עוגת גבינה בחושה בתוספת ריבת חלב ופירורי קרמבל מעל. עוגה עסיסית וקצת אחרת מעוגות הגבינה הקלאסיות
תבנית בקוטר 24
חומרים
170 גרם חמאה
350 גרם (1 +3/4 כוס) סוכר
כפית משחת וניל / תמצית וניל
170 גרם גבינה 30% שומן
170 גרם גבינה 9% שומן
320 גרם (2+1/3 כוסות) קמח
כף אבקת אפייה
4 ביצים
4 כפות ריבת חלב
קרמבל
70 גרם חמאה
70 גרם סוכר דמררה (1/3 כוס)
140 גרם (כוס) קמח
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל 160 מעלות
- מקרימים את החמאה והסוכר באמצעות וו גיטרה עד לקבלת תערובת קרמית חלקה.
- מוסיפים וניל וגבינות ומערבבים
- מערבבים את הקמח ואבקת האפייה ומוסיפים לתערובת את הקמח והביצים לסירוגין
- מורידים 4 כפות גדושות מהתערובת ומערבבים עם ריבת חלב
- שמים מחצית מתערובת בתבנית מורחים מעל את הגבינה וריבת החלב, ומסיימים ביתרת הגבינה.
- מכינים את הקרמבל:
- שמים במעבד מזון את כל חומרי הקרמבל ומעבדים בפולסים עד לקבלת תערובת פירורית ומפזרים על העוגה
- אופים 50 דקות
- מקררים כ5 שעות במקרר
צילום: נחמי וולף סטיילינג: מיכל ליבוביץ'
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/ydvxpthp
אפשר להקפיא?
כן