עוגת שוקולד חמה, והפעם עם ליבת לוטוס, שילוב מנצח של שוקולד וממרח לוטוס. הקינוח פרווה ומצוין לארוחת שבת. מחממים כמה דקות על הפלטה ואתם מסודרים.
קינוח קל להכנה. אפשר לשמור במקפיא לא אפוי ולהכניס לכמה דקות לתנור ויש לכם קינוח חם, מפנק וטעים.
12 יחידות
חומרים
250 גרם שוקולד מריר
55 גרם (1/3 כוס) שמן
4 ביצים
200 גרם אבקת סוכר
40 גרם (2 כפות) קמח
2-3 כפות ממרח לוטוס (חלק או קראנץ' לבחירתכם)
אופן ההכנה:
- ממיסים שוקולד ושמן
- מקציפים ביצים ואבקת סוכר על לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
- מוסיפים את השוקולד המומס לתערובת הביצים ומערבבים
- מוסיפים קמח ומערבבים לאיחוד
- יוצקים לתבנית מאפינס, מומלץ להיעזר בשק זילוף.
- שמים את ממרח הלוטוס בשק זילוף, ומזריקים במרכז כל מאפינס מהממרח.
- אופים בחום של 190 מעלות (טורבו) 10-12 דקות עד שהשוליים יציבים והמרכז עדיין נוזלי.
- אני אוהבת להקפיא כחצי שעה לפני האפייה.
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/yez6gk6s
תודה רבה על המתכון
ורציתי לשאול איפה קונים את הנירות החומים האלה?
אלי אספרס
נוגט גם יתאים?
ברור
את הנירות החומים האלה צריך לאפות בתוך תבנית שקעים, או שהם יציבים גם בפני עצמם?
אני שמה בתבנית שקעים. נראה לי שאפשר גם בלי
מה העניין שציינת שאת אוהבת להקפיא לפני האפיה?
למה זה טוב?
תודה מראש.
כשזה מעט קפוא השוליים נאפים והמרכז נשאר נוזלי יותר
האם אפשר להקפיא לאחר האפיה?
בהחלט
איפה אפשר לקנות כאלו ניירות בירושלים?
תודה רבה ניראה ממש טוב!!
אני הזמנתי מאלי אקספרס.
אשמח גם לדעת מה הגודל של זה
המנג'טים קוטר 5 ס"מ
אשמח לדעת מה הגודל של הניירות
קוטר 5 ס"מ
כמו תבנית מאפינס
האם יש משהו אחר שניתן לשים במקום הלוטוס?
מחית פרלינה
יש לי לחצן אדים בתנור האם כדאי להוסיף?
איך זה יוצא מלמעלה פריך?
אף פעם לא ניסיתי להוסיף אדים לעוגות. זה בד"כ מצויין ללחם וחלות
שלום מלכי,
האם העוגות יהיו טובות גם אחרי חימום קל על פלטה אחרי הקפאה והפשרה ?
בהחלט
למה להקציף הביצים?
כדי לקבל מרקם אוורירי ולא דחוס
היי מלכי
האם להקציף את הביצים מופרדות או שלמות?
שלמות
אם צריך להפריד, אני כותבת
היי מלכי המהממת,
תודה רבה על כל המתכונים המדהימים!
רציתי לשאול האם ניתן להפחית מאבקת הסוכר קצת?
וכן אם אין לי טורבו בתנור, עדיין ייצא טוב?
תודה מראש
את יכולה להוריד 10% מכמות הסוכר אם זה מדי מתוק לך.
בלי טורבו יתכן שזמן האפייה יהיה טיפה יותר ארוך