• Facebook
    • YouTube
    • Instagram
  • להזמנות ומידע נוסף חייגו 054-4844331

  • מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    שויצריה הקטנה
    דף הבית / מתכונים / מתכונים לאירוח

    שויצריה הקטנה

    שוויצריה הקטנה היא אחת העוגות המצליחות של קונדיטוריה ביסקוטי ויש לא מעט וריאציות של העוגה המוצלחת הזו.
    גם אני עשיתי ניסויים לשילוב הטעמים המוצלח הזה וזו התוצאה. אמנם העוגה מצריכה השקעה אך היא שווה את התוצאה.

    זו אחת העוגות שגרפה הכי הרבה צפיות בפייסבוק שלי

    תבנית בקוטר 24

    חומרים

    למרנג שוקולד פקאן

    2 חלבונים
    90 גרם סוכר
    30 גרם אבקת סוכר
    45 גרם אגוזי פקאן
    30 גרם שוקולד מריר

    שכבת קראנץ

    75 גרם שוקולד מריר
    60 גרם ממרח לוטוס או מחית נוגט לפסח
    20 גרם חמאה
    45 גרם פקאן טחון גס
    25 גרם פיצפוצי אורז או קוקוס קלוי לפסח

    מוס מסקרפונה

    450 מ"ל חלב
    100 גרם סוכר
    40 גרם קורנפלור או תערובת קמח תמי ללא קטניות
    1/2 כפית משחת וניל או כפית תמצית וניל
    6 חלמונים
    6 גר' ג'לטין מומס ב36 מ"ל מים
    280 מ"ל שמנת מתוקה 38%
    280 גרם גבינת מסקרפונה

    שנטילי שוקולד לבן

    160 גר' שמנת מתוקה
    75 גר' שוקולד לבן
    1/2 כפית משחת וניל או מקל וניל

    אופן ההכנה:

    מרנג

    • שמים את החלבונים והסוכר בסיר על בן מרי ומחממים עד להמסת הסוכר. מידי פעם מערבבים על מנת לא לקבל חביתה
    • מעבירים את החלבונים והסוכר לקערת המיקסר ומקציפים עד לקבלת מרנג יציב
    • טוחנים במעבד מזון את אבקת הסוכר , הפקאן והשוקולד ומקפלים אל החלבונים
    • מזלפים על נייר אפיה עיגול בקוטר 22 ס"מ ואופים כשעה בחום של 90 מעלות עד שהתחתית מתנתקת מנייר האפייה

    שכבת קראנץ

    • ממיסים את השוקולד
    • מוסיפים את החמאה ומערבבים
    • מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים
    • שוטחים בתבנית בקוטר 22 ומקפיאים

    מוס מסקרפונה

    • מרתיחים את החלב והווניל
    • בקערה נפרדת טורפים חלמונים סוכר וקורנפלור
    • יוצקים את החלב החם על תערובת החלמונים תוך כד בחישה
    • מחזירים לסיר ומבשלים תוך בחישה נמרצת עד להסמכה
    • מסירם מהאש ומוסיפים את הג'לטין. מערבבים להמסה
    • מצננים את התערובת לטמ' של 35 מעלות
    • מקציפים שמנת מתוקה ומסקרפונה ומקפלים לקרם.
    • מניחים בתחתית תבנית בקוטר 24 את מרנג השוקולד פקאן
    • שמים כ1/3 מכמות המוס מניחים את שכבת הקארנץ ומכסים ביתרת המוס.
    • מקפיאים לפחות 6 שעות

    שנטילי שוקולד לבן

    • מרתיחים שמנת ווניל ומשהים 10 דק'
    • מחממים שוב לסף רתיחה ומסננים מעל השוקולד
    • טוחנים לאמולסיה ומצננים לילה
    • מקציפים עד למרקם נח לזילוף ומזלפים מעל העוגה בצורת ספירלה

     

    צילום: אלי סגל סטיילינג: נועה קנריק

    קישור מקוצר: https://tinyurl.com/yc6y9cno
    שיתוף
    פורסם ב: מתכונים לפסח, עוגות גבינה, עוגות ראווה תגיות: ללא גלוטן, מסקרפונה, פסח, פקאן, פרנג
    « הקודם
    הבא »

    מתכונים נוספים שעשויים לעניין אתכם

    עוגיות שוקולד צ'יפס לפסח

    עוגיות שוקולד צ'יפס כשרות לפסח

    בחושה פיסטוק ללא גלוטן

    בחושה פיסטוק ללא גלוטן

    טארט שוקולד לוז לפסח

    טארט שוקולד לוז לפסח

    קטגוריות נוספות

    עוגות ראווה >
    עוגות שמרים >
    עוגות בחושות >
    קינוחי כוסות >
    קינוחים אישיים >

    פגשו אותי בפייסבוק

    מלכי אדלר‏

    עקבו אחריי באינסטגרם

    מלכי אדלר באינסטגרם >

    עוגת מוס פטל ווניל
    ריבועי שוקולד שומשום
    מוס שוקולד חלב וקסיס
    מוס שוקולד לבן וקרמל
    טריקולד פרווה
    מגנום ווניל קרמל
    הישארו מעודכנים לפני כולם!

