הכל התחיל כרעיון של משלוח מנות מפלצת העוגיות, הזמנתי שקיות לעוגיות משיין, ורציתי כמה סוגי עוגיות.
התחלתי לשחק עם הבצק וראיתי כמה קל להכין בצק אחד ולשחק עם התוספות.
נסו ותראו כמה זה נחמד. אפשר לשים כל תוספת שאהבים.
כ40 עוגיות
חומרים
200 גרם חמאה רכה
200 גרם סוכר לבן
125 גרם סוכר דמררה
1 ביצה לארג' (65 גרם)
330 גרם קמח
2/3 כפית אבקת אפיה
2/3 כפית סודה לשתיה
תוספות:
50 גרם שוקולד מומס
50 גרם שוקולד מריר קצוץ
50 גרם שוקולד לבן קצוץ
50 גרם שוקולד חלב קצוץ
50 גרם שוקולד פטל קצוץ
50 גרם פיסטוקים קצוצים
50 גרם אגוזי לוז קלויים קצוצים
אופן ההכנה:
- מקרימים במיקסר עם וו גיטרה חמאה חתוכה לקוביות וסוכרים
- מוסיפים ביצה ומערבלים עד לאיחוד
- מוסיפים קמח, אבקת אפיה וסודה לשתיה ומערבבים רק עד לאיחוד
- מוציאים חצי מהבצק מהמיקסר ומוסיפים שוקולד מומס
- מחלקים כל חלק של בצק לעוד 2 חלקים, כך שיש לנו 2 חלקים עם שוקולד ו2 חלקים ללא שוקולד
- מתחילים לשחק עם התוספות, זה מה שאני עשיתי:
- לרבע מהבצק החום מוסיפים אגוזי לוז ומערבבים.
- לרבע מהבצק הלבן מוסיפים שוקולד מריר קצוץ ומערבבים
- לרבע מהבצק הלבן מוסיפים פיסטוקים ומערבבים
- רבע חום נשאר ללא תוספות
- מגלגלים כדורים במשקל של כ23 גרם
- מסדרים במרווחים על נייר אפייה – העוגיות מתפשטות באפייה.
- אופים בחום של 170 כ12-13 דקות
- מיד כשיוצא מהתנור מפזרים את השוקולד הקצוץ, כך שהחום של העוגיות ממיס מעט את השוקולד והוא נדבק לעוגיות.
- אם העוגיות התקררו והשוקולד לא נמס, תכניסו לתנור לעוד דקה או 2 דקות.
- מצננים על רשת צינון. אורזים יפה, מסדרים בסלסלה, מצרפים בקבוק חלב ושולחים לאהובים עליכם.
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y8owkx9p
זה יצא מדהים!
הטעמים משתלבים יחד נפלא,
אל תוותרו על השוקולד פטל:)