בייגל שמרים רך וטעים מצופה בסירופ מתקתק ובשומשום. תמיד כיף שיש במקפיא ואפשר להוציא ולהתפנק עם סנדוויץ'. מצויין לקחת לטיולים, לבית ספר ולכל הזדמנות.
11 בייגלס
חומרים:
בצק
1 קילו קמח (רצוי קמח לחם)
10 גרם שמרים יבשים (או 30 גרם שמרים טריים)
35 גרם דבש
560 גרם מים
30 גרם שמן זית
25 גרם מלח
סירופ סוכר
150 גרם סוכר
370 גרם מים
שומשום
אופן ההכנה:
בצק
- שמים בקערת המיקסר מים, שמן, דבש, קמח ושמרים
- לשים כ5 דקות במהירות 1
- מוסיפים מלח ולשים עוד 5 דקות במהירות 2
- מכדררים את הבצק לכדור ושמים בקערה עטופה בשקית.
- מתפיחים כשעה להכפלת נפח.
סירופ סוכר
- מרתיחים סוכר ומים עד להמסה של הסוכר ומצננים.
- מחלקים את הבצק ל11 רצועות של 150 גרם
- מגלגלים כל רצועה לנחש ארוך וסוגרים לעיגול
- טובלים בסירופ סוכר ובשומשום
- מניחים על מגש עם נייר אפיה ומתפיחים שוב כ 50-60 דקות
- אופים בתנור שחומם מראש ל200 מעלות כ12-15 דקות
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y8bgue54
נראה מעולה
כמה מים אמורים לשים ?
רשום בגרם וזה לא הכי מובן
מים בגרם ומ"ל זה אותו דבר. את יכולה למדוד במ"ל
להקפיא לפני האפייה או אחרי?
אם רוצים אפשר להקפיא אחרי האפייה
היי מלכי אם לא רוצים את הבייגל מתוק, מדלגים על הטבילה במי הסוכר וטובלים רק בשומשום?
אפשר למרוח ביצה ולפזר שומשום
יצא מעולה וטעים!!
המרתי 50% מהקמח לכוסמין לבן ועם 2 כפיות מלח בלבד.
הלחמניות מגרות ברמות !!!
כמות השמרים מספיקה ?
כי זה כמעט לא תפח לי 🙁
אני מכינה אותם אחת לשבוע, הכמות מדוייקת. הם תופחים אבל לא כמו חלה. עכשיו חורף תני להם זמן
תודה נראה טעים ממש!!
אפשר להחליף את הקמח הלבן בקמח כוסמין לבן או 80%?
בד"כ כוסמין לבן אפשר להחליף ביחס שווה. אני אישית לא ניסיתי, אבל לא אמורה להיות בעיה