    54 תגובות

    1. צוף מרץ 21, 2018 בשעה 7:48 pm הגב

      מדהימה, שנים אני מחפשת מתכון מוצלח לעוגה הזאת.
      תודה מלכי.

      • malky adler מרץ 22, 2018 בשעה 9:04 am הגב

        איזה כיף… תחזרי לספר איך יצא 🙂

    2. תמי מרץ 22, 2018 בשעה 4:55 pm הגב

      העוגה נראית מדהימה וכזו ששווה את הזמן שמושקע בהכנתה. בהחלט אחזור לספר איך יצא. תודה אלופה

    3. Orit אפריל 4, 2018 בשעה 2:27 pm הגב

      היי מלכי. העוגה נראית מושלם!! אני רוצה להכין ויש לי רק תבנית מרובעת של 20/30 נראה לך שיצא טוב?

      • malky adler אפריל 5, 2018 בשעה 9:01 am הגב

        יצא מצויין, רק תבדקי במשבון את ההמרה של הגודל. יש כאן קישור https://malky-adler.co.il/%D7%90%D7%95%D7%93%D7%95%D7%AA-%D7%9E%D7%9C%D7%9B%D7%99-2/%D7%A9%D7%90%D7%9C%D7%95%D7%AA-%D7%A0%D7%A4%D7%95%D7%A6%D7%95%D7%AA/

    4. שני אפריל 10, 2019 בשעה 1:37 pm הגב

      הי! מה הסיבה שמשהים את החלב ו ווניל לפני שמרתיחים שוב ואז מסננים מעל השוקולד? ולמה מסננים..?

      • malky adler אפריל 10, 2019 בשעה 2:49 pm הגב

        משהים כדי למצות את טעם מהמקל ווניל ומסננים כדי להוציא אותו, אם את משתמשת במשחת וניל אין צורך

    5. אתי אפריל 12, 2019 בשעה 3:41 am הגב

      היי מלכי, העוגה נראית מדהים אין ספק שאני הולכת להכין כקינוח לחג!!
      שאלה קטנה: האם לאחר 6 שעות במקפיא העוגה חייבת להיות במקפיא?? או שניתן לשמור עליה במקרר??
      תודה וחג שמח

      • malky adler אפריל 14, 2019 בשעה 6:19 am הגב

        ניתן לשמור כמה ימים במקרר, בכל מקרה אוכלים אותה מופשרת מהמקרר

    6. יהודית מאי 27, 2019 בשעה 8:12 am הגב

      נראת מצוין.
      הולכת להכין לחג…
      אפשר להקפיא מהיום נכון?
      פקאן טבעי לא מסוכר נכון?
      לגבי תבנית הכונה לרינג או תבנית קפיצית?

      • malky adler מאי 27, 2019 בשעה 8:33 am הגב

        אין בעיה להקפיא בקופסה אטומה
        פקאן טבעי
        אני משתמשת ברינגים, אבל את יכולה בתבנית באותו קוטר. מה שנח לך

    7. יהודית מאי 27, 2019 בשעה 9:09 pm הגב

      מלכי יצא מושלם!!!
      תודה רבה!!!
      אפשר להקפיא יחד עם השנטילי?

      • malky adler מאי 28, 2019 בשעה 6:39 am הגב

        איזה כיף לשמוע. ניתן להקפיא בקופסה אטומה

    8. לאה יולי 11, 2019 בשעה 8:34 am הגב

      היי מלכי, אם אין לי מחית או מקל וניל אלא תמצית טהורה, זה יכול ללכת?
      מה יחס ההמרה?

      • malky adler יולי 11, 2019 בשעה 1:10 pm הגב

        כתוב, כפית תמצית ווניל

        • לאה יולי 28, 2019 בשעה 9:36 am הגב

          מלכי העוגה יצאה מעולה מעולה מעולה!
          ליקקו את הצלחות!
          תודה

          • malky adler יולי 28, 2019 בשעה 12:00 pm הגב

            איזה כיף לשמוע. תודה שחזרת לדווח.

    9. חני יולי 18, 2019 בשעה 5:44 pm הגב

      לשנטילי
      לא ציינת איזו שמנת
      אשמח לתגובה מהירה
      רוצה להכין לשבת
      תודה

      • malky adler יולי 18, 2019 בשעה 6:06 pm הגב

        שמנת מתוקה

    10. מרים אפריל 30, 2020 בשעה 2:05 pm הגב

      העוגה נראית מעולה.
      אפשר לשים במקום גבינת מסקרפונה גבינת נפוליאון טבעי ?

      • malky adler מאי 1, 2020 בשעה 9:53 am הגב

        פחות מתאים. מסקרפונה זה יותר כמו שמנת מתוקה. זה 40% שומן. נפולאון לא מחליף אותה

    11. חני יוני 3, 2020 בשעה 12:26 pm הגב

      העדיפות ללוטוס או לנוגט

      • malky adler יוני 3, 2020 בשעה 1:15 pm הגב

        מה שאת אוהבת. אני אישית אוהבת נוגט

    12. ענת יולי 22, 2020 בשעה 8:58 pm הגב

      מלכי היקרה,

      המתכונים שלך מושלמים, מושקעים וטעימים אחד אחד.
      כבר ניסיתי כמה…
      בעוגה הזו יש אפשרות להשתמש בממרח פסק זמן במקום מחית נוגט?
      ועוד שאלה, אם אני רוצה גודל של 2 אינגליש קייק, אותה כמות?

      תודה.

      • malky adler יולי 23, 2020 בשעה 6:07 am הגב

        לא מכירה את הרכיבים של ממרח פסק זמן, אבל לדעתי אפשר להחליף.
        צריך לחשב לפי המידות, את יכולה להכניס כאן מידות תבנית ולבדוק המרה של הכמות.

    13. יעל אוגוסט 3, 2020 בשעה 12:32 pm הגב

      קרם מסקרפונה 38% יהיה טוב לעוגה?

      • malky adler אוגוסט 3, 2020 בשעה 12:34 pm הגב

        כן. בד"כ מסקרפונה זה 40%

    14. יעל אוגוסט 19, 2020 בשעה 6:38 pm הגב

      קניתי את המסקרפונה ולא נראה לי שאספיק להכין לפני שהתאריך יפוג. אפשר להקפיא את המסקרפונה?

      • malky adler אוגוסט 20, 2020 בשעה 10:14 am הגב

        לא ממליצה, לא יקציף לך. לדעתי ברב המקרים זה טוב גם אחרי התאריך. של איזה חברה קנית?

    15. מיכל דצמבר 6, 2020 בשעה 1:49 pm הגב

      הי מלכי,
      לאיזו מחלבה יש מסקרפונה מהדרין? (אני חושבת שגד ותנובה הן לא מהדרין…)
      חשבתי להכין את העוגה כעוגת קומות ליום הולדת? מה דעתך? לא יקרוס? אם יש לך המלצה אחרת אשמח לשמוע.
      תודה אלופה!

      • malky adler דצמבר 7, 2020 בשעה 7:07 am הגב

        יש לצוריאל וליעקבס.
        לא עושים עוגת מוס בקומות.

    16. בלהה שוק מרץ 15, 2021 בשעה 11:39 am הגב

      במתכון במוס מסקרפונה כתוב לטרוף חלמונים, סוכר וקורנפלור. מה שמים בפסח במקום?

    17. בלהה שוק מרץ 15, 2021 בשעה 11:41 am הגב

      עכשיו שמתי לב שכתבת לשים קמח תמי ללא קטניות היכן ניתן לרכוש כזה?

      • malky adler מרץ 15, 2021 בשעה 11:50 am הגב

        לפני כמה שנים היה בזופרים, אני לא יודעת אם תמי ממשיכה ליצר ללא קטניות. יתכן שאפשר לשים קמח תפו"א, אבל לא ניסיתי. לפעמים הוא שונה במרקם מקורנפלור.

    18. נועה מאי 8, 2021 בשעה 6:16 pm הגב

      הכנתי את העוגה יצא מדהים, רציתי לשאול האם זה יכול לעמוד מספר שעות על השולחן באירוע? תודה רבה!

      • malky adler מאי 8, 2021 בשעה 6:26 pm הגב

        כמו כל עוגת מוס. עדיף לשים קפוא ואז יכול להיות כמה שעות. כמובן בחדר ממוזג

    19. אני מאי 15, 2021 בשעה 7:34 pm הגב

      אם יש לי רק פקאן מסוכר,זה בסדר?

      • malky adler מאי 15, 2021 בשעה 9:03 pm הגב

        לדעתי מתוק מדי, אבל אפשרי

    20. רחל מרץ 7, 2022 בשעה 10:24 pm הגב

      הי מלכי,
      האם אפשר לוותר על הלוטוס לגמרי?
      בעיני יש לו טעם דומיננטי קצת.

      • malky adler מרץ 8, 2022 בשעה 12:46 pm הגב

        אפשר להחליף במחית נוגט

    21. לי מרץ 21, 2022 בשעה 5:32 pm הגב

      היי
      לקרם שנטילי גירסא ביתית ,
      אפשר להחליף בתמצית וניל ? או אינסטנט פודינג ? אם כן כמה

      • malky adler מרץ 22, 2022 בשעה 7:21 am הגב

        ווניל זה תבלין. אפשר לשים תמצית ווניל. מומלץ להשתמש בתמצית איכותית ולא בתמצית שמוכרים בסופר שאין בינה ובין ווניל שום קשר.
        כמובן שאפשר לוותר על התבלין

    22. אופיר יוני 16, 2022 בשעה 7:05 pm הגב

      כמה זמן מפשירים את העוגה לפני האכילה?

      • malky adler יוני 19, 2022 בשעה 6:35 am הגב

        עד שהיא לגמרי מופשרת, אפשר 4 שעות במקרר או שעה וחצי שעתיים בטמפרטורת חדר. תלוי במזג האוויר. בקיץ בחדר ממוזג או לא ממוזג או בחורף?

    23. לאה יוני 30, 2022 בשעה 8:19 pm הגב

      מלכי יקרה, תודה רבה על המתכונים המעולים! לגבי השנטילי, חיפשתי בכמה חנויות שוקולד לבן ולא מצאתי. שוקולד חלב זה בסדר? או שלא ישתלב?

      • malky adler יולי 5, 2022 בשעה 1:57 pm הגב

        בהחלט

    24. פייגי יולי 21, 2022 בשעה 5:59 pm הגב

      אם אין לי ידע בהכנת עוגת ויטרינה יש לי מה לנסות?

      • malky adler יולי 24, 2022 בשעה 9:55 am הגב

        קשה לי לענות על זה. אני מנסה עד כמה שאפשר להסביר את המתכון

    25. שירה ספטמבר 22, 2022 בשעה 8:41 am הגב

      רציתי לדעת מה הכוונה לטחון לאמולסיה ? איפה טוחנים ואיך ?
      תודה רבה

      • malky adler ספטמבר 25, 2022 בשעה 5:47 am הגב

        לטחון בבלנדר מוט

    26. עדן יוני 10, 2024 בשעה 9:27 pm הגב

      היי!
      תודה על המתכונים האלופים..
      הכנתי את המרנג וזה בערך כבר שעתיים בתנור והתחתית לא מתקשה את יודעת להגיד אולי למה זה קורה???
      ומה אפשר לעשות???
      תודה ויום מושלם…

      • malky adler יוני 13, 2024 בשעה 10:22 am הגב

        זה אמור להתייבש בחום נמוך, זה מוצר יחסית גדול אז יתכן שלוקח זמן ייבוש. עדיף טורבו שמייש טוב יותר

    27. ריקי אוגוסט 1, 2024 בשעה 2:33 pm הגב

      אפשר לוותר על הגלטין?

      • malky adler אוגוסט 5, 2024 בשעה 1:02 pm הגב

        אם תוותרי ברגע שהעוגה תפשיר תקבלי שלולית. אם את רוצה לוותר תצטרכי לאכול קפוא או חצי קפוא, מה שישפיע על הטעם.

    השארת תגובה

    ביטול

    מלכי אדלר

    מלכי אדלר, קונדיטורית המתמחה במתכונים איכותיים ומיוחדים. מספקת שירותי קונדיטוריית פטיסרי לארועים בכשרות מהדרין. מעבירה סדנאות מקצועיות בטכניקות חדשניות, ועוסקת בבניית מתכונים לחברות וכתיבה עיתונאית.

    קרא עוד >

    ניווט מהיר
    • אודות מלכי
    • סדנאות
    • מתכונים
    • הפקת אירועים
    • מתכונים לחברות
    • מן התקשורת
    • שאלות נפוצות
    • About
    הישארו מעודכנים

    הצטרפו לניוזלטר של מלכי וקבלו עדכונים שוטפים, מתכונים בלעדיים, הטבות ועוד:

    שמרו על קשר

    טלפון: 054-4844331
    אימייל: malky@malky-adler.co.il

    מוזמנים לעקוב:

    • Facebook
    • YouTube
    • Instagram
    Created by Web3d
    כל הזכויות שמורות 2018 © מלכי אדלר malky adler
    גלילה לראש העמוד
    דילוג לתוכן
    פתח סרגל נגישות כלי נגישות

    כלי נגישות

    • הגדל טקסטהגדל טקסט
    • הקטן טקסטהקטן טקסט
    • גווני אפורגווני אפור
    • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
    • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
    • רקע בהיררקע בהיר
    • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
    • פונט קריאפונט קריא
    • איפוס איפוס