בצק שמרים נימוח עם מילוי תפוחים מקורמלים מועשר בצימוקים או חמוציות
3 גלילות
בצק
1 ק"ג קמח
330 מ"ל מים בטמ' חדר
40 גרם שמרים יבשים
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
כפית מלח
3 ביצים M
1 חלמון
200 גרם חמאה / מרגרינה רכה
מילוי
5 תפוחים גרנד קלופים וחתוכים לקוביות
50 גרם (1/4 כוס) מיץ לימון
300 גרם (כוס וחצי) סוכר
60 גרם חמאה /מרגרינה
50 גרם חמוציות/צימוקים
1/4 כפית קינמון
100 גרם פטיבר טחון
אופן ההכנה:
בצק
- מערבבים את הקמח והשמרים היבשים
- שמים את כל החומרים מלבד החמאה והמלח ולשים כ7 דקות
- מוסיפים את החמאה והמלח בהדרגה וממשיכים ללוש עוד כ5 דק'
- מעבירים לקערה ומתפיחים במקרר 6 שעות.
- ניתן להתפיח כשעה – שעה וחצי מחוץ למקרר , אך הבצק יותר נח לעבודה לאחר התפחת לילה במקרר.
למילוי
- משרים את התפוחים בלימון בזמן הכנת הקרמל
- מכינים קרמל מהסוכר
- מוסיפים חמאה
- מוסיפים תפוחים וחמוציות ומבשלים עד לריכוך
- מוסיפים קינמון ומצננים
- מוסיפים את פירורי הפטיבר
- מחלקים את הבצק ל6 חלקים שווים
- מרדדים כל חלק לעלה ומורחים עליו את המילוי. מגלגלים לרולדה
- כל 2 יחידות מגלגלים סביב עצמם
- מעבירים לתבנית אפיה ומתפיחים כחצי שעה
- אופים כ40 דק' בחום של 170 מעלות.
צילום: אלי סגל סטיילינג: נועה קנריק
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/ya8xrkxq
היי.
אפשר להשתמש בבצק הזה גם למילוי שוקולד?
בהחלט
האם אפשר לשים נוטרינה במקום מרגרינה?
כן
ברכיבים של הבצק לא כתוב כמה מלח.. ובהוראות הכנה של הבצק כתוב לשים את החמאה והמלח אחרי לישה.. כמה מלח צריך?
קורט (כחצי כפית)
הי מלכי
הבצק בקושי תפח במקרר ידוע לך מה הסיבה?
כמה זמן היה במקרר? אולי תוציאי קצת לטמ' חדר, כמות השמרים הייתה כמו במתכון? לשת במיקסר 10 דקות?
8 שעות, כמות השמרים היתה תקינה ואכן לשתי במיקסר, הוצאתי לטפ' החדר לשתי שוב ידנית המתנתי שעה גם לא כ"כ תפח אבל בסוף יצא מצויין. אם אני חושבת אז יתכן שהמים היו קצת קרים וזה מנע התפחה?
לא. מומלץ להשתמש במים קרים כי הלישה והחיכוך מחמם את הבצק וכשמים חמים הבצק נהיה חם מידי ומונע התפחה
מלכי שלום
רציתי לשאול אם אני רוצה להחליף את השמרים יבשים בשמרים טריים (גרגירים) ומשפר אפיה מה הכמות?
תודה רבה
המרה של שמרים יבשים בטריים הוא פי 3.
אני לא משתמשת במשפר אפייה
שלום מלכי
לגבי במילוי את פירורי הפתי בר מערבבים עם התפוחים אחרי קירמול?או שמפזרים על הבצק את הפרורים ואז שמים את התפוחים המקורמלים?
שאלה שניה אחרי אפיה כשהמילוי של העוגה הוא תפוחים לא שמים סירופ על העוגה בעודה חמה כמו בעוגות שמרים עם שוקולד?
השלבים כתובים לפי סדר ההכנה, אז כן… מקרמלים את התפוחים עד ריכוך ואז מוסיפים את הפטיבר.
יש מילוי פרי שהוא לא מילוי יבש ואין צורך בסירופ. אם היה צריך הייתי כותבת כפי שכתוב במתכוני שמרים אחרים באתר.
בהצלחה
היי מלכי, בוקר טוב. עשיתי ב- ד- יוק לפי המרשם כולל שקילה של המוצרים… ויצא המון בצק וקצת מילוי… לדעתי ניתן חלק את הבצק ל- 8 ולהגדיל את כמו המילוי.
עוגה מושלמתתת
כבר פעם שניה שאני מכינה…
בפעם הראשונה באמת המילוי הספיק לי רק ל 2 פסים, אז בפעם השניה הכנתי את המלית פי 1.5
תודה רבה
מלכי שלום
במתכון רשום 40 גרם שמרים 2.5 כפות ובמתכון אחר של שמרים קרנץ חלבה רשמת 25 גרם שמרים 2.5 כפות מה הגרם המדויק? תודה
המשקל תמיד מוביל (נפח פחות מדוייק – כף גדושה או מחוקה משפיעה על המשקל)
תודה
אבל סורי שוב… שקלתי 40 גרם זה יצא 6 כפות
הכנתי את הבצק והוא מריח שמרים חריף… זה לא עלול להחמיץ עם הכמות הענקית של השמרים?