן לשמור כמה ימים במקרר, בכל מקרה אוכלים אותה מופשרת מהמקרר
נראת מצוין.
הולכת להכין לחג…
אפשר להקפיא מהיום נכון?
פקאן טבעי לא מסוכר נכון?
לגבי תבנית הכונה לרינג או תבנית קפיצית?
אין בעיה להקפיא בקופסה אטומה
פקאן טבעי
אני משתמשת ברינגים, אבל את יכולה בתבנית באותו קוטר. מה שנח לך
מלכי יצא מושלם!!!
תודה רבה!!!
אפשר להקפיא יחד עם השנטילי?
איזה כיף לשמוע. ניתן להקפיא בקופסה אטומה
היי מלכי, אם אין לי מחית או מקל וניל אלא תמצית טהורה, זה יכול ללכת?
מה יחס ההמרה?
כתוב, כפית תמצית ווניל
מלכי העוגה יצאה מעולה מעולה מעולה!
ליקקו את הצלחות!
תודה
איזה כיף לשמוע. תודה שחזרת לדווח.
לשנטילי
לא ציינת איזו שמנת
אשמח לתגובה מהירה
רוצה להכין לשבת
תודה
שמנת מתוקה
העוגה נראית מעולה.
אפשר לשים במקום גבינת מסקרפונה גבינת נפוליאון טבעי ?
פחות מתאים. מסקרפונה זה יותר כמו שמנת מתוקה. זה 40% שומן. נפולאון לא מחליף אותה
העדיפות ללוטוס או לנוגט
מה שאת אוהבת. אני אישית אוהבת נוגט
מלכי היקרה,
המתכונים שלך מושלמים, מושקעים וטעימים אחד אחד.
כבר ניסיתי כמה…
בעוגה הזו יש אפשרות להשתמש בממרח פסק זמן במקום מחית נוגט?
ועוד שאלה, אם אני רוצה גודל של 2 אינגליש קייק, אותה כמות?
תודה.
לא מכירה את הרכיבים של ממרח פסק זמן, אבל לדעתי אפשר להחליף.
צריך לחשב לפי המידות, את יכולה להכניס כאן מידות תבנית ולבדוק המרה של הכמות.
קרם מסקרפונה 38% יהיה טוב לעוגה?
כן. בד"כ מסקרפונה זה 40%
קניתי את המסקרפונה ולא נראה לי שאספיק להכין לפני שהתאריך יפוג. אפשר להקפיא את המסקרפונה?
לא ממליצה, לא יקציף לך. לדעתי ברב המקרים זה טוב גם אחרי התאריך. של איזה חברה קנית?
הי מלכי,
לאיזו מחלבה יש מסקרפונה מהדרין? (אני חושבת שגד ותנובה הן לא מהדרין…)
חשבתי להכין את העוגה כעוגת קומות ליום הולדת? מה דעתך? לא יקרוס? אם יש לך המלצה אחרת אשמח לשמוע.
תודה אלופה!
יש לצוריאל וליעקבס.
לא עושים עוגת מוס בקומות.
במתכון במוס מסקרפונה כתוב לטרוף חלמונים, סוכר וקורנפלור. מה שמים בפסח במקום?
עכשיו שמתי לב שכתבת לשים קמח תמי ללא קטניות היכן ניתן לרכוש כזה?
לפני כמה שנים היה בזופרים, אני לא יודעת אם תמי ממשיכה ליצר ללא קטניות. יתכן שאפשר לשים קמח תפו"א, אבל לא ניסיתי. לפעמים הוא שונה במרקם מקורנפלור.
הכנתי את העוגה יצא מדהים, רציתי לשאול האם זה יכול לעמוד מספר שעות על השולחן באירוע? תודה רבה!
כמו כל עוגת מוס. עדיף לשים קפוא ואז יכול להיות כמה שעות. כמובן בחדר ממוזג
אם יש לי רק פקאן מסוכר,זה בסדר?
לדעתי מתוק מדי, אבל אפשרי
הי מלכי,
האם אפשר לוותר על הלוטוס לגמרי?
בעיני יש לו טעם דומיננטי קצת.
אפשר להחליף במחית נוגט
היי
לקרם שנטילי גירסא ביתית ,
אפשר להחליף בתמצית וניל ? או אינסטנט פודינג ? אם כן כמה
ווניל זה תבלין. אפשר לשים תמצית ווניל. מומלץ להשתמש בתמצית איכותית ולא בתמצית שמוכרים בסופר שאין בינה ובין ווניל שום קשר.
כמובן שאפשר לוותר על התבלין
כמה זמן מפשירים את העוגה לפני האכילה?
עד שהיא לגמרי מופשרת, אפשר 4 שעות במקרר או שעה וחצי שעתיים בטמפרטורת חדר. תלוי במזג האוויר. בקיץ בחדר ממוזג או לא ממוזג או בחורף?
מלכי יקרה, תודה רבה על המתכונים המעולים! לגבי השנטילי, חיפשתי בכמה חנויות שוקולד לבן ולא מצאתי. שוקולד חלב זה בסדר? או שלא ישתלב?
בהחלט
אם אין לי ידע בהכנת עוגת ויטרינה יש לי מה לנסות?
קשה לי לענות על זה. אני מנסה עד כמה שאפשר להסביר את המתכון
רציתי לדעת מה הכוונה לטחון לאמולסיה ? איפה טוחנים ואיך ?
תודה רבה
לטחון בבלנדר מוט
היי!
תודה על המתכונים האלופים..
הכנתי את המרנג וזה בערך כבר שעתיים בתנור והתחתית לא מתקשה את יודעת להגיד אולי למה זה קורה???
ומה אפשר לעשות???
תודה ויום מושלם…
זה אמור להתייבש בחום נמוך, זה מוצר יחסית גדול אז יתכן שלוקח זמן ייבוש. עדיף טורבו שמייש טוב יותר
אפשר לוותר על הגלטין?
אם תוותרי ברגע שהעוגה תפשיר תקבלי שלולית. אם את רוצה לוותר תצטרכי לאכול קפוא או חצי קפוא, מה שישפיע על הטעם